Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

quasar 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byl hodnocením vás ostatních nadšen a Machulského Vinci šimral mou zvědavost, musím přiznat, že po shlédnutí filmu jsem byl dost na rozpacích. Rozhodně nedosahuje úrovně Vabanků, ale to už tu bylo řečeno. Spíš mě mrzelo, že se rejža pokoušel vařit podle podobného receptu a výsledek je dost ukoptěný a nenadchne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy nevěříte v sílu resocializace ústavu, kam jste mě zavřeli?" Machulski mne neumí nepobavit. Tentokrát mi přihrál do cesty zloděje Cumu, jež s lehkostí krade "neodcizitelná" umělecká díla, ale kdyby si přitom nemohl trochu vychutnat přemoudřelé kriminalisty, tak by ho to snad ani nebavilo. Bylo mi tak příjemné sledovat loupežníky v sestavě zloděj, polda, obličejový sklerotik, že mi ani nevadili strážci zákona nosící si do zaměstnání jen zakrnělou polovinu šedé kůry mozkové. Jako fotbalový fanda navíc musím ocenit pečlivý rozbor zápasu NSR:CCCP a přiznám se k lehce nekontrolovatelným záchvatům smíchu při uplatňování mimořádně vychytralého poznávacího hesla: Churcilava? - Beckenbauer! ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná krimoška s celkem slušným smyslem pro humor, kolísajícím spádem, průměrnými herci a totálně zbastleným závěrem, který nejenže nepotěšil, ale hlavně nepřekvapil. S ohledem na místo a čas jejího vzniku jde o víc než dobrý počin. Ovšem třeba takovová mondrianovská epizoda Podfukářů mi přišla o mnoho nápaditější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi, která by se mohla zařadit po bok slabším francouzským kamarádům. Neurazí, ale dlouho ve vás nezůstane… PŘÍBĚH:*** jsem na vážkách. To plánování, seznamování se vším a s každým mi mnoho zážitků nepřineslo. Samotná loupež je dobrá, ale chybí mi ta omáčka kolem. Než k ní dojde – cca 60 minut - NUDA./ HUMOR:* na komedii DOST SLABÉ !! Žádný hlášky, prostě – nic moc!/ AKCE:*** samotná loupež je fajn, ale nečekejte žádný promakaný plánování a dokonalé záběry./ NAPĚTÍ:*** a zase ta loupež!! Ono se opravdu do té doby nic neděje! Po ,,ní“ se tu objeví jakýsi ten napínavý náboj…. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou Američani! My tady v Evropě si umíme natočit stejně napínavou, zábavnou a dobrodružnou krimikomedii typu Podraz, a navíc třikrát tak levněji. Pro mě osobně se jedná o srdeční záležitost (scéna "Mám pocit, že už jsem to někde viděl" "Jo, někde ve filmu") a nejlepší film MFF Karlovy Vary 2005. Čert to vem, není to sice žádné umění, ale "Vinci" má lehkost, šmrnc a vtip. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama