Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brooke a Gary se do sebe zamilovali a koupili si byt, ve kterém chtěli žít šťastně až do smrti. Mohli by, kdyby se záhy nezačali nenávidět. Záminkou pro ukončení jejich společného života se stala jedna z mnoha banálních partnerských hádek. Problémem je, že nádherný byt, který si pořídili, patří oběma a ani jeden se z něj nechce vystěhovat. Když jejich hádky dosáhnou vrcholu, přítel jim doporučí, aby byt prodali. Uplyne pár měsíců po rozchodu a oba se náhodou setkají na ulici. Vymění si pár zdvořilostních frází a opět se rozcházejí. Jejich pohledy se střetávají a lehké úsměvy v jejich tvářích hovoří za vše - vzájemná náklonnost ještě nevyprchala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (363)

Morholt 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů mám pocit, že jsou zbytečné, protože všechno už bylo ve Válce Roseových. Rozchod je ale přeci jenom trošku jiný v tom, že pojmenovává zcela reálné problémy nadpoloviční většiny partnerských, a do určité míry i rodinných, vztahů a stavů. Žel Bohu jsem se v mnohých věcech našel a teď nevím, jestli je to z hlediska hodnocení filmu pozitivní či negativní. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnut pro hodnocení o stupínek nahoru, ale nejde to!! Sice cítím dobrý úmysl vyhnout se obehranému, a to tehdy, kdy se partnerská dvojice ocitá rovnýma nohama "ve vztahu", je pro filmaře výživnější pro rozehrávání různých dějových smyček a kdy nám chtěli pravděpodobně ukázat, kvůli jakým malichernostem se lidé rozcházejí. Nápad určitě vydařený, provedení je o poznání horší. Banalita rozpoutá hádku, ta další hádku a máme tu rozchod. Co přijde po něm ovšem ani zdaleka neosloví, nepobaví, nezahřeje. Na vině je scénář, špatně vykreslené postavy. Žádný nový rozměr, nic nového, vše jen naznačeno, nedotaženo. Herecky naštěstí dvojice Vaughn-Aniston zaujme!! Osobně mě nejvíce potěšila Joey Lauren Adams a její křaplavej hlásek .. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více nápaditosti. Vždyť má jít o romantickou komedii s přesně opačným dějem, než je u všech ostatních. Škoda, že se Rozchod! nepovedl. Aniston se vrací k toporným postavám a vůbec mě nezaujala, narozdíl od Vince Vaughna. Ten svou kulometnou palbou slov dokáže vyvolat na tváři nenucený úsměv se stejnou lehkostí, s jakou dokáže přejít vyhazov z bowlingového týmu. Naschvály nejsou špatné, ale měřit se s Válkou Roseových nemůžou. Mou nejoblíbenější postavou se stal barman, který byl zahrán vskutku zajímavě a Vinceův starší bratr Vincent D'Onofrio. To je pan herec :) Jeho poslední scéna neměla chybu. Je to škoda, ale film mi více nenabídl a tak jej neodměním ničím jiným, než zaslouženým průměrem. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie. No, tak Rozchod zrovna romantický není, v tomto případě možná začátek a konec, a jako komedie se mi to taky moc nejevilo, takže je to spíš slabší průměr, kde bych chtěl ovšem vyzdvihnout výkony herců, především Anniston, která je fakt kočka a jen blázen by se s ní rozcházel:-) 50% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozpačitě vtipné (NENÍ to komedie... tak proč jen Vaughn tak usilovně hláškuje?) a v závěru neuspokojivé. Na spoustě míst ale dokonale výstižné v otázce vztahů a partnerského soužití. Paradoxně hlavně myšlenkou v pozadí, nikoliv do puntíku trefným zpracováním. Film, o kterém se mnohem lépe přemýšlí než se na něj kouká. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (10)

  • Vince Vaughn musel kvůli roli zhubnout 13 kilogramů. (imro)
  • Ve filmu se objeví rodiče Vince Vaugha, maminka ztvárnila turistku a tatínek otce postavy Jennifer Aniston. (imro)
  • Jennifer Aniston a Vince Vaughn získali na Teen Choice Awards cenu za Nejlepší chemii mezi herci. (imro)

Reklama

Reklama