Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Luke-Duke 

všechny recenze uživatele

Fakt výborná dokumentárna séria aká nemá obdobu. Profilovanie jednotlivých fuhrerových vyvolených je naozaj veľkolepé. Vhodne zvolená minutáž venovaná každému osobne. Ich víťastvá aj prehry, úspechy aj pády, ich skutočná (ne)hodnota pre Hitlera. Výpovede očitých svedkov, priateľov aj rodinných príslušníkov. Mňa osobne sa dotkla tá časť s Mengelem - nakoľko sa ku mne dostalo ako pacient, jedno z jeho niekdajších "pokusných detí"... už mám lepšiu predstavu, o čom mi ten pacient rozprával... a prečo sa v noci budí s plačom... ()

MASH_4077 

všechny recenze uživatele

Odmyslele nekolik nepresnosti, ktere nejsou pro pribeh a hlavne pro vzkaz podstatne a dostavame velmi zdarile dilo. Hlavni je myslenka, ktera je nam velmi dobre predavana. Ukazuje se nam, jak vlastne podprumerni lide se sesli a vytvorili neco, na co si musme dat pozor, pripominat si to, aby se podobna vec neopakovala. Napisu to jeste jednou: nejde o data, ale o pochopeni, proc a jak to ti lide mohli delat. ()

Reklama

psycholog 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborný dokument o nacistické sebrance. Jsou zobrazovány postupně jeden po druhým a my si můžeme alespoň svým subjektivním pocitem, udělat pořádek o tom jací to byli "nelidi". Na druhou stranu je to i poučný dokument - osobně se mi nejvíce líbil díl o ministrovi propagandy Goebbelsovi. Třetí říše - na tuto hrůznou říši už bylo na točeno nesčetně dokumentů, tento se povedl velice. 95% ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Blíží se prázdniny a malý Ruda Hess má slíbeno, že když přinese pěkné vysvědčení a nic neprovede, vezme ho tatínek na motorce zn. Harley do Mýta na trh. Rudla spořádaně odchází do houslí, pevně rozhodnut chovat se vzorně. Jenže potká své čtyři kamarády a za jedno odpoledne díky tvořivé dětské fantazii všechna dobrá předsevzetí vezmou za své.... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde je možno se seznámit s lidmi, kteří byli na vrcholu moci v jednotlivých gestapáckých rezortech. Dozvídáme se o jejich životě, a co předcházelo tomu, než se dostali na tyto vrcholné posty. Jde o zajímavé sondy do životů těch osob, které měli nejblíže k vůdci, a ovlivňovali výrazně průběh II. světové války. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama