Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (256)

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Ani neviete čo všetko sa naučíte ked si pozriete čo i len jeden diel Myth Busters. Ani jeden krát som sa nenudila, Jamie a Adam sú skvelá dvojka ktorým to na obrazovkách neksutočne sadne. Najradšej mám časti, v ktorých sa snažia vyhodiť do vzduchu niečo veľké (Napríklad 200 litrový boiler bol fakt šupa). Veľmi sa mi páči ako sa snažia zboriť mýty, ktoré my využívame každý deň a ani nemáme poňatia, že sme tak trochu oklamaní. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

naprosto dokonalá zábava, kterou vás doprovází taťka v baretu a jeho přerostlé děcko (později doplnění ještě o nějakou tu mladší generaci bořičů) - kdo zná, vím o kom mluvím... naprostá šílená zábava, nevím, jestli se to dá i nazvat vědou, spíš ne... prostě výbuchy a střelené mýty, myslím, že nejvíc jsem se zatím bavila, když se snažili utéct z vězení za pomocí salsy, či co to bylo za omáčku, nebo když se snažili zapálit loď pomocí fůry zrcadel... moc doporučuju na zkouknutí na discovery, nemají prostě chybu:-) ()

Reklama

Eisenmann 

všechny recenze uživatele

Mroží muž a jeho kamarádi utrácejí spoustu peněz za to, aby dokázali to, co tradičně ani nikoho nezajímá. Začne vás to vlastně zajímat až ve chvíli, kdy na to ve svém pořadu upozorní. Nestane se příliš často, že by si člověk řekl: "Páni, tohle mě trápilo celý život, bez rozřešení toho nemohu žít.", takže ač možná přijde chvíle, kdyby budete zvědaví na rozřešení toho či onoho "problému", mýtu, záhady, reálně se nedozvíte nic. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Svieže, vtipné, poučné. Kombinácia Savage Hyneman je výbušne vtipná, na nich dvoch sa človek nasmeje viac ako na mýtoch. Niekedy je človek dokonca napätý, či im pokus vyjde, hlavne ak musí niečo vyjsť na prvú šupu, ako napr. pri zrážke kamiónov. Mýty sú častokrát málo známe až neznáme, ale ich potvrdzovanie a vyvracanie človeka vždy zabaví. Tento seriál si obľúbi i absolútny neznášač dokumentov. 4,5* ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Mythbusters jsem objevil někdy v roce 2014 a začal sjíždět seriál od první série. Děkuju za nádherných 5 let, během kterých jsem s protagonisty absolvoval test stovek mýtů a sledoval je stárnout (Jamie nebo Kari vypadá skoro stejně, ale na takovém Adamovi zub času hodně zapracoval). Poslední dva díly (největší boom v historii MB a Reunion) byly emocionální bomba, velmi dojímavé. Bylo to těžké, loučit se po těch letech s touto neskutečně sympatickou partou. DĚKUJU! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)
  • Relácia získala viacero vyznamenaní za podporu vedy a kritického myslenia v populárnych médiách. (Greenpeacak)
  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama