Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Six Shooter je takový malý krátkometrážní zázrak. Tento držitel Oscara ve vás probudí neodolatelnou touhu jen tak sednout na vlak (no jen považte - dobrovolně sednout do vlaku vypraveného ČD) a jet. Martin McDonagh potvrzuje, že Irové jsou tak trochu šáhlí raplové. Ovšem úžasně vtipní. A třeba cestou zahlédnete i nějaké ty ovce či aspoň zjistíte proč se vyplatí mít při sobě šroubovák a zapalovač (aneb MacGyver hadr). Přesto mě McDonagh překvapil. Že je vtipný jako málokdo, to už dávno vím z jeho inscenací, ale že k tomu nepřidal "to navíc" mě docela mrzí. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Osobitý snímek napěchovaný černým humorem a všudypřítomnou smrtí. Na můj vkus až přespříliš utahané s nevyrovnaným tempem. Některé pasáže opravdu zaujmou, ale bohužel jsou pravidelně prokládány těmi nudnějším. A tak se jedná o rozdrobený a malinko přeceňovaný film. Herecké výkony na úrovni. Bohužel nějaké šokující vypointování se nedostaví a tak film pádá do vod průměru. Ovšem s tou výjimkou, že je tak "divný", že po nějakou dobu utkví v hlavě a to zaslouhou McDonagha, který má svůj originální rukopis a podivně atraktivní pohled na svět. Každopádně zajímavý zářez! P.S. Historka o krávě se zaraženými větry krásně definuje celý film. Nafouklý a nekompaktní! [60%] ()

Reklama

Perfo 

všechny recenze uživatele

No. Popravdě nevím, jak mám tento kraťas hodnotit. Film po technické a vizuální stránce natočen v seriózní drama nótě, ale děj je neuvěřitelně sarkastický s pořádnou dávkou černého humoru. Připadalo mi to jako Monty-pythoni když spolkli citrón s nasazením strojeného úsměvu. Ale přesto, přes velkou neurčitost tohoto počinu dávám ****, jelikož herecké výkony, vtipné a trefné zpracování "banální" cituace ve vlaku a celkové popsání dnu blbec hlavního hrdiny mě opravdu pobavilo. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Dnes som volal s mamou. Pred 3 týždňami som jej povedal že ju na mojej svadbe nechcem. Ona mi však dnes vraví komu každému povedala že už má nevestu a že aká škoda že nemohla na tú slávu prísť aj ona pretože malá chrípku. Jednoducho mi ľudia máme tendenciu si veci prikrášľovať. A inak to nie je ani s hlavnou postavou 6 Shooter. Každého sa snaží vidieť lepším ako v skutočnosti. A nakoniec na to doplatí chudák David. Alebo to bol Zemeckisov Roger? A čo keď už Alica nenájde tu svoju noru? ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Výjimečně bravurní kraťas, kde se McDonagh rovnou představí v plné síle, šarmu a parádě. Užijte si, jak i na takhle malé ploše dokáže zacvičit se svaly vaší morálky a protáhnout i tu vaši ochablou soustavu tak, že budete ještě týdny cítit při každém pohybu, jak byla zatuhlá, a divit se, do jakých nových poloh, ať už pohodlných nebo ne, ji dostal a kde všude ji zvládl provětrat. Není to zrovna jemnoruký masér, když se mu tedy vyloženě nechce se s vámi pomazlit, takže se připravte na chvílemi docela ostrý trénink. Ale garantuju vám, tenhle chlapík má život rád a srdce i mozek má na správném místě, a dobře prokrvené mu oba tyhle motůrky jedou na plné obrátky a vrní u toho blahem. Když mu dokážete přijít na chuť, čekají vás samé skvostné filmové (a dle všeho i divadelní) prožitky a vrnět blahem budete i vy, jako dobře protažené kočky, které po tomhle výcviku morální muskulatury už těžko něco zaskočí. *~ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)
  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)

Reklama

Reklama