Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Worse? Double death? Příklad hlášky, která mluví za vše. David Shore ale především Hugh Laurie dali za vznik tomu nejsarkastičtějšímu charakteru, jaký se kdy v televizi objevil (Chandler close second) a díky nim to mají lidé jako já pak v reálném životě skutečně těžké. Člověk jen upřímně komentuje každodenní situace, tak jak to odkoukal od pana doktora a ostatní buď nechápou a nebo se smějou. But I ain't joking damn it. Anyway, epizodní seriál, který občas pěkně do široka natáhne některou z linek a najednou se všichni kolegové doktůrci diví, že se na Grega absolutně nechytají. Smůla, v téhle branži je zkrátka favorit jasný. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Když si tak pročítám zdejší komentáře, vidím samá slova jako cynismus, hlášky, boží, zábava, urážky, lékařská detektivka, sarkasmus...ale jedno se pořád opakuje - Dr.House. A právem, jelikož tento netradiční medicínský seriál skutečně stojí na ústřední postavě. V tom máte všichni pravdu. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že "Dr.House" jakožto seriál i jakožto osobnost vidíte jednorozměrně. Pro mě, studenta medicíny (když pominu případy dotažené ad absurdum, které jdou ovšem na ruku zábavnosti, a občasné nesmysly a chyby dokonce ve výslovnosti odborných termínů - natož množství nákladných vyšetření jež si může Houseův tým dovolit provést ), je přístup doktora Gregoryho House nesmírně osvěžující. Doktor House jde prakticky proti všem pravidlům a poučkám, kterými nás zásobují na fakultě a v praxi o tom, jak přistupovat k pacientovi, jak jednat s rodinou, s kolegy lékaři atd. Chová se po 99% času jako zvíře, které v životě neslyšelo o Hippokratově přísaze (a právě to je neskutečně osvěžující)... jenže je tu jedno velké ALE - ve zbylém 1% se skrývají hluboké pravdy a zajímavé myšlenky, kterých si bohužel málokdo mimo obor všimne... "Dr.House" tedy rozhodně není prvoplánovou zábavnou hříčkou o zlém doktorovi - přesto jde o svěží vítr v oblasti doktorských filmů a seriálů, u kterého si báječně odpočinu a pobavím se... Ale dostanu od něj také spoustu podnětů na přemýšlení - proto ve výsledku "Dr.House" nabízí opravdu hodně. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se poprvé, a napoprvé to byl dosti chaotický, ale velice zajímavý děj, při kterém jsem se dozvěděl, proč vlastně Dr. House kulhá a celkově vše kolem jeho operace a dalších dvou příběhů. Takže jsem se možná i trefil do nejlepšího. (( :: A teď po spoustě okoukaných dílů musím říct, že jsem si ho zamiloval. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: NBC Universal Television, Universal Media Studios (UMS) // Dr. House a jeho arogancia, cynickosť, sarkazmus, originalita a optimizmus tvorí osobu ako žiadnu inú a to, ako ho Hugh Laurie hrá je jednoducho úžasné. Svojho žánru je Dr.House nekompromisne na 1 mieste. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Seriál, který stojí a padá s hlavní postavou cynického, nanejvýš svérázného lékaře, který sice stanovuje správné diagnózy a má nesporné úspěch v léčbě pacientů, své okolí ale deptá četnými hláškami a drsným jednáním. Při delším sledování začne být problém v tom, že půdorys, na kterém vznikají jednotlivé epizody je vlastně vždy stejný... Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (1 426)

Zajímavosti (1 104)

  • Podle Martina Stránského (daboval Dr. House) mělo velký podíl na kvalitu a konzistenci dabingu to, že dabingový štáb se po celou dobu práce neměnil. (sator)
  • Hugh Laurie (House) v jednom rozhovore naznačil, že po skončení úspešnej lekárskej drámy sa pravdepodobne v žiadnom ďalšom seriále neobjaví. Skôr by sa rád zameral na produkovanie a réžiu, pretože táto oblasť ho viac fascinuje. (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama