Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Námět je to perfektní a souhlasím že takových dokumentů je jako šafránu. Ovšem do objektivnosti to má daleko. Kdyby šlo skutečně o objektivní zpracování, pak by se tam nesměli objevovat onanisti jako ten v dílu o Albertu Speerovi. To co se tam pasovalo do role "historika" - to byl podle mě větší lidský odpad než kdekdo z těch o kterých o kterých to celé je. Lempl kterej nedokáže oddělit svoje osobní názory od toho co vydává za historická fakta - z toho mi bylo vážně zle. Když jsem viděl jak nakládá s historickými artefakty za to bych mu hnáty zpřelámal. Vzít historický ubrus a válet ho po zemi, vzít historickou výšivku a házet s ní... to může udělat jen blbec. Blbec co nepochopil že už je to dávno minulost a pokouší se na tom honit svý povadlý ego, je totiž přesně ten důvod proč jemu podobní idioti sajou veřejné peníze na "boj proti neonacismu". Jen nepochopili že taková sorta lidí jako je on, je ta samá proti které se snaží bojovat. Prostě vždycky tady bude nějaký procento lemplů inklinovat k různejm opovrženíhodnejm skupinám. A je jedno jestli je to "nácek", multikulturní zastánce kdečeho nebo eurofil.... Každopádně takoví nemají v dokumentech co pohledávat - pokud nejsou o nich samotných. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

1. Díl Rudolf Hess. Zajímavosti - ztráta jeho vlivu, vystrnadění Martinem Bormannem a nejasnosti o jeho sebevraždě. 2. Díl Karl Dönitz. Zajímavostí - záběr potápějící se lodě s posádkou a následný výbuch. 3. Díl Joseph Goebbels. Zajímavosti - kvůli češky Lídy Barové byl ochoten vzdát se svého postavení. 4. Díl Hermann Göring. Zajímavosti - Po 1.sv.válce pracoval jako letecký pošťák ve Švédsku. Jeho dítě údajně nebylo jeho,po těžkém zranění které utrpěl během pivního puče měl být impotentní. 5. Díl Heinrich Himmler. Zajímavosti - Během lékařské prohlídky spojenců skousnul kapsli s jedem. 6. Díl Albert Speer. Zajímavosti - U soudu uvedl že zvýšil zbrojařský průmysl v zemi proto, aby Německo co nejrychleji vyhrálo válku a on s Hitlerem coby jeho jediný opravdový přítel už mohli jen stavět. 7. Díl Adolf Eichmann. Zajímavosti - Po svém útěku pracoval jako chovatel kuřat, majitel čistírny nebo dělník. Po svém dopadení a cesty na popraviště klidným hlasem pronesl. Doufám že mně budete brzy všichni následovat. 9. Díl Joachym von Ribbentrop. Zajímavosti - Jeho Norimberský kat Joseph Malta musel zatížit lano na šibenici vlastní vahou protože si odsouzený v důsledku ubytu na váze nezlomil vaz. Potom ho vzal svou pravou rukou za jeho levé ucho, trhnul a Říšský ministr zahraničí byl mrtev. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Těhle 12 bastardů své doby se nemělo nikdy narodit!!! Pardon 12, jeden a to ten hlavní nám samozřejmě chybí, všichni víme koho myslím. Chtěli moc nezbylo jim nic a po nich jen potopa. Doufám že se tam dole pěkně smaží a snima všichni jejich oddaní sluhové a sympatizanti. Super seriál ze kterého se mi chtělo mimo jiné zvracet! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Hermann Göring, Albert Speer, Karl Dönitz, Josef Mengele, Adolf Eichmann, Baldur von Schirach, Joachim von Ribbentrop, Roland Freisler, Martin Bormann - "Hitlerovi muži". Jeden lepší ako druhí. Pekne vypráskaná partička, ktorá utopila svet v krvi. Rozpútali druhú svetovú vojnu. Bezpochyby sú to všetko vojnoví zločinci. Viacerí z nich však mohli byť vďaka svojim výnimočným vlastnostiam úspešné, spoločnosti prospešné osobnosti. Lenže bohužiaľ sa nechali sfanatizovať šialenou fašistickou ideológiou a slepo nasledovali psychicky narušeného megalomana Adolfa Hitlera. **** ()

Luke-Duke 

všechny recenze uživatele

Fakt výborná dokumentárna séria aká nemá obdobu. Profilovanie jednotlivých fuhrerových vyvolených je naozaj veľkolepé. Vhodne zvolená minutáž venovaná každému osobne. Ich víťastvá aj prehry, úspechy aj pády, ich skutočná (ne)hodnota pre Hitlera. Výpovede očitých svedkov, priateľov aj rodinných príslušníkov. Mňa osobne sa dotkla tá časť s Mengelem - nakoľko sa ku mne dostalo ako pacient, jedno z jeho niekdajších "pokusných detí"... už mám lepšiu predstavu, o čom mi ten pacient rozprával... a prečo sa v noci budí s plačom... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama