Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Být šťastným – to je to pravé životní dobrodružství... Příběh podle světového bestselleru Johna Irvinga začíná v roce 1944, kdy se zdravotní sestra Jenny (G. Closeová), co se nechce upsat manželství, ani být nijak vázaná na muže, vyspí s umírajícím vojákem T. S. Garpem, aby počala dítě. Z tohoto aktu vzejde syn pojmenovaný po otci Garp (R. Williams), který své dětství prožívá s matkou na univerzitním kampusu a sní o tom, že se stane pilotem jako jeho otec. Poté co vyroste, se však rozhodne stát spisovatelem a odejít do New Yorku. To namotivuje i matku, a ta začne psát o vlastním životě. Její debut se svérázným pohledem na život a sexualitu se stane hitem a feministickým manifestem, co z Jenny učiní kult. Garp se také snaží, ale jeho knihy nejsou ani zdaleka tak úspěšné jako ty matčiny, z jejíhož stínu se není sto vymanit, to mu však nijak nebrání hledat životní optimismus a užívat si života, tak jak to jen jde, i přes nástrahy osudu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (235)

rawen 

všechny recenze uživatele

A já bych to neviděl tak černě. Tvůrci se podle mě snažili a tento film sám o sobě obstojí, "problém" je asi v tom, že kniha je naprosto parádní a je tak obsáhlá a vypracovaná, že podle mého není v moci nikoho ji převést na plátno dostatečně výstižně. Kdo nečetl ať si přečte knihu (10/10 - opravdu) - film je tak na úrovni 7/10 ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu humornější (hlavně díky nevymáchané hubě skvělé Glenn Close), druhá vice dramatická (aby ne, když se točí okolo manželství a dětí). Herci hrají o 106, někdy i o 107 (hlavně John Lithgow, který se objeví pokaždé, když začne upadat tempo). Podle blinkání a breku zdejších šašounů, co četli knihu, se nejspíš jedná o knihu zdařilou, takže doufám, že se k ní dostanu. ()

Reklama

Chasm 

všechny recenze uživatele

Já tu knihu tak miloval..:( Neměl jsem se na ten film dívat... George Roy Hill neměl tolik štěstí ani odvahy jako Hallstrom a jeho nápad - zfilmovat Irvingovo veledílo - dopadl zoufale... jediné co mohu vyzdvihnout byl výkon Glenn Close... Williams se sice snažil, ale nemnoho současných herců by zvládlo zahrát tak komplikovanou postavu jakou je Garp, a tak mu nebudu ani nic vytýkat... ()

TheDude 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si nikdy nepřál, aby Irvingova slova přestala( a ani bych nechtěl, aby kdy byla zfilmována)...páč ta kniha je tak moc obsáhlá a rozmanaitá, že podle mého nejde narvat do filmového provedení.A je až moc dokonalá, aby si ji člověk neoblíbilaU mě to nebylo jinak.A přestože nechci nikdy srovnávat knihu vs film, nejde se tomu ubránit.Hill se toho krásného díla ujal se ctí, ale nemyslím si, že by to zvládnul kdokoliv líp...zde jsem zaujatý, jsem k filmu pesimistický, a zaujatě kritický.Tam, kde charaktery až neuveřitelně rozkvétají, se na filmovém plátnu hatí stopáží, která bohužel není tak obsáhlá jako 500 stran knihy.Ač se všichni snaží sebevíc, Irving je pro mne stejně nepřokanatelným cápkem, a ten arogantní T.S. snad nejsympatičtější hlavní knižní postavou. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu a je dokonalá, bohužel to samé se nedá říci o filmu. Ale taková kniha snad ani pořádně natočit nejde, je v ní spousta vedlejších rolí, které až moc ovlivňují i tu hlavní linii a všechno v jednom filmu zachytit je nemožné. Škoda, že nevím, jak bych film soudil, kdybych knihu nečetl, ale přesto je to slušný film a stojí za shlédnutí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Matka Johna Irvinga nebyla v době jeho početí vdaná a sám Irving nikdy nepotkal svého otce. Kdykoliv na matku naléhal, aby mu o něm něco vyprávěla, odešel s prázdnou. Začal jí tedy vyhrožovat, že si bude muset okolnosti svého početí vymyslet. Matka ho k tomu vybídla. Výsledkem je kniha „Svět podle Garpa“. (HellFire)
  • Cameo si zde střihl autor knihy John Irving jako rozhodčí wrestlingu. Cameo zde měl i režisér George Roy Hill, a to jako pilot letadla, které se zřítí do domu. (CliffLee)

Reklama

Reklama