Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Díky tomu dobrému člověku, který k tomuto filmu přeložil titulky! Tohle bylo něco...neuvěřitelného. Takhle špatný, ale zároveň ohromně vtipný film jsem už dlouho neviděl. Ještě teď na začátku svého komentáře si vůbec nejsem jistý, jaké tomu dám konečné hodnocení. Objektivní odpad? A nebo plný počet hvězdiček za tu extrémní porci humoru? Takovýhle film by skutečně mohl natočit každý z nás. Ukradneme pár záběrů z jiných filmů a z nějakých dokumentů, také si "vypůjčíme" hudbu z jiných trháků (ačkoliv to má být turecká verze Star Wars, soundtrack asi nikdo nesehnal, tak šáhli po Williamsově jiném kousku - Raiders of the Lost Ark), seženeme si směšné kostýmy a jdeme na to. A ještě k té hudbě - těch pár skladeb z různých filmů tu hraje pořád dokola a mnohdy v úplně nevhodných scénách. Navíc při každém úderu nebo zvuku ta hudba na pozadí jaksi ztichne, takže to zní kousavě. S pochopením děje jsem se v tomhle filmu vůbec nesnažil. To se prostě nedalo. Jsou tam dva hodní chlápci, kteří bojují proti zlému Čarodějovi (opravdu luxusní záporák!), který pije krev, sbírá mozky a chce zničit Zemi - to bylo vše, co jsem pobral. Většinu filmu jsem se jinak smál nebo nevěřícně s otevřenou pusou civěl na to, co se to tam vlastně děje. Naprosto nesmyslné dialogy, které se tvářily neuvěřitelně vážně. Nesmyslný byl také střih a různé prostřihy, záběry a změny obrazu, a to v daných situacích na úplně nepochopitelné věci. Samozřejmostí je také neustálé opakování těch samých záběrů. Akce byla též brilantní. Hlavní hrdina nejprve každého několikrát přeskočil, a pak mu teprve začal rvát končetiny nebo ho jinak poškozovat. No prostě je to doopravdy neuvěřitelný zážitek, to se musí vidět. Je to jednoznačně film na odpad, ale je to něco tak výjimečného a vtipného, že prostě těch pět hvězdiček musím dát! ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá slátanina. Ano, tohle slovo přesně sedí. Má to sice být remake Star Wars, nicméně soundtrack byl přejat z Indiana Jonese a Flashe Gordona. Ta melodie z Jonese se Turkům asi obzvlášť líbila, jelikož ji slyšíme téměř nepřetržitě, někdy i v absolutně nehodících se chvílích. Mimochodem, nejen soundtrack byl přejat. Některé scény mi připomínají spíš toho Indyho a třeba ten meč je jako vystřižený z Flashe. Bojové a milostné scény jsou vyloženě komické, stejně jako dialogy, nad kterými jsem jenom nechápavě zíral. Vrcholem je naroubování náboženství - křesťanství a islámu - do... ehm... děje. Více už za mě řekli ostatní uživatelé, já můžu jen konstatovat - odpad, naprosto zasloužený. Možná si říkáte, že jsem ale suchar. Samozřejmě, že jsem se zasmál, jenomže tak, jak si asi autoři nepředstavovali. Odpad dávám se stejnou vážností, s jakou byl tento film a hlavně jeho dialogy myšleny. ()

Reklama

gjjm 

všechny recenze uživatele

Turecký pokus zkonvertovat Hvězdné války do tureckého nízkorozpočtového (no...v podstatě bezrozpočtového) filmu, vysvětlujícího ideologii islámu. Jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem viděl, takový ekvivalent nikotinových náplastí pro lidi závislé na marihuaně...:) P.S. Ano, vím, že na marihuanu teoreticky neexistuje fyzická závislost, ale víte jak to myslím, ne? :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdo to neviděl, ten neuvěří, že podobná šílenost mohla spatřit světlo světa. Kdo to viděl, ten do konce života nezapomene na pomatenou story tureckých zachránců světa v podobě, jakou by Lucas nevymyslel. Turci to zkrátka pojali po svém a já jsem se bavil dost na to, abych se zasmál a málo na to, abych to veřejně přiznal. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli se nejednalo o nějakou velice pečlivou parodii na většinu filmů vůbec, protože tolik nesmyslů je podle mého i na Turky moc. Největší perly jsou v režijní části věci - nejenom vykradené scény ze Star Wars, ale i ze samotného filmu se opakují třikrát až šestkrát, během tří vteřin jsme schopni vidět několik záběrů na sebe naprosto nenavazujících a celý film doprovází zvukové efekty hasicího přístroje nebo řevu podsvinčat v chlívku. Když zrovna není slyšet toto ani turečtina pana vyprávěče, sem tam hraje hudba z Indiana Jonese, která je rušená záblesky z paprskometů a chroptěním chundelatých potvor, kterým bylo torso nejdříve prokopnuto, poté odlehčeno o hlavu a nakonec rozpůleno. Navíc mi přijde, že většina toho filmu se točila jenom na první záběr, což mohlo vést i ke scénám, kde hlavního hrdinu (ozbrojeného nejpitomější zbraní, kterou jsem kdy viděl) napadnou POUZE ČTYŘI červení chundeláči (kteří kvůli anatomické chybě nemůžou dát ruce dolů a chodí nakřivo) a hrdina jich zfackuje tak pět, šest a potom další porazí tak, že je přeskáče a přitom jim utrhne hlavy. S "výpravou" se nikdo taky nepáral, posvátný chrámy i nejstreženější pevnost nejvyššího kouzelníka vypadaj úplně stejně a nedá se tam ani postavit vzpříma. Když hrdinský hezoun letí ve stíhačce, za ním se vystřídají čtyři různé scenérie v jednom záběru a když překusuje meče a zabíjí "kostlivce", tak mu v pozadí dokolečka a dostrany chodí neustále se doplňující protivníci, co mu tam dělají jenom kulisu a nikdy na něj nezaútočí. Jinak tomu filmu nechybí VŮBEC nic...a navíc krade z Moonrakera a Planety opic a zahraje tam taky nejznámější Bachova Toccata a fuga. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Çetin İnanç původně neměl v plánu si „vypůjčit“ záběry ze Star Wars. Pro účely filmování byly ve vesnici Kilyos postaveny kulisy vesmírných lodí. Bohužel je zničila nečekaná bouře a na opětovné postavení nebyl dostatek peněz. İnanç tak byl nucen improvizovat. (vojtaruzek)
  • Film měl rozpočet o výši 50 milionů lir (cca. 300 tisíc amerických dolarů), dvojnásobek tehdejšího tureckého standardu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama