Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (775)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Odišiel Andrew Adamson (Narnia) s pozície režiséra a scenáristu a už to nie je ono. Shrek ma síce úplne nikdy moc nebavil narozdiel iných animakov( Ice Age, Kung Fu Panda), ale trojka je vyložene nudná. Jednotka bola aspoň fajn dobrodružstvo, dvojka to ťahala zas dobrými vtipmi, no trojka ma aj nudne napísane postavy, príbeh a vlastne až na pár Shrekovských prvkov, ktoré to vytiahnu aspoň na priemer. 50% - 2* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to zábavné. A když rodinná komedie není zábavná, k čemu tedy je? Vtípky jsou buď trapné anebo převzaté z minulých dílů (kočičí očíčka). A kam zmizel opravdový Shrek? Zbyla jen napravená karikatura minulých dílů. Jsem pro vývoj postav ale ne tím špatným směrem. Opravdu radost jsem měl snad jen z Draslíků. Říkám na rovinu že 4tý díl nechci. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych to nečekal. Už podle traileru to vypadalo strašně nuceně vtipný a jinej neni ani film, teda až na to, že to co bylo v traileru shrnutý do 2 minut, tak ve filmu je to rozmělněný do hodiny a půl a musim říct, že to už chvilkama nudí a vtipný to je fakt minimálně. Je to fakt velkej propad oproti předochozím dílům a na postavě Shreka je bohužel naprosto nesmyslně pro maý dětí ukázaný, co je dobrý a co ne, co by se jak mělo dělat a takový ty podobný kázaání, pak stupidní řeči o tom jak si musí vážit sám sebe a další podobný kraviny, dělaj z tohohle filmu ještě větší sračku, než by to z toho udělal jenom samotnej trošku slabej příběh a nevtipný vtipy...No, to teda chci vidět, jak na tom bude Shrek4. Podle mě, buď to bude naprosteá zkáza Shreka a nebo návrat na vrchol, nic mezi tim. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zápletka Shreka Třetího (proč tam jednoduše neflákli trojku s tečkou?) patří k těm snadno ignorovatelným, pokud nebudete chtít, jednoduše si jí všímat nemusíte. Stačí mít potuchy o zlém princi Krasoňovi s nevyslovitelně ďábelským plánem, o hodném Shrekovi, který nechce být králem a o jeho milující těhotné manželce. Všechny ostatní postavy, jakkoliv vtipné v předchozích dílech, byly redukovány na komické figurky a až na jednu rozkošnou retrospektivní sekvenci Perníčka odstrčené kamsi do míst vhodných pro zapomnění (což hlavně u jindy výborně hláškujícího osla zamrzí). Z nových postav dostává zcela neprávem (a nejspíš hlavně kvůli fanynkám Justina Timberlakea) nejvíce prostoru mladší verze Krasoňe pojmenovaná Artie, navštěvující šedivou parodii americké střední školy. Ještě větší rozpaky vzbuzuje senilní (či jednoduše debilní?) kouzelník Merlin, jehož nevtipnou neschopnost nezachraňuje ani dabující Eric Idle. Pokud měl být třetí Shrek skutečně hlavně pro menši děti, nešlo by toto tvrzení dohromady s minimem akčních scén. Ani těch pár za moc nestojí a den po zhlédnutí si již žádnou konkrétní nedokážu vybavit. Místy zde sice prosvítá snaha být další parodií všech pohádek pro všechny věkové kategorie, ale tvůrcům buď došly nápady, nebo (pod nátlakem producenta) hodili bobek na originalitu a jali se kopírovat již osvědčené. Stejně jako u všech pokračování z poslední doby (Smrtonosná past, Piráti z Karibiku), je také tady patrné až ostudné spoléhání se na sílu charismatu některých „ikonických“ hrdinů. Shrek má na rozdíl od Johna McClanea nebo Jacka Sparrowa tu výhodu, že není z masa a kostí a nemusíme tudíž naříkat nad tím, nakolik se komu zaprodal či nezaprodal. Účast v takto nezdařeném pokračování mu nemám za zlou, naopak právě kvůli němu jej nepovažuji za pokračování ještě méně zdařilé. 50% Zajímavé komentáře: Vitason, Torrance, hudryhudry, SharpChick, Weirdman, lakikaki ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak ona je to pravda... Se Shrekem to ve třetí části opravdu začalo jít z kopce. A nejen s ním, ale s celou pohádkovou říší. Musím říct, že ze všech nápadů, s nimiž tvůrci tentokrát přišli, se mi opravdu líbily pouhopouhé dva: králův pohřeb a kocourův pohled v podání oslíka. Jinak ale veškerý humor zmizel stejně jako veškerá kouzelná atmosféra, zklamal mě i nablblý kouzelník Merlin, kterého daboval Eric Idle, o dětičkách a Artušovi ani nemluvě. Ach jo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Na motivy filmu vznikly videohry pro herní konzole Play Station 2, Xbox, Game Boy a Wii od Nintenda. (Terva)
  • Jediný film ze série, který neukázal Fionu v její lidské podobě. Ačkoliv ve filmu Shrek: Zvonec a konec (2010) byla vidět pouze ve flashbacku. (Karlsberger)
  • Tým animátorů o 150 lidech strávil prací na filmu dohromady milion hodin. Výroba jedné scény trvala v závislosti na její délce 6 až 8 týdnů. Zhruba tři sekundy animace tudíž zabraly jednomu týmu týden práce. (imro)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama