Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Krásný film o milém, okouzlujícím a hodném člověku, kterým pan Munro jistě byl. Bezelstně si svou cestou podmanil spoustu lidí když šel za svým snem. Byla jsem napnutá jak kšandy, bojíc se o jeho život a stále sem čekala až se něco pokazí. Nepokazilo, film mi zvednul náladu a řekla jsem si, že být hodná, přející a laskavá k lidem mi přece nebolí a tak proč život nezkusit touhle cestou? ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins je absolutně špičkový herec a vypadá to jakoby mu role Burta Munroa byla psána přímo na tělo. Tedy kdyby nebyl Burt skutečně žijícím člověkem. Ale oba jsou si v jednom podobní - věk není překážka, aby člověk nemohl být stále aktivní. Už dlouho jsem neviděla takhle hřejivý, nikoli sentimentální, film. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film udolává a dojímá diváka zejména svým pozitivním nábojem. Ve filmu nevystupuje snad jediný záporný charakter a přesto se daří režisérovi příběh eskalovat tak, že film přitahuje pozornost až do samotného závěru. Na filmu je vidět, že rozhodně neměl nadupaný rozpočet, avšak absence opulentních záběrů nevadí naopak neznámí zvolení herci, až na Hopkinse samozřejmě, dodávají vyprávění civilní a lidský ráz, který by velkolepé pojetí jedině kazilo. Záběrů z jízd je sice poskrovnu, za to jsou však udělány efektně a obstojně a tak mi snad nezbývá než dát slušné 4*. Nejvíce se mi při sledování tohoto snímku asocioval film "Straight Story." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Prudí vás soused, buzeruje nadřízený, nebo máte pocit, že vás nikdo nemá rád a slušnost mezi lidmi vymizela? Jděte na poslední Donaldsonův snímek, kterému by spíše slušelo pojmenování V OBJETÍ LASKAVOSTI. Jde totiž o nesmírně pozitivní film, který nejenom krásně vypráví o tom, že se vyplatí jít za svým snem, ale v němž jsou všechny postavy, které Munro na své cestě vstříc v utažské závodiště potkává, laskavé a vstřícné, od drsňáků na motorkách, přes travestitu, farmářku, šéfa autoprodejny až po traťové rozhodčí. Pomoc bližnímu se ještě pořád nosí, i o tom ten film je. A Hopkins tím krásně zahraným upřímným smíchem v momentě, kdy se dozvěděl, že je zapsán mezi závodníky, opět dokázal, jak skvělým hercem, i po letech "půstu", ještě pořád je. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Veľmi pozitivistický film o tom, že sny si treba plniť. Filmu stačila jediná jedna milá myšlienka, ktorá dokázala byť silná a pútavá celých 127 minút. Priznám sa, že aj ja som očakávala mnohé kolízie, prekážky, katastrofy, no prekvapujúco to fičalo bez jedinej možnej negatívnej vsuvky. Najlepšie to však vystihol Gimp:) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Nejvyšší rychlost, jaké dosáhl motocykl při natáčení, byla 240 km/h. Anthonyho Hopkinse (Burt Munro) proto samozřejmě zastupoval kaskadér. (Mahalik)
  • Životopisný film za 25 milionů amerických dolarů se dostal do amerických kin 3. února 2006 a po prvním víkendu promítání vydělal v limitovaném počtu kin 400 tisíc dolarů, což stačilo na 29. příčku. Celkový výdělek se pak vyšplhal na 5,1 milionu dolarů. (imro)
  • Originál motocyklu Indian Scout Burta Monroa je vystaven v obchodě Hayes v novozélandském městě Invercargill, odkud Monro pocházel. Ve stejném obchodě je rovněž vystavený automobil, který při natáčení používal Anthony Hopkins (Burt Munro). Další dva automobily použité při natáčení filmu jsou k vidění v muzeu Transport & Toy Museum nedaleko města Wanaka. (Pepinec)

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama