Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

pugs 

všechny recenze uživatele

Chris Nolan už vo svojich ranných začiatkoch vedel ako pracovať s pocitmi a temnou atmosférou. Schyzofrenický týpek podobajúci sa Edwardovi Nortonovi zabíjal samého seba. Keďže je to Nolan, čoby môj jeden z naj režisérov, tak 5* z 9/10 si to určite zaslúži. Za výbornú kameru radšej zaokrúhlim:-) ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Sleduji Nolanovu filmovou tvorbu a proto jsem si nemohl nechat ujít ani filmík s názvem Doodlebug. Už v této době se na jeho práci dalo poznat, že má talent a filmovému řemeslu má co nabídnout (což už dnes všichni dobře víme). Je to také první jeho film, který jsem si já (jakožto milovník originálního znění) mohl dopřát celý bez titulků (ano nemluví se tu). Doodlebug nabízí sice jen tří minutový zážitek, ale i tak to uteklo rychleji než jsem myslel. A i v tak malým filmu můžem poznat tíživou a depresivní atmosféru "lovu". Prostě Nolan je očividně opravdu talentem obdařené chlapisko a každý jeho další počin budu s očekáváním sledovat. 75% ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas mě trochu zaráží, páč od onoho Nolana bych očekával určitě něco víc. Kraťas sice pointu má ale celkové provedení zdá se mi poněkud podivné a vlastně ani ničim zvláštní. Nolana jako režiséra mám hodně rád, ale jenom protože to natočil on nebudu tvrdit jak je tento minifilm super. Tohle prostě ne od krátkého filmu očekávám spád, provedení a hlavně chytlavý nápad, tenhle film nemá ani jedno. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Uf...človek by si pomyslel,že je tažké zaujať 3 minútovým filmom,ktorý sa odohráva v jednej tmavej izbe ...no nie je....už od prvých sekúnd v kombinácia s ako inak skvele vybranou hudbou mi spôsobilo zovretie hrdla...surrealistický tak ako nás to učili v škole a zároveň najlepšia prvotina akú som kedy videl....Nolan už ako mlaďas dokazoval,že je to Boh v ľudskom tele :) ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Naším největším nepřítelem jsme my sami. A toto 3 minutové podobenství je toho důkazem. Strach je něco, co dokážeme sami vytvořit, sami krmit a dát tomu moc, až nás to nakonec může zničit. Strach je něco, čemu se nesmí člověk bránit a hlavně se vůbec pokoušet s tím bojovat a jestli ano, dopadnete jako hrdina z tohoto kraťasu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama