Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nechutně odfláknutý béčkový videofilm, který je zajímavý snad jen obsazením - začínali tu slavný Ch. Sheen a S. Fenn. Atraktivní může Černý přízrak být snad jen pro vášnivého příznivce motorismu zobrazením automobilového designu a honičkami aut, byť i ty jsou nasnímané neobyčejně stereotypně. Jinak naprostá ztráta času - celkový dojem 15 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten kluk včera mi dal pěkně zabrat. Kdybych ho nezkusil zabít, vyhrál by." Mám rád smysl pro fair play, takže mi "sympaťáci" typu Packarda docela chutnají k večeři. Ale jelikož se mě ještě nepokusili zabít, ani mi ukrást mého rodinného mazlíka, tak ho nechám na starosti Jakeovi, Jamiemu, jeho obrazu, či co to vlastně bylo. Mně se totiž docela líbily ty závody na zvlněné vozovce, servírky na kolečkových bruslích i rezignující šerif. Takže si dám s partou padouchů stylového panáka brzdovky na rozloučenou a pokud se ještě někdy potkám s tímto sci-fi béčkem, tak před ním nebudu utíkat, protože je rychlejší než já. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Objeví se"Černý přízrak", nastává problém(ti, jichž se týka nic netuší) a taky povyražení pro chásku vedenou nelítostným grázlíkem Packardem a jeho nohsledy, "Gutterboy", např. s věčně udivujícím výrazem Jirky Mádla.:)) "Radši bych Gutterboyovi plodila blbý dítka, než být s tebou", říká Packovi jeho holka a to mluví za vše. Navrch ten super-osmdesátkovej rock-nářez v čele s vyšperkovanejma sporťákama..;) Lahůdka pro znalce žhavých kol!! ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jéé, už jsem málem zapomněl, jak vypadala akční produkce osmdesátých let. Občas to za připomenutí stojí, pač některé kousky jsou natolik... ehm... svérázné, že by člověku vypadly oči z důlků. :-) Černý přízrak, dnes již zapomenuté veledílo z VHS nosičů, je přímo spektakulární ukázka dobové scény, kdy scénář měl parametry totálního braku, který nemaje hlavu ani patu sázel na akční stránku věci – v tomto případě na závody rychlých aut. Jako kluci jsme to hltali – super auta, sem tam nějaká ta nahotinka, no co víc si člověk mohl přát. :-) S odstupem dvaceti let je sledování tohoto filmu přímo utrpení, protože scénář je tak strašně stupidní, že snad ani není možné, že to někdo pustil do éteru. Rovněž herecké kreace tehdy ještě neznámého Charlieho Sheena jsou k popukání, dialogy trhají uši a vůbec celá produkce působí velmi amatérsky. Ale taková byla prostě doba. Z nostalgie dávám dvě hvězdy, ale upřímně – tohle je čistokrevný odpad. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Původní název filmu byl „Turbo Wraith Interceptor“. (Fenk)
  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)
  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)

Reklama

Reklama