Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Strukturou podobné Tom Yum Goong. Mezi jednotlivými akčními scénami nám oči slepuje nudná a utahaná příběhová vata. Když nyní víme, co dokáže Tony Jaa (a někteří další ultrakaskadérští blázni), nemají již podobné bojové sekvence takovou údernost. Kdybych film viděl třeba 2 roky b.t. (before Tony), tak bych asi ze sebe sypal nadšenější věty. Na druhou stranu je pravda, že lokty a nárty tu kolem sebe střílí mladičká zástupkyně něžného pohlaví, či-li samozřejmě jí a celému stunt týmu určitě patří uznání. Mnohé scény se mohou pyšnit promakanou choreografií a některé jsou i hodně nevšední (boj na střeše pod nízkou konstrukcí, boj s využitím dvou saja, duel s brejkařským gumákem a závěr, při kterém asi popraskalo hodně páteřních segmentů). Yaniny akrobatické a bojové dovednosti působí dobře, otázkou je, jak moc se jednotlivé techniky v postprodukci zrychlují. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak na 23-letou dívenku "docela" slušný výkon! :-) A tím docela myslím úctyhodný :-) Jen si počkejte na závěrečné titulky, kde se ukáže, že není žádné ořezávátko. Srovnání s Ong Bak je namístě a ikdyž jsou některé souboje pomalejší(což je pochopitelné vzhledem k věku JeeJa Yanin), jde o jeden z nejlepších současných bojových filmů. No a ten závěr!? Doporučuji také varovat sousedy, hlavně ty náchylnější na hluk, linoucí se z vaších reprosoustav, protože DTS je Zvuk s velkým Z. :-) Zajímavosti: Během natáčení spořádala JeeJa Yanin 226 lentilek a 2 mouchy. 80% ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tak Thajsko pomalu ale jistě začíná dohánět Hong Kong v kvalitě bojovejch filmů. Tentokrát se tady objeví JeeJa Yanin, což je jakoby Tony Jaa v sukni. Podle mě je super, že se do martialu začínaj obsazovat i slečny. A pokud to uměj a jsou zároveń i pohledný jako JeeJa, bavim se u toho královsky a vůbec mi nevadí tradičně slabší příběh. Nebudu se rozepisovat o autismu, ale JeeJa ho myslim zahrála dobře a scéna dvou mentálně postiženejch bojovníků..to nevim, kde na to choděj. Na konci se člověk dozví, že natáčet bojový scény je sice sranda, ale občas to pěkně bolí. Já se jdu kažodpáně podívat, co Thajci ještě v tomhle směru natočili...protože tohle mě fakt baví! ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Mlátičky tohoto typu nikdy nebyly moje... Jackie Chan, Jet Li, Tony Jaa (respekt) apod. mě nikdy nelákali, ale na tohle jsem byl podle synopse zvědavý, pač to vypadalo na něco duchaplnějšího (znepřátelení gangsteři mají románek, následně sama vychová autistické dítě, když následně sama onemocní a k tomu všemu je v hledáčku svého bývalého bosse, a tak se s tím 'do slova' poperme... no daleko lepší, než když jeden ukradne 'sloní penis' a musí se kvůli němu bít). Místama lehce dojemné, což bych u takového filmu nečekal, i když jsem doufal, a to je bod k dobru... díky inspiraci hl. hrdinky (hrdinů... nesmíme zapomenout i na sympatického tlouštíka-parťáka, který byl vlastně hlava celé operace :D ) také velice sympatická podívaná. Taky celou dobu zábava, nuda se nekoná ani naokamžik, navzdory brzkého vyždímání potenciálně plnějšího nápadu. První 1/3 skvělá, hodna pětihvězdičkového akčního dramatu. Potom ovšem scénář rychle vyšumí a je z toho jenom 'Naval prachy... ne... bum bum', a to je ten nevyužitý potenciál. K holce respekt, který se umocní ještě více v závěrečných titulkách ala nepodařené scény, kde je vidět, že natáčení nebylo jen hraní si na písečku, i když od soubojů jsem čekal trochu víc (po čtení některých komentů), protože jsou víceméně zvládnuté nejen díky holčině, ale taky díky střihu asi tak v poměru 60/40. Přesto jsou souboje kolísavé kvality, zejména co se týče tempa... někdy pěkně svižné, kdy je jak namydlený blesk, někdy děsně zbržděné jak při snížení ze 60 na 15 FPS. Občas humorné (ne nechtěně) držkopády neuškodily, ba naopak. Finále povedené, ale oproti takovému Kill Bill a Crazy88 úplně někeš jineš (i když asi není na místě srovnávat první ligu s druhou) a konečný 'elektrobugy-capoeira fight' mě dostal. Akčním scénám s bouchačkama není co vytknout. Největší zloduch vydrží víc než Heihachi z Tekkena, ale to k tomu asi patří. Jelikož nemám s čím srovnávat, bavil jsem se u toho dobře a je to duchaplnější, než bych od filmu tohoto typu čekal, tak si to ode mě zaslouží slušný nad... a jeden z nejdelších komentářů. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Prvních pár bojových scén je poměrně rozpačitých a choreograficky nejsou až tak bombastické, aby se daly srovnávat s Ong Bak nebo Tom Yum Goong, ale finále stojí za to a dokazuje, že Jeeja Yanin by klidně mohla poměřit síly s Tonym Jaa. Sice by asi prohrála, ale Tonyho by to stálo hodně sil a bolestivých míst :)). A na Jeeja se mnohem lépe kouká :D ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)
  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)

Reklama

Reklama