Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Startrekovský film s Kirkem. Díky cestování v čase kvůli páru velryb se diváci snadněji ztotožní s hrdiny. Nechybí ekologický podtext, akce, humor, všudypřítomné narážky pana Spocka na 20.století ani skutečná Enterprise - jmenovkyně vesmírné sestřičky, letadlová loď americké armády, kterou scénáristé zajímavě zapojili do děje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Další skvělý film ST. Takže opět pro jistotu připomínám, že jsem velkým fanouškem původního seriálu ve známé zkratce TOS (The original series), který je pro mě naprostou srdcovkou. Takže jak už jsem popisoval v předchozím filmu. Trojice filmu Star Trek: Khanův hněv (1982), Pátrání po Spockovi (1984) a tento mají obdobnou atmosféru. A také fakt, že ta trojice krásně navazuje. Tato Cesta domů má sice odlišnější příběh a větší jednoduchost, méně sci-fi prvků ve vesmíru, takže pokles je zde snad jen minimální. Já jako obří fanda Treků jsem opět plně spokojen. Zajímavý příběh vrácení zpět časem a k tomu to, že toto bylo pojato neskutečně vtipným způsobem. Vtipné scény, k tomu je vyplnovala skvělá herecká sestava mého oblíbeného týmu hrdinů. Kligonská lod sice už není jako Enterprise, ale velkým problémem to není. O nějakých větších nápadech se zde hovořit nedá, ale ta nadlehčenost, humor, jednoduchost a herci držící opět pohromadě - to mi dává jasný důvod k opětovanému jásotu. Hudba méně výrazná, ale hodila se zde. Úplný závěr mě potěšil, to jakou získali lod na konci - no víc vykecávat nechci. Nápady s velrybami mě zaujaly. Takže režie Nimoye se opět skvěle odrazila na celkové kvalitě, podobně jako u předchozího díla. Takže mě to k nadšené zábavě bohatě stačilo. Další skvělý ST kousek to je. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám jisté podezření, že kdybych nastartoval svůj skútr, přidal plyn na Warp 10 a střihnul to kolem Slunce lehce zleva, tak bych neomylně přistál v 18. století a působil tam dojmem futuristického idiota. Stejně jako Kirkova posádka ve 20. století, když nezná peníze, nechápe dopravní předpisy ani kvalitu zdravotnictví a naivně se táže po aktuální poloze jaderných lodí. Je to neskutečná zábava, zejména Spock s McCoyem hláškují celý film a kdyby mi zvuky sondy lehce netrhaly uši, tak bych pro záchranu plejtváků udělal rozhodně víc, než v budoucnosti hodlám udělat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Záhadná mimozemská entita (Greenpeace?) ohrožuje zemi a pokud Kirk a spol. nepřivezou na Zem dvě velryby, pravděpodobně za to lidstvo zaplatí daň největší. Celá zápletka s cestováním časem, unášením kytovců a "zelenou" agitkou je čiré WTF, ale Nimoy si včas uvědomil, že se to nesmí brát moc vážně, čímž Cestu domů prakticky zachránil. McCoy hláškují v nemocnici, Kirk urážející lidi na ulici a Spock používající vulkánský stisk na pankáče v autobuse... na to se nedá zapomenout. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • George Takei, představitel Sula, prosazoval do scénáře scénu, ve které Sulu potká v roce 1986 jednoho ze svých předků. Nakonec ale prosazena nebyla. (WolfR)
  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)
  • Ve scéně, kde Čechov (Walter Koenig) hledá vojenskou základnu jaderných ponorek, byla pro větší autenticitu použita skrytá kamera. Zmatení policistů je tedy skutečné. (WolfR)

Reklama

Reklama