Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (464)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +předně kamera, rychlý spád, několik scén, hudba, Josh Lucas je sympaťák, jo a Jimmy Bennet RuleZz -charakteristika postav tu jaksi není (lol), děj se taky někde utopil, strašně předvídatelné/// Jednu scénu si jistě zapamatuji, a to hned tu úvodní. Okamžik kdy se kamera vynoří z pod moře, kde bylo vidět dno Poseidonu a najednou se z ničeho nic objeví majestátní loď, kolem které se kamera obtočí a dá nám nahlédnout... Měl jsem tu možnost srovnávat děj s přes 30 let starší verzí a je fain, že jsem si vybavil několik scén, rovněž některé postavy jsou totožné (Josh Lucas, Kurt Russell, důstojník z posádky-akorát tady je to černoch). Jiné však jsou nové (Emmy Rossum, Richard Dreyfuss) a některé chybí (postarší pár, sestřička od Jimmy Bennetta). Scény jsou rovněž podobné, několik jich je jiných. Hudba se mi velmi líbila a vhodně doplňovala akčnější nebo dramatické scény. Je třeba ironické sledovat osud Richarda Dreyfusse, se kterým se rozešel přítel, život chtěl ukončit sebevraždou a nakonec to jako jeden z mála přežije. Poseidon jako film by mohl atakovat i příčky nejvyšší, ale to by musel mít propracovanější scénář a především mu chybí prokreslenější charakteristika postav a to u tohoto filmu je celkem podstatné. Avšak jako popkornový film na jedno zhlédnutí je to fain a navíc já osobně jsem za tento remake vděčen./// Celkem 76%/// ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tradiční popcornová jednohubka. O postavách nevíte skoro nic, protože hned po 10 minutách přijde hnusně digitální vlna a většinu lidí zabije, takže si ani nemáte koho oblíbit (on ani nikdo zvlášť dobře nehraje,ale na Emmy Rossum se aspoň hezky kouká). Celej ten příběh je malinko přiblblej, ale Petersen má akční scény ještě pořád v ruce, takže jsou opravdu napínavé. A je to dostatečně krátký na to, aby to začalo nudit. Prostě jednou to stačí, žádnej zázrak to ale není. 50% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Poseidon mohol trvať 130 minút. Prvých 40 min by sa tradične venoval postavám. Jeho scenár ale kráča popcornovejšou cestou, loď prevracá po desiatich minútach, v ktorých každú z hlavných postáv naťukne sotva v minútovom sóle. Viacej, ale stále málo, sa o nich dozvedáme priebežne vo zvyšných 80 minútach, počas úniku z "dna" lode na jej "palubu" - a to už sme v Deep Blue Sea, akurát bez žralokov. Postavy teda nič moc, len aby boli, krátke emocionálne záchvevy pri ich postupných úmrtiach sú našróbované. Príbeh prakticky neexistujúci. Ale pre tých pár naozaj hnusne skľučujúcich, klaustrofobických scén dávam i tak veľkoplátnové 3*. Je to prázdny a občas blbý film, ale nenudí ani sekundu a je technicky perfektne prevedenou roller-coaster ride of thrills. Hoci nie tak cool a nepredvídateľnou ako Deep Blue Sea. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete mermomocí zaplavat, zašplhat, zaskákat apod. v bludišti lodi jménem Poseidon, která má spoustu slepých uliček. Tak doporučuji nalodění na tu z roku 1972 „Dobrodružství Poseidonu“. Já jsem sice (s vypětím všech sil) přežila i tuhle katastrofu ( to je ta 1*), ale bylo to fakt o fous :- (. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Když jsem tenhle film s napětím očekávala a četla ty 2* rezence, říkala jsem si, že to určitě tak hrozný nebude a vyjde to aspoň tak na 3* hvězdičky (+ jednu za mého oblíbeného Kurta Russella :-). Situace je však taková, že jsem s Kurtem už dlouho tak stupidní film neviděla; a to jsem jich viděla skutečně hodně. Wolfgang Petersen se zjevně vůbec nenamáhal představit nám nějak postavy, takže se asi po pěti minutách, kdy konečně na obrazovace doběhnou jména všech nejdůležitějších lidí, najednou v záběru objeví velká vlna a lodičku hezky obrátí dnem vzhůru. V tu chvíli se parta asi deseti lidí (z těch asi 300, kteří to přežili) rozhodne utéct z podvodního pekla; proč zrovna tahle skupinka se mě neptejte, protože to sama nevím. U některých ani nevíte jejich jméno a objevují se v záběru snad poprvé, natožpak abyste znali jejich životní osud a mohli vám být nějak sympatičtí. A příští asi tak další hodinu a půl sledujete tyhle postavičky, jak plavou ve vodě, prolézají šachtami, probíhají chodbami a občas jako bonus rozbijí nějaké dveře nebo zmáčknou nějaká tlačítka. Zároveň není pár momentů filmu (hlavně ze začátku ten pohled na loď) na takové trikové úrovni, abyste si nedokázali říct: "Jo, tohle bylo dělaný přes počítač," což sice odpustím Titanicu, protože vznikl před několika lety, ale rozhodně ne Poseidonovi, který je z roku 2006. Jediné, co jsem si tak z filmu odnesla, bylo velký zklamání a pocit toho, že znovu se na to skutečně dívat asi nebudu. 1* (+ jedna za mýho oblíbenýho Kurta, i když si to za svojí roli pomalu ani nezaslouží) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Ke konci filmu jdou nahoru po obráceném schodišti. Jenže tím, že byla loď převrácená, musel i vchod do vedlejší místnosti být ze spodní strany schodiště, nikoliv svrchu. (Terva)
  • Režisér Wolfgang Petersen, proslulý mimo jiné válečným dramatem Ponorka (1981) se díky tomuto filmu po letech zase jednou ocitl na moři: "Miluju ho! Vyrostl jsem u něj, v Hamburku. Každý den jsem okolo něj chodil nebo se v něm ráchal... miluju už ten pohled. Je to romantické, inspirující... a ty barvy! Když jsme v Severním moři točili exteriéry Ponorky, každý den měla hladina jinou barvu. A taky samozřejmě miluju to drama, když se moře rozzlobí. Když se ta krása promění v neuvěřitelně hrozivou a destruktivní sílu. To se mi tak líbilo na Poseidonu. Krása, pohoda, zábava a najednou... bum! Je to skoro jako metafora samotného života. Během vteřiny se krása změní ve hrůzu. To je pro vypravěče veliké lákadlo. Vždycky mě baví, když můžu udělat z vody opravdového padoucha, který po nás tvrdě jde." (NIRO)
  • Reverenda Franka Cotta, kterého v originálním filmu ztvárnil Gene Hackman, měl původně hrát Clive Owen. Tato postava se nakonec do filmu nedostala. (imro)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama