Reklama

Reklama

Chirurgové

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2024), 306 h 53 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Shonda Rhimes

Režie:

John David Coles, Adam Davidson, Sarah Pia Anderson, Tony Goldwyn (více)

Scénář:

Marti Noxon, Gabrielle G. Stanton, Debora Cahn, Krista Vernoff (více)

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Kevin McKidd, Caterina Scorsone, Patrick Dempsey, Camilla Luddington, Kelly McCreary, Kim Raver, Kate Walsh (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(429)

Tihle doktoři musí denně činit rozhodnutí, která znamenají rozdíl mezi životem a smrtí. Velmi napínavé drama z lékařského prostředí sleduje Meredith Greyovou a tým doktorů z nemocnice Grey Sloan Memorial, kteří musí denně činit rozhodnutí znamenající rozdíl mezi životem a smrtí. Oporu při tom hledají jeden ve druhém – a někdy jde o víc než jen o přátelství. Společně přicházejí na to, že medicína ani vztahy nejsou černobílé. (Disney+)

(více)

Videa (39)

Trailer

Recenze (377)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál z lékařského prostředí, kterému se docela daří pohybovat se na hranici mezi trochu odlehčenou podívanou s kuriózními medicínskými případy a vážným vztahovým i lékařským dramatem, kde se občas pěkně ždímou emoce. Ústřední postava Meredith sice nepatří mezi nejsympatičtější televizní doktorky, ale vedle ní je tu řada mnohem zajímavějších charakterů, které vás asi spíš přitáhnou k obrazovce. Přes občasné výkyvy v rovnováze, kdy se díly pekelně napínavé střídají s těmi o poznání nudnějšími, si myslím, že si Chirurgové i ve čtvrté sérii drží slušnou úroveň a uvidíme, co bude dál.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jsem zastáncem toho,že k nějákému tématu,které s sebou všechny seriály i filmy nesou by mělo být i něco navíc jako bonus. Tímto bonusem je u Chirurgů souhrn hlášek,osobních prožitků většiny postav a také zde nechybí důraz na jakési propojení aférek s prací,které celou věc okoření natolik,že jste do toho skoro uplně zamotaní. Velice mě naštvalo pár smrtí oblíbených postav,které po delší době působení velice špatně snáším...No a co se týče lékařského prostředí tak je to jeden z nejlepších. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Grey`s Anatomy vstúpila do môjho života nenápadne... Absolútne nevedomá som si jedného štvrtkového večera sadla pred telku a o niečo vyše 40 minút už z toho bol rodiaci sa „osudový“ vzťah. A vďaka nebesiam zato...(!) Je to niečo absolútne originálne, čo nemožno porovnávať s ničím známym. Chirurgovia zabavia, pohladia, jemne postrčia k úvahám, zdvihnú adrenalín, obdaria cenným, občas prekvapivým posolstvom, veľakrát rozosmutnia či privolajú slzy, ale VŽDY prežiaria deň. Každý z budúcich lekárov má svoje mínusy, každý nám môže ísť niečím na nervy, ako v živote, ale neviem si predstaviť, že by ich nebolo päť... spolu sú skvelí, spolu sú v rovnováhe. Od prvej časti som sa zamilovala do „nacistky“- Chandru Wilson ako Dr. Mirandu Baileyovú jednoducho žeriem...:) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. První serie se tváří jako vtipný, lékařský, romantický seriál, ale postupně už to taková legrace není. Řeší mezilidské vztahy a problémy každodeního života a mezi tím vším je ještě čas na životní moudra a scény při kterých člověk brečí smíchy(štěstím, nebo jen nad tím co všechno se vám může přihodit. Scény při kterých vám tuhne krev a scény, kde se vám dělá špatně i když vám normálně krev ani vnitřnosti nevadí...:D Další velkou předností je skvělá hudba..takže pokud vám nevadí trocha krve :) tak rozhodně doporučuju. ----" Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." ---"Pain, it comes in all forms. The small twinge, a bit of soreness, the random pain that we live with everyday. Then there is the kind of pain you just can’t ignore, a level of pain so great that it blocks out everything else, makes the rest of your world fade away until all we can think about is how much we hurt, how we manage our pain is up to us. We anaesthetize, ride it out, embrace it, ignore it, and for some of us the best way to manage pain is to just push through it."----- ----"Pain, you just have to ride it out, hope it goes away on its own, hope the wound that caused it heals. There are no solutions, no easy answers. You just breathe deep and wait for it to subside. Most of the time pain can be managed, but sometimes the pain gets you when you least expect it, hits way below the belt and doesn’t let up. Pain you just have to fight through, because the truth is you can’t outrun it, and life always makes more."--- ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Po skončení posledního dílu třetí série si dovolím tvrdit, že už jsem něco jako "odborník" na Greys Anatomy :) a dovolím si pár postřehů ..... Tenhle seriál je PŘEDEVŠÍM o vztazích a proto zhlédnutí jednoho, dvou dílů vytržených z kontextu může vyvolat zdání, že se jedná o tuctový seriál - nejedná ! Tolik dílů, schopných vyvolat ty nejkrásnější emoce jsem u žádného jiného seriálu nezažil. Ale musíte je vidět pěkně popořádku, protože vývoj postav a vztahů mezi nimi je tou největší devizou téhle každotýdenní drogy.... Zdejší srovnávání s ER a dalšími seriály z nemocničního prostředí bych vyřešil takhle ... Kdo chce vidět něco o záchraně života chytrostí a vzdělaností, pustí si Dr. House ... Kdo chce vidět doktory v každodenní akci za záchranu životů, pustí si ER nebo Chicago Hope ... Kdo se chce pobavit, pustí si Scrubs ... Kdo chce ale poznat, že i doktoři jsou lidi se starostmi podobnými těm, které prožíváme sami, pro toho je tenhle seriál ... Btw. tolik skvěle vybrané muziky v každém dílu také jen tak někde nenajdete .... Pro Geminiho - snad to nebylo příliš "hysterické" :) ()

Galerie (8 529)

Zajímavosti (62)

  • V 1. řadě seriálu vyvěsí Meredith (Ellen Pompeo) na nástěnku, že hledá spolubydlící. Na letáčku je kromě údajů o domě také poznámka, že "podporovatelé Bushe nejsou žádoucí". (lucieK)
  • Addison Montgomery (Kate Walsh) se měla původně objevit pouze v pěti epizodách. Rychle se však stala mezi fanoušky populární a televize se rozhodla ji v seriálu ponechat. (Wendy)

Související novinky

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama