Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Malá Miss Sunshine je černá komedie o jedné dysfunkční rodině, která se vydává na soutěž krásy. Sedmiletá Olive Hooverová je nadšená, když zjistí, že dostala příležitost zúčastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine v Kalifornii. Hooverovi však žijí v Novém Mexiku a peněz nemají zrovna nazbyt. Takže jediný způsob, jak Olive její sen splnit, je naskládat celou rodinu do dodávky a vyrazit na cestu společně. Posádku zchátralého Volkswagenu tvoří kromě Olive její nezaměstnaný otec Richard, přepracovaná matka Sheryl, vzteklý dospívající bratr Dwayne, který je velkým obdivovatelem Nietzscheho, strýček Frank se sebevražednými sklony a vulgární dědeček Edwin. Cesta je dlouhá, prostoru v dodávce málo a všichni členové rodiny si brzy začnou lézt na nervy. Když starý autobus po chvíli vypoví službu, Hooverovic musejí začít bojovat nejen mezi sebou, ale i s časem, aby na Oliviinu velkou premiéru nedorazili s křížkem po funuse. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (896)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bankrot?,rozvod?,samovražda?...No to je iba zlomok toho, okolo čoho sa točia problémy tejto podarenej rodinky. Malý, nízkorozpočtový filmík s otrepanou zápletkou, ktorý vás napriek tomu dokáže baviť i dojímať po celú stopáž. Dobré herecké obsadenie, výborné dialógy a celkom fajn nevtieravý humor. Najviac som sa pobavil pri prvom slove syna, ktorý mlčal už deväť mesiacov a komunikoval iba odkazmi na papier (....!!!) Bonton to pokazil tým, že DVD neobsahuje dabing. Mne nechýba, ale obehal som kôli nemu tri požičovne, pretože pre majiteľov je film bez dabingu stratový (kto by už v dnešnej dobe čítal, však?)Kto ho má po ruke, nech neváha. Netvrdím, že je to niečo svetoborné, ale bavil som sa slušne. A dva oscary (herecký výkon a scenár)tiež hovoria samy za seba. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to jako komedie i když pár vtipných scén by se tu našlo, ale jako tak trochu pofidérní drama s jednoduchým příběhem a debilním koncem. Členové rodiny jsou svým způsobem velice zvláštní a oné zvláštní atmosféře v rodině přispívají hlavně velice slušné herecké výkony i mimo jiné pro mě stále zajímavějšího herce Steva Carella, který zahrál post-traumatizovaného sebervraha vcelku originálně. Dalo by se říct, že celý film se staví jenom na dialozích, které zato nenudí, ale jsou brány s vážností a docela by se hodilo je okořenit trochou humoru. Krom toho mě ještě zaujala hudba, ale to musela být zřejmost jelikož oba režiséři filmu s ní mají mnoho společného a celkově film vyzdvihuje o stupeň výše. ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu jsem si pořád říkala, jak moc se copatá Olive s rozkošně kulaťoučkým bříškem, buclatými nožičkami, mezerou mezi předními zuby a ošklivými brýlemi podobá mému o 14 let mladšímu Já, ovšem její vystoupení na soutěži bylo natolik rebelské, že se pro mé rebelské Já stává absolutním vzorem! Na soutěži sedmiletých Miss už tohle číslo pravděpodobně nedám, ale nikdy nevíte, kdy se bude hodit... ;-) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarené herecké obsadenie. Jedna radosť sa na tých hercov pozerať. Greg Kinnear (Otec Richard) bol zo začiatku dosť nesympatický, ale jeho prerod je skvelý a má veľmi ľudský ksicht. Steve Carell (strýko Frank) a jeho flegmatický homosexuál je tiež veľmi podarená srandovná postava. Trtkaj veľa žien! Nie len jednu. Počuješ čo Ti hovorím? Trtkaj ich veľa! Alan Arkin (dedo Edwin) dostal za svoju úlohu Oscara, stačilo aby otvoril hubu a ja som skoro plakal od smiechu. No je tu ešte malá slečna Abigail Breslin (dcéra Olívia) ktorá je veľmi zlatá a na počudovanie mi vôbec nešla na nervy (čo mi deti občas zvyknú). Veľmi dobrý scenár, dialógy, skvelý soundtrack a parádny tanec na konci. To bolo vážne podarené a Miss Kalifornie bola na zjedenie! Vieš čo znamená byť stroskotancom? Naozajstný stroskotanec je ten, ktorý sa bojí, že prehrá a preto to nikdy neskúsi. Ale Ty to skúsiš, však? Veľmi príjemný film. Usmieval som sa často a rád si ho pozriem znovu. 85% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudné, málo vtipné a bez zapamätateľných scén? Užívatelia, ktorí toto napísali, si zrejme pomýlili profil filmu a omylom sem dali komentár k nejakej českej komédii z poslednej doby ;-). Ja som si túto pohodovku vychutnal tak veľmi, že som uvažoval aj o 5*. Ale je pravda, že Bokovka alebo Americká krása to naozaj nie je, preto "iba" 4*. Z celého filmu sa mi najviac páčil Greg Kinnear. Divák si ho tak trochu "nevšimne" popri Carellovi, hláškujúcom Arkinovi a hlavne skvelej malej Abigail ("Naozaj veríš, že vyhráš, moja?"; "YES!!!" ;-)), ale ten chlap to vlastne celé herecky ťahal dopredu, bol motorom filmu. V skutočnosti by som toho Oscara dal radšej jemu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (33)

  • Výroba filmu trvala pět let, přičemž nejvýraznější podíl na zdržení měl nedostatek financí. (imro)
  • Původně se mělo cestovat z Marylandu na Floridu. (HellFire)
  • Heroin, který bere děda Edwin (Alan Arkin) na začátku filmu, je ve skutečnosti vitamín B. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Sexmise opotřebovaného Stillera

Sexmise opotřebovaného Stillera

06.05.2009

Vítejte ve světě ovládaném ženami. Studio Fox vykutalo z haldy nezrealizovaných projektů sci-fi komedii Used Guys a hodlá ji oprášit. Před lety měla být prvním společným projektem tenkrát… (více)

Reklama

Reklama