Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Námět je to perfektní a souhlasím že takových dokumentů je jako šafránu. Ovšem do objektivnosti to má daleko. Kdyby šlo skutečně o objektivní zpracování, pak by se tam nesměli objevovat onanisti jako ten v dílu o Albertu Speerovi. To co se tam pasovalo do role "historika" - to byl podle mě větší lidský odpad než kdekdo z těch o kterých o kterých to celé je. Lempl kterej nedokáže oddělit svoje osobní názory od toho co vydává za historická fakta - z toho mi bylo vážně zle. Když jsem viděl jak nakládá s historickými artefakty za to bych mu hnáty zpřelámal. Vzít historický ubrus a válet ho po zemi, vzít historickou výšivku a házet s ní... to může udělat jen blbec. Blbec co nepochopil že už je to dávno minulost a pokouší se na tom honit svý povadlý ego, je totiž přesně ten důvod proč jemu podobní idioti sajou veřejné peníze na "boj proti neonacismu". Jen nepochopili že taková sorta lidí jako je on, je ta samá proti které se snaží bojovat. Prostě vždycky tady bude nějaký procento lemplů inklinovat k různejm opovrženíhodnejm skupinám. A je jedno jestli je to "nácek", multikulturní zastánce kdečeho nebo eurofil.... Každopádně takoví nemají v dokumentech co pohledávat - pokud nejsou o nich samotných. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že seriál vznikl. Je tu spousta zajímavých záběrů a vůbec rozkrytých souvislostí. Časová linka cesty hitlerovců k moci je poměrně dobře vystavěná a podepřená fakty. Jediné mne mrzí, téměř nikdo z blízkých spolupracovníků těch hlavounů neřekne, že svou práci dělal rád a s nadšením, že to byla velká a krásná doba. A to pro ně určitě být musela, i když pak přišla deziluze a pád do sraček. Jediný člověk, který na rovinu přiznal tu náklonost, byla vlastně Lída Baarová. Takže za tu jednostrannost dávám jen 60%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Hermann Göring, Albert Speer, Karl Dönitz, Josef Mengele, Adolf Eichmann, Baldur von Schirach, Joachim von Ribbentrop, Roland Freisler, Martin Bormann - "Hitlerovi muži". Jeden lepší ako druhí. Pekne vypráskaná partička, ktorá utopila svet v krvi. Rozpútali druhú svetovú vojnu. Bezpochyby sú to všetko vojnoví zločinci. Viacerí z nich však mohli byť vďaka svojim výnimočným vlastnostiam úspešné, spoločnosti prospešné osobnosti. Lenže bohužiaľ sa nechali sfanatizovať šialenou fašistickou ideológiou a slepo nasledovali psychicky narušeného megalomana Adolfa Hitlera. **** ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

972. hodnocený film: K tomuhle seriálu snad nemůže mít nikdo sebemenších výhrad. Dokonalým způsobem vyprávěné dějiny, které snad musí zaujmout každého. Vynikající dobové záběry, výpovědi žijících lidí, kteří měli s projednávanými osobami co dočinění, interpretace tehdejších dokumentů a spousta údajů, které jsou podtrženy zajímavými čísly. * si proto zcela jistě zaslouží a podle mě je to asi nejelšpí dokumentární řada, kterou jsem kdy viděl. Uvedu jen nejzajímavější díly z "Hitlerových mužů": 1. Rudolf Hess, 2. Adolf Eichmann, 3. Baldur Von Schirach. 5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozhněvaných mužů, ale tak nějak blbě a navíc na Hitlerově vodítku. Všichni zažili 1. světovou válku, většina i na bojišti, ale to je rozhodně neomlouvá. Možná i proto byli schopni zajít za únosnou mez a pomohli Hitlerovi rozjet nejšílenější projekt v dějinách lidstva. Děsivé na tom celém je fakt, že prakticky všichni byli kariérní zmrdi, kterých od té doby jen přibývá a i v dnešní době by se jejich zástupy nehledě na minulost hnaly ke krvavým korytům. Knopp prezentuje stranické souboje s nebývalou elegancí. Kvality dokumentu podtrhují stavy, které divák zažívá. Na jedné straně opojení z dokonalých fresek jejich životních etap a na druhé naprosté znechucení nad jejich činy. Mluvící hlavy tady nejsou pouhými spekulanty, kteří se něco domnívají, jak tomu bývá v mnohých dokumentárních cyklech. Hovoří pouze ti, kteří zažili 2. světovou válku na vlastní kůži, bojovali, prošli koncentračními a vyhlazovacími tábory. Fascinující je účast přímých podřízených těchto mužů a hlavně jejich potomků. Vyzdvihnout jednu část je ohromně těžké, ale pokud bych musel, tak volím Bormanna, jehož portrét cyklus stylově uzavírá. Jestli byl někdo ještě větší svině než Hitler, tak jedině on. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama