Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem detektivku a dostal jsem film pro děti, kde pořád nějaký pionýři lezou po skále nebo zpívaj. A pionýr Kočička alias Kocour, kterej se snaží případ vyřešit, mi lez na nervy celou dobu. A ty další neherce v rolích pionýrů ani nezmiňuju. Většina z nich byla vyloženě na odstřel. Za povšimnutí stojí snad akorát mladá Kuklová, která byla na svůj věk docela hezká kočička. ()

Muztag Ata 

všechny recenze uživatele

Jako malej kluk jsem tenhle film opravdu zbožňoval a pamatuju, že jsem na něj byl v bývalém kině Sparta tři odpoledne za sebou (to se to chodilo, když lístek stál 3 kačky :)). Chtěl jsem pak být stejně cool a jako hlavní hrdina jsem neustále hlásil: „Do kelu!!“. Škoda, že tenhle film už dlouhou dobu nedávali, rád bych ho po těch letech smrknul znova. Do kelu! ()

Reklama

LarryW 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, výborná atmosféra, která mi jako malému fakt učarovala. Dodnes vidím tu jeskyni a mrtvolu pod drnem. Dialogy mají vtip a detektivní zápletka není groteskní, oproti jiným filmům, které se tváří jako detektivky. Kluci hrají i jako neherci slušně a Mrkvička je sympatickej vedoucí. Taťka esembák Moučka je zkušenej a záporáci jsou správní příživníci..Děcka koukněte místo Harryho třebas na tohle... ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Je to sice dětské a naivní, za to však natočeno v atraktivním prostředí sklaních stěn a se zajímavou detektivní zápletkou, která se navíc ve výsledném dojmu neparoduje. Mladá Míša Kuklová je sympatická a zdatně sekunduje mladému Kocourovi v postupném odhalování celé té záhady, které občas evokuje až deduktivní metody mr. Holmese. I když proč ne, film je zábavný a dobrých českých kriminálek není nikdy dost. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela dobrý. Neodečetl jsem hvězdičku za ten pionýrský horolezecký oddíl (pionýři já mám rád) a naopak přičetl za účast krásné M. Kuklové. Konstrukce zápletky je sice dost krkolomná, prvoplánovitě zkonstruovaná pro horolezecké prostředí, ale jinak mě děj pohltil a nepocítil jsem zhlédnutí jako časovou ztrátu. Tedy v 65 letech, film je samozřejmě směrován k dětskému divákovi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Mezi nejcenějšími předměty, které byly ukradeny na Kotově, byl i velký kříž, který se objevuje také ve filmu Potkal jsem ho v ZOO (1994). Kříž je k vidění ve scéně, kdy zloději vykrádají sousední byt vedle bytu Ivoše. Je umístěn na starožitné skříni. (DexMASTER094)
  • Zámek Kotov je ve skutečnosti Státní zámek Vranov nad Dyjí ležící nad stejnojmennou obcí v okrese Znojmo, který je oblíbený nejen českými, ale i zahraničními filmaři. Objevil se již například ve filmové pohádce Nesmrtelná teta (1993) či americkém akčním snímku xXx (2002). (Zilin)
  • Na původním filmovém plakátu je jméno představitele Kocoura (Kamil Koula) zkomoleno jako Kamil Korela. (navabaca)

Reklama

Reklama