Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (347)

H34D 

všechny recenze uživatele

Maminko, oni mi vzali mého domácího mazlíčka - slona, tak já se vydám na jiný kontinent a půjdu jim zlámat všechny kosti v těle, jo? Můžu? Prosííím... Dobře broučku, tak běž a až budeš bojovat s třímetrovými anomáliemi lidské rasy a budeš mít po ruce slůně, hoď ho po nich... No, nebudu to v sobě už déle držet a vykřiknu: "Proboha, proč k tak luxusním bojovým scénám tak stupidní scénář?!" Bitky a efektní akrobatické předváděčky jsou naprosto úchvatné a navíc Tony Jaa je zvládá i bez speciálních efektů a častého střihu! Opravdu škoda, že mu nevymysleli lepší dějové pozadí... 7/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa rozbijí držky na tisíc způsobů v příběhu na téma: ukradli jste mi slona a vás to bude hodně bolet. Příběh je ještě primitivnější než to zní, ale o ten tady vůbec nejde. Tady jde opravdu jenom o Tonyho a jeho choreografii. A v tomhle ohledu to opravdu funguje velmi dobře a všechny bitky jsou opravdu výborný, hlavně ta s Lateefem a Jonesem. Ong-bak se mi zdál ale ještě o něco lepší ve všech směrech, protože režijně tento film není dvakrát zvládnutej. Svůj účel ale plní. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční scény (Tony opět boří klasická klišé a nabídne spoustu akčních chuťovek, o kterých se bude dlouho mluvit... druhou revoluci v duchu Ong-Baku ale nečekejme), zabalené v neuvěřitelně, ale neuvěřitelně stupidní zápletce, která byla navíc pro video přestříhána k nepoznání a snímek jako celek nedává vůbec smysl (postavy jako by se teleportovaly z místa na místo, zákony logiky tu prostě nefungují ;). Doporučeno jen akčním fanatikům, lidem kteří zbožňují Tonyho a jeho styl, popř. šťastlivcům, kteří se nestydí občas děj popohnat zrychleným přetáčením vpřed. Jedině tak totiž při tomhle filmu neutrpíte psychickou újmu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak ako aj Superpero pise, aj ja som cumel s otvorenou pusou na perfektne prepracovane bitky, mnohe aj s dlhymi zabermi bez strihu. Samozrejme, ze dej je stupidny, ale ktoremu fanusikovi takychto akcnych filmov na tom zalezi? Tony Jaa a dalsi podali perfektny vykon, co sa tyka bojovych umeni a preto davam 5 hviezdiciek..........28.03.2008 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)
  • Bezestřihová hotelová bojová scéna má přes čtyři minuty. Povedla se až na šestý pokus, což je ke konci viditelné na Tonyho unaveném výrazu. (hot_spot)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama