Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (609)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Snad není nikdo, kdo by tohle neznal. Klasika mezi kreslenými seriály. Dnes si rád pospím, ale kdysi, když Kačeři běželi v tv, tak jsem shchválně brzo vstával aby mi neušel ani jeden díl. Všechny postavy zkultovněly a měly dostatek prostoru. Různorodost příběhu a klasická koupel Skrblíka v penězích... Je v tom kus mého dětství. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších animovaných seriálů, miloval jsem Magicu a Skrblíka, většinou je to tak, že si oblíbím záporné postavy. Rád vzpomínám na časy, kdy jsem po spatření mumie v úvodních titulkách nezamhouřil v noci oka, fakt je ale ten, že ještě v deseti letech jsem se bál všeho co - třeba jen zdánlivě - připomínalo smrt (kříže, rakve, mumie...). Více mě vyděsila snad jen mumie v Nulové šanci... No prostě parádní seriálek, jehož úvodní sekvence ve mě vzbuzovala noční můry :) ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál mého dětsví (když nepočítám Rychlou rotu) a troufám si říct i všech dob :-) Příběhy měli vždy něco do sebe a nikdy neomrzelo sledovat je i víckrát po sobě. Bulík, Kulík, Dulík, Kačer Donald, Strýček Skrblík a Rampa McKvák spolu s Rafany byly a vždycky budou tou nejnezapomenutelnější kreslenou partou jaká kdy mohla být. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jako všichni jsem i já na Kačerech vyrůstal, naštěstí ještě v době, kdy v TV odvysílali všech 100 dílů s původním ČST dabingem. Nejradši jsem měl epizody s čarodějnicí Magikou, pak ty s hledáním pokladů a dalších záhad a především díl s Milionajdou. Seriál je poněkud rozporuplný, prvních 65 dílů jsou mnohem propracovanější a napínavější. Pozdější díly s Bobem a Fentonem jsou o poznání horší, ať už v oblasti děje, který už zdaleka není tak pohádkový, tak i animace. Jediné díly z nových, které se kvalitou plně vyrovnají těm předchozím jsou: Kačer málem králem, Svátek svatého Valentýna a dvojdíl Zlatá husa. Nejvtipnější z novějších dílů je Pruhovaná nevěsta. Jsem přesvědčen, že zvlášť u českých diváků je seriál přeceňován zejm. díky kvalitnímu ČST dabingu. Pokud Kačery shlédnete s novým dabingem, mělo by vám dojít, že to zas až takové terno není a že celkový dojem hodně táhne právě ten původní dabing. Proto je mé hodnocení zprůměrované: ep. 1-65 za 4 * a 80%, ep. 66-100 na pomezí 2 a 3 *, tudíž 50%, výsledně tedy lepší 3 * a 65%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kačerov jak hurikán, k vám už míří.... Znělka, která byla zárukou neuvěřitelně zábavné dobrodružné "indianajonesovské" půlhodinky ve společnosti nadmíru sympatického ptactva. Většina starých dobrých disneyovských seriálů (především pak Gumídci a Rychlá rota) byla velmi dobrá, ale žádný z nich nebyl ani zdaleka tak dobrý jako právě Kačeří příběhy. A to i navzdory kolísavé kvalitě jednotlivých epizod. Většina však bez problémů obstojí i dnes bez nostalgické optiky; a co teprve s ní. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • Flintheart Glomgold je v seriálu vyobrazen jako Skot, zatímco v původním komiksu je Afričan. (HappySmile)
  • Když Rampa řekl: „Hady nesnáším! Ne, to je někdo jiný,“ tak odkazoval na Indiana Jonese. Překvapivě v prvním českém znění referenci vynechali. (Vitox)
  • V komiksu nebyl kačer Donald u námořnictva a vždy se spolu se strýčkem Skrblíkem, Bubíkem, Dulíkem a Kubíkem účastnil jejich dobrodružství. (HappySmile)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama