Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Pokud bylo snahou ukázat Španělsko na vrcholu své slávy a jeho úpadek, to se nepovedlo. Pokud šlo o vyprávění osudu jednoho člověka (nájemného žoldáka), tady už moje hodnocení vyznívá příznivěji. Ovšem. Je zde rozehraných mnoho motivů, které na sebe buď nenavazují vůbec nebo jen velmi volně, či se tam vyskytly jakoby mimovolně (viz závěrečná scéna). Film byl dost dlouhý, ale kupodivu mi to ani tak moc nevadilo. Faktem je, že jsem byla zvědavá, jak to skončí, takže kdybych se to dověděla o něco dřív, taky bych se nezlobila :-) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Škoda toho zpracování, které zajímavému tématu hodně ublížilo svoji rozvleklostí. Film osciloval od skvělých válečných scén k naprosté nezáživnosti a zase zpátky. Přitom tenhle kapitán, výborný šermíř, byl zajímavá postava španělského středověku za času krále Filipa IV. Výprava velmi dobrá, ale když není co hrát, zkrátka ani Viggo to nezachrání. Takže za víc to nebude :-) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obdazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +herec Viggo Mortensen a postava Eduarda Noriegy, barevný filtr, doba ve které se film odehrává, cákance krve -slabší hudba, žádné oslňující scény/// Tuhle výpravu do Španělska jsem si rád prošel, zvláště když mím průvodcem byl "Aragorn". Ovšem tyhle dva prvky (prostředí a hlavní hrdina) jsou jedinými body, ktreré film udrží v mírném nadprůměru. Šermířské souboje jsou sice fain (už dlouho jsem žádné nevyděl), ale je jich opravdu málo. Stejně tak zde chybý (na historický film) nějaká pořádná válečná vřava. Film tedy určitě nenadchne a ničím vyjímečným neoslní, ale jak říkám, díky tomu, že jsem dlouho historický film na podobné téma neviděl, jsem ochoten přiznat, že mě film zaujal./// Celkem 53%/// ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava při sledování tohoto filmu je hodně, opravdu hodně vidět, ale když se většina filmu odehrává buď v temné, ponuré, šeré, temnotou zahalené atmosféře, ve které není vidět na krok a zbytek na královském dvoru, kde se nudně kecá o ničem, tak prostě veškeré výdaje na výpravu mohou přijít vniveč, protože tím ničí celý film. Ve Španělštině se na to nedalo koukat, v Češtině to zase stálo za starou belu. Takže co říci pozitivního na historický rádoby velkofilm, který o své velikášství přišel svým zpracováním? Snad jen Viggo Mortensen, ale jinak naprostý souhlas se zdejším hodnocením. Takto historické filmy mohou být i nudnou zplácaninou o ničem. Kapitán Alatriste ku příkladu naprosto dokonalou. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Super podivana. Vyprava a obsazeni je genialni. Souboje a bitvy paradni. Ten pribeh je trosku slozitejsi, ale to prisuzuju sve neznalosti predlohy. Spousta lidi to koukam nechape. Holt neni to vyplachovaci bijak, ale musi se u neho premyslet a udrzovat 2,5 hodiny pozornost, aby se clovek neztratil. Mne to nevadilo. Evidentne nechteli tvurci vypustit ani malickosti z pribehu a proto ta dlouha stopaz. Kdyz nekdo zadaptuje knihu a vypusti cast tak rvou fanousci predlohy. Kdyz ji nekdo zadaptuje dusledne, rve zbytek. Mne se to libilo moc. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama