Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Derek 

všechny recenze uživatele

pokračovanie populárnej vesmirnej ságy so zmenou režisera, zmenilo i štyl a tak namiesto pomalého tempa tu máme skvelého zaporáka, iny look filmu (dizajn kostymov, všetko vyzerá viac skutočne a preč je celkova televíznost) a hlavne vynikajúci záver. pri scene s červikmi v uchu som sa v mladosti skoro posral strachom... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vidím, že máme s Galadriel opět stejný názor. Wrath Of Khan je podstatně akčnější než liché díly a navazuje na jeden z dílů originál seriálu, což nemusí každému dojít ani při Khanově vysvětlovačce pomsty Kirkovi. Opět výborné efekty a (ne opět, ale výborná:)) hudba James Hornera. Velmi slušný dobrodružný scifátor s emotivními momenty. 80% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem po zdařilé jedničce začal věřit, že Star Trek by se na filmovém plátně mohl dostat kvalitou na zcela novou úroveň, pak dvojka tuto naději zase sestřelila. Herecké výkony balancují na hranici televizní topornosti, příběh nedokáže celovečerní stopáž utáhnout a po „velké“ jedničce, která byla skutečným filmem, působí chudě jako natažená seriálová epizoda. Další ránu navíc filmu zasadil čas, komicky prkenný padouch, který vypadá jako Limahl v důchodu a také třetí filmový ST, který změnil tragický závěr dvojky ve frašku. Tohle prostě jedna ušatá Kirstie nezachrání. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Výtečná scifárna, které nechybí hutná atmosféra, akce, kvalitní záporák a výtečná hudba. Je radost sledovat tento příběh lodi Enterprise a její posádky. Už první díl nasadil docela solidní laťku, v pořadí druhý celovečerák ji s lehkostí překonal, jsem zvědav, jak se bude nastolená úroveň (ne)udržovat. Fandové ST asi neunesou ten konec. "The needs of the many outweigh the needs of the few" 18.6.2019 kino Aero odvysílalo tento klenot ze ST universa na velkém plátně. Těžká pocta starým sci-fi filmům, pecka zážitek. Jednalo se o vůbec první kino projekci tohoto filmu v ČR. Díky! ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Hviezdne putovanie II. : Khanov hnev,” nemá našťastie s Bollywoodom absolútne nič spoločné, pretože sa tu vôbec 3 hodiny náruživo netancuje, ba ani emotívne nespieva, najskôr má posádka hviezdnej lode USS Enterprise (NCC-1701), úplne iné starosti, než sa oddávať samým radovánkam, ako býva v citovanej kinematografii vo zvyku. Dostatočne ich totižto zamestnával fanaticky naladený Khan Noonien Singh, ktorý mal vskutku veľmi ťažké srdce práve na Jamesa Tiberiusa Kirka, ktorému to zároveň dal i patrične pocítiť. Kvôli tomu sa mu čírou náhodou, a s veľkou dávkou šťastia, podarilo zmocniť projektu Genesis, čím ho mal, povedzme na chvíľu v hrsti, no nezaobišlo sa to bez akýchsi následkov, ktoré v podstate na seba (ne)nechali dlho čakať, čoho obsahom je inak i srdcervúca scéna, na akú sa nezabúda. Celkom svižný snímok, pasovaný za to „NAJ,” z celkovo desať dielov, pôvodnej, filmovej série, čo ja osobne potvrdiť vonkoncom nemôžem, keďže som hneď predchádzajúci ("originálny"), a ani tie nasledujúce, zatiaľ ešte nevidel, ale už podľa samotného hodnotenia, to vyzerá zrovna tak, že má k tejto skutočnosti asi najbližšie ? ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Efekty pro film se vyráběly ve studiu Graphics Group, které založil otec "konkurenční" sci-fi série Hvězdné války George Lucas. (Divočák)
  • Podle všeho jde o první film, ve kterém byla použita CGI animace (sekvence s prezentací projektu Genesis). (Marigold)
  • Pri nakrúcani obrovského výbuchu bežala kamera rýchlosťou 2500 snímok za sekundu. Scéna sa natáčala v Cow Palace v San Franciscu iba jednu sekundu, ale vo filme trvá 104 sekúnd. Klasická 35 mm kamera natáča rýchlosťou 24 snímok za sekundu. (ursinko)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama