Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (347)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hlavně kvůli úřadujícímu velmistrovi poctivých akčních scén Tonymu „zlomím Ti každou kost v těle“ Jaa. A opravdu: děj filmu definuji jako otřesný až k nevydržení a skutečně jsem musel vyžvýkat dva balíčky žvýkaček a vypít tři redbully, abych nezlomil špejle mezi očními víčky a neusnul. Jenomže nesmrtelné heslo „Kdo počká, ten se dočká“ se naštěstí potvrdilo, a proto jsem stanul tváří v tvář nejskvělejším akčním scénám všech dob a poprvé jsem se přistihnul, jak si sám pro sebe znovu a znovu opakuji: to už je moc, už dost, už je prosím nech být... Sekvence s freestylelisty na kolech a kolečkových bruslích je výborná, ale jenom předzvěstí toho, co na nás Tony a jeho stunt tým chystá. Další akční scéna, kde Tony vymaže z povrchu zemského x maníků z x patrové budovy trvá přes čtyři minuty a je natočena v jednom záběru!! Závěrečnou bitku vydýchávám dodnes a dodnes slyším ten odporný zvuk praskajících kostí. Stejně jako Forrest pořád běží, běží a běží, tak Tony pořád láme, láme a láme a nebozí útočníci křičí, křičí a křičí...bolestí...tyhle vykosťovací jatka prý údajně viděl i sám Steven „aikido je príma, ty vole dej sem pivo“ Seagal a s následným zasípáním: „Vidět a umřít!“ se jeho dvěstěkilové tělo svalilo na zem. Tohle je totiž brutální lámací akce se špičkovou choreografií. Na rozdíl od Ong-baku už ale nenese všechnu akci na bedrech Tony sám – je tu obrovitý Nathan „kam mám hodit ten tank, co držím na levým rameni“ Jones, nejhustější capoeirista severní polokoule Lateef Crowder, mrštný Jon „skáču nedefinovatelné kopy a otočky“ Foo... zkrátka je tu mnoho dalších stuntmenů, kteří dohromady stvořili nezapomenutelné a nedosažitelné akční řežby, bohužel okořeně naprosto tragickou dějovou linií, z čehož mi vyplývají konečné tři hvězdičky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kolena-lakte, kolena-lakte, aneb thajský Krokodil Dundee v čiňanoch chce späť sloníka. Jackieho balet a Segalove zlámané kosti umocnené na n-tú (každý za "n" dosadí za ľubovolné reálne čislo z intervalu 0 až 100) dali vzniknúť chuťovke pre akčných fanjšmekrov (fanatikov). Po Ong-Baku som Tonymu definitívne podľahol, pretože čo tento chalan vyvádza je proste lahoda pre oko. Po dlhej dobre pocit totálnej satisfakcie a 4-minútový vstup do reštiky, bez jediného strihu poprosím zapísať zlatým písmom do memoárov bojových scén. Absolutórium nedávam len preto, že príbehová (občas až moc cukrová) vata je spolu s hercami veletrapná ("Kde je môj slon !?!") a nudí, čo je ale v tomto prípade vlastne jedno. P.S. Videné druhý krát a prihadzujem hviezdu. 90% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Cvalim bulvy. Rozjíždí se to HODNĚ pomalu a HODNĚ debilně; prvních padesát minut je čistokrevný odpad a nebetyčná nuda (musel jsem to dokoukat nadvakrát po týdnu, těžce jsem z toho usínal). Potom Tony Jaa dorazí do Sydney, a začnou se dít věci. Křupání kostí, trhání šlach a nekonečný uragán kopanců a pěstí, který do konce nezmizí z obrazovky. Ten týpek je vážně šílený, když dokáže za deseti minut (!) vyčistit celou čtyřpatrovou restauraci od bad guys. Skvělé rozmáchlé záběry a perfektní choreografie. Vážně škoda toho hrozného začátku, protože pak už je to minimálně na šest hvězd - tolik "chvatové" akce jsem ve filmu snad nikdy neviděl. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,7miliónaTržby USA $12,044,087Tržby Celosvetovo $27,165,581Tržby za predaj DVD v USA $13,293,677 //počet predaných kusov 744,511║ Jóój, ten príbeh je opäť jeden veľký preplácaný guláš, ale zas to zachráni choreografia súbojov, Tony Jaa je proste jednotka v karate a nevadí ani keď padúchov tlčie ako na páse po desiatkach. Akcia proste dominuje a niektoré dlhé zábery bez strihu sú proste fantastické, chcelo to lepšieho režiséra a mohla to byť žánrová delikatesa. /60%/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Natáčeno dva roky, použito přes 600 filmových pásů. (hot_spot)
  • Tony Jaa pro film vyvinul nový styl Muay Thai: "Muay Kotchasan" je založen na pohybech slona („hodit, dupnout, uchopit, zlomit“). (HellFire)

Související novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno