Reklama

Reklama

Hvězdné války podle Turka

(neoficiální název)
  • Turecko Dünyayı Kurtaran Adam (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v jedné předaleké galaxii zuřila za hudby a záběrů vykradených z Hvězdných válek vojna mezi zlým diktátorem se zlatou papírovou helmou a dvěma pohlednými frajerskými stíhači ovládajícími bojové umění a la Douglas Fairbanks. Diktátor a jeho robot s majáčkem byli ale silní, velmi silní a tak museli oba hrdinové po nouzovém přistání na planetě zotročované diktátorovou armádou masopustních masek, chci říct příšer, nejdřív podstoupit tvrdý trénink zahrnující tlučení holýma rukama do skal a kopání do balvanů, ale především spoustu skákání na trampolíně a teprve potom se mohli vydat definitivně zúčtovat se zlem. Ať je provází síla!

Kultovní ultralevná odpověď na Star Wars, kterou má na svědomí doma uctívané enfant terrible tureckého filmu režisér Cetin Inanc. V hlavní roli populární turecký herec (a autor scénáře), bývalý cirkusák Cuneyt Arkin. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Masky jako ve studiové pohádce,i Corman měl lepší příšery a to je,už dost co říct. Ve filmu je všechno průhledné s příbhěm začínaje a končíje vlastně vším. Dvorní herec Arkin režiséra Inanc,zajímalo by mě jak se tihle dva k filmu dostali. Připadá mi to,že Turci by neměli své vlastní hudební studio a tak kradli,když jsem slyšel hudbu z Indiána Jonese při i u céčka trapného tréninku,neříkal jsem již nic,protože to nemělo cenu. Turci stejně jako Italové se drželi hesla. Pokud chceš udělat sci - fi a nemáš na něj,udělaj budoucnost úplně zničenou. Lidé živoří,kolem tebe poušt a ruiny. Film se skládá jen z bojových scén,kdy oba borci se tváři jako ti nejlepší a všichni jejich protivníci jsou úplní antitalenti. Aha já zapomněl,že tihle dva borci jsou pro tenhle úkol nejlepší. Citoval bych jiné,přesto se mi nějaké scény líbily a akce bylo dostal. A víte,kdy jsem si nejvíc smál. Arkinův kolega vypadá přesně jako Steve Roudcs ze seriálu Ženatý se závazky,takže já tam furt viděl jeho a čekla až se objeví Marci a zbytek seriálu. :-) ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

HVĚZDNÉ VÁLKY NA TURECKÝ ZPŮSOB vidět a zemřít!!! Jasný tip pro ty, co si myslí, že je filmový svět už nemůže ničím překvapit. Předně bych chtěl podotknout, že Turci asi nikdy neslyšeli o pojmu "autorská práva". Do svého obskurního mixu Star Wars a Supermana totiž nastříhali (= ukradli) celé pasáže z Lucasovy ságy, akorát obraz srazili do šišata (jako když z obdélníkového širokoúhlého formátu udělate čtverec, se zachováním celého obrazu, bez stranového ořezu) a převedli ho do křiklavých barevných odstínů, takže Lucasovy vesmírné koráby občas vypadají, jako by je poblila celá letecká jednotka najednou. Kradlo se i v hudbě, celý film doprovází hudební motivy z Indiana Jonese, Star Wars a dalších klasik. Největší pecka je ovšem vlastní turecký příspěvek - 2 seladoni (=supermani) chodí mezi skalami (=cizí planeta) a bojují proti galaktickému imperátorovi (jehož jednotky se nedají k ničemu připodobnit) a červeným medvědům (komparz navlečený do rudých huňatých kožichů). Do toho "supermanský výcvik" s přivázanými polystyrenovými balvany na nohách, karate údery dopadajícími 10 cm od skály a spousta směšných namachrovaných póz. Zlatým hřebem je supermanské bojové umění - to jsem si sám pro sebe nazval "baby-karate", vypadá totiž úplně stejně, jako bojové "prezentace" malých pětiletých kluků z vedlejší ulice, když machrují na své kamarády. Na své si přijdou i dámy - při zamilovaných pohledech nezůstane jejich oko suché (smíchem) a vážně míněné dialogy typu: ..."Celou dobu tady chodíme a ještě jsme neviděli žádné mimozemšťanky" - "Asi se před námi stydí, zkus pískat, pískání žádná žena neodolá."... taky nejsou úplně k zahození. Těžko se to popisuje, to se musí vidět. Ale aby nedošlo k mýlce - tohle nebylo svého času žádné obskurní béčko, ale na turecké poměry vysokorozpočtový film s největší tureckou akční hvězdou Cuneyit Arkinem!!! Resumé - totální filmové dno, totální výtlem na několik dní dopředu a bráno pouze tímto zážitkem, napadá mě otázka: "Turci do Evropské unie? A co by tam ti exoti dělali?" :o) ()

Reklama

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film, celý je to blbost, jediné, co mě donutilo dát tomu 3* byl ten tréning, to jsem se fakt zasmál, to musím uznat. Nelíbilo se mi hlavně ta zmatečnost, jak ve filmu, tak v hudbě (to bylo to nejhorší, hudba si hrála jak se jí zachtělo). Scény se míchaly bez jakéhokoliv logického uspořádání až mi z toho oči přecházeli. Věta, která tenhle film charakterizuje "atomová válka přišla, protože byli lidé moc vážní" padla v samotném filmu. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Najgeniálnejší film všetkých čias. Načo vytvárať efekty, keď ich môžeme ukradnúť z Hviezdnych vojen? Načo platiť skladateľom a orchestrom, aby komponovali sountracky, keď tu máme divácky overené tracky z Indiany Jonesa? Načo vytvárať zložité masky, keď stačí omotať pár ľudí do toaleťáku či plátna? Načo vytvárať drahé kulisy a interiéry, keď môžeme film točiť v dunách, kameňolomoch, pivniciach či kade-tade zadarmo? Načo písať vôbec scenár a dialógy, však "herci" musia aj trochu improvizovať. Keby som mal opísať celý film a hlavne čo sa mi nepáčilo, to by trvalo dlhšie, ako celá dĺžka filmu. Pri tomto filme vyzerajú všetky teenegerské komédie, ktoré bez mihnutia oka hádžem do odpadu, ako veľkolepé diela zasluhujúce sa o miesto v zlatom fonde kinematografie. Turci si asi ťažkú hlavu nerobia zo slov ALL RIGHTS RESERVED. Tento film sa jednoducho musí vidieť, i keď je na úrovni bublín vo vriacej vode, točiaceho sa prádla v práčke, či obiehaniu sekundovky v nástenných hodinách. Kto vydrží sledovať vkuse celý film, tomu patrí moje osobné uznanie. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože si tvůrci ukradli scény a hudbu a kdoví co ještě z amerických filmů, po vzoru tzv. tureckého hospodářství stvořili něco naprosto nesmyslného a tedy nesledovatelného. Prostě nejde udržet pozornost po celou dobu filmu. I ten nejhorší amatérský film například z dílny náctiletého uživatele ČSFD angelabuffyho je přeci jen v něčem lepší. Například je kratší o celých 89 minut. Nicméně tyto tzv. Turecké hvězdné války skutečné Star Wars nějak valně nepřipomínají. Záleží na množství omamných drog, které před filmem požijete, pak možná nějakou podobnost naleznete. Mezi nejlepší momenty této sračky patří tréning kung-fu (nebo co to je za idiotský styl) kdesi v poušti. To je snad na Oskara ve všech kategoriích, hlavně za komedii století. Obávám se ovšem, že záměr tvůrců nebyl rozesmát, že to bohužel turečtí tvůrci mysleli smrtelně vážně. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Keďže sa film točil na akademický formát 1,33:1 a zábery zo Star Wars boli prilepené zo širokouhlej kópie, javia sa ako neprirodzene natiahnuté. (BlueNeon81)
  • Režisér Çetin İnanç původně neměl v plánu si „vypůjčit“ záběry ze Star Wars. Pro účely filmování byly ve vesnici Kilyos postaveny kulisy vesmírných lodí. Bohužel je zničila nečekaná bouře a na opětovné postavení nebyl dostatek peněz. İnanç tak byl nucen improvizovat. (vojtaruzek)
  • Helmu, se kterou se natáčely scény z „kokpitu“, si filmaři vypůjčili od projíždějícího motocyklisty. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama