Reklama

Reklama

Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy

  • USA DuckTales The Movie - Treasure of the Lost Lamp (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Strýček Skrblík se vydává se synovci do Egypta, aby našel magickou mapu ukrytou v pyramidě. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání. A dobrodružství pokračuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Kačeří film je samozřejmě zábava od začátku do konce, bohužel ale opravdu nedosahuje kvalit těch největších seriálových nářezů jako pilotních pět dílů o pokladu Zlatých sluncí (ty by mohly jít do kina z fleku), soutěž s Hamounem, závěrečný dvojdíl Zlatá husa, a dvojciferný počet dílů nerozdělených na víc částí. To opravdu není nejlepší nápad na film pro kina. Podle mě to chtělo podstatně lepší námět, než džin z kouzelné lampy a čaroděj Merlock, který se jej snaží zmocnit. Taky by nebylo na škodu aspoň zčásti použít původní seriálovou hudbu, protože ani na tu ta filmová nemá. I tak se ale divím, že v kinech Poklad ze ztracené lampy tak pohořel, zatímco třeba první dva Pokémonské filmy (nebyly špatné, ale s tímhle se nedají srovnávat) měly velký úspěch. Kdo ví, jestli v tom nebylo i špatný promo, což se nedá vyloučit, stačí se kouknout na "promo" u nás - film minul kina a podle všeho i videa a s největší pravděpodobností se zničehonic zjevil až na silvestra 2002 na Nově. Jediné štěstí, že ho stihli nadabovat už pár let předtím, takže ze seriálových hlasů zůstali aspoň Mirko Musil (Skrblík), Inka Šecová (Kulík), Blanka Zdichyncová (Bubík), Ljuba Skořepová (Čvachtová) a Jan Skopeček (Johan). Škoda, že nejdou půlhvězdičky, dal bych 4 a půl. Takhle bohužel musím snížit. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jak mám Kačery moc rád, tak musím objektivně uznat, že film je slabým odvarem seriálu. Pořád tu jsou ti samý hrdinové a pořád jsou přibližně stejně vtipný, ale celovečerní hábit jim nesluší. Zápletka je tu moc roubována a štelována, aby utáhla délku filmu. Navíc není ani nikterak originální. Škoda, film působí jako natáhnutý průměrný díl jinak vynikajícího seriálu. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení Kačeřích příběhů. Každopádně na Údolí zlatých sluncí to přece jen nemělo :-) Ale i tak dávám plný počet. Viděl jsem to v anglickém originálním znění tudíž jsem si to možná i víc užil, a kupodivu jsem většině i rozuměl. Škoda jen, že tam chybí nějaké postavy jako třeba Ňouma, Šikula nebo i Donald se tam mohl mihnout. Ale i tak paráda. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Launchpad! Can't you even ríde a camel without crashing it?"     Takpovediac "falošná" disneyovka vychádzajúca zo seriálu, na ktorej je ten televízny pôvod cítiť z každej jej kúsku. Hoci som mal ten seriál celkom rád (záverečná zvučka vo mne dokázala vyvolať príjemne nostalgické pocity), film ma veľmi nechytil, celé mi to pripadá také vyblýskané a bezduché a to vysoké hodnotenie na ČSFD (aktuálne 84%, 878. najlepší film) ma dosť prekvapuje. Film totiž vo svete nezaznamenal veľký úspech a ani to hodnotenie na IMDb nie je žiadna sláva (68%). Je tu množstvo odkazov (rozumej samé vykrádačky) a minimum originálnych nápadov. Vyhľadávanie kvalitných filmov podľa hodnotenia na ČSFD je istotne pomerne spoľahlivá metóda, ale treba aj počítať s tým, že nefunguje stopercentne.     "I'm a boy. I'm a real boy!" ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Seriál Kačeří příběhy se pro mě stal kultem a nikdy, zdůrazňuju nikdy na něj nezapomenu. Nedávno jsem si na youtube pustil znělku a zamrazilo mě v zádech, protože jsem si vzpomněl na dětství, jak každý víkend byl pro mě netrpělivě očekáván a to jen kvůli Strýčkovi Skrblíkovi a jeho dobrodružstvím. Vstával jsem kvůli tomu v 7h. ráno a pak jsem byl celý den ospalý, ale nikdy jsem toho nelitoval, protože toto nevidět, by byla neskutečná škoda. Mohu být nesmírně rád, že mě tento seriál potkal a byl uveden na TV NOVA. Dnešní děti lituju, protože co za blbosti běží ráno o víkendech, to nemá obdoby. A teď k tomuto filmu. Vůbec jsem neměl ponětí, že existuje. Díky internetu jsem se o něm dozvěděl a asi měsíc hledal link na stažení vč. CZ dabingu. (DVD si pečlivě uschovám a archivuji pro své ratolesti). Teprve dnes, v mých 23 letech jsem to stáhnul a shlédnul. Tleskám. Je to kouzelné. Barvy dokonale ladí a i ten příběh je dobrý. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání.....a dobrodružství pokračuje. Škoda, že zde chybí Rafani, Šikula, Ňouma atd. Dále jsem nepochopil, proč Rampu nenamluvil Karel Heřmánek, ale někdo úplně jiný. I když nedávám plné hodnocení, tak není pochyb o tom, že tento film je důstojnou tečkou za jedním z nejlepších seriálů všech dob! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Plakát k filmu nápadně připomíná plakáty k filmům s Indiana Jonesem. Není divu, maloval jej totiž stejný malíř Drew Struzan, který je také malířem plakátů trilogií Star Wars nebo Návrat do budoucnosti. (Landauer)
  • I když se jedná o kreslenou pohádku, výroky Džina si navzájem odporují. Po osvobození z lampy se ptal dětí, zda už padl Řím a tvrdil, že v lampě byl uvězněný 600 let. Kreslená pohádka je situovaná do 20. století a pád Západořímské říše se datuje do letopočtu 476. (Nick321)

Reklama

Reklama