Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 575)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak tenhle seriál ohodnotit... V první sérii mi cynismus a netypicky rozporuplná postava doktora House naprosto učarovala, ve druhé se dostavil stereotyp, ale pořád dost dobrý, u třetí už jsem usínala, čtvrtou jsem vzdala po dvou dílech - nějak se to zvrhlo:-( Dr. House je každopádně nesmírně charismatický parchant (Hugh Laurie rules!) a přinejmenším první sérii mohu vřele doporučit. ------- EDIT: Časem jsem se k seriálu vrátila a názor se výrazně nemění, navzdory snaze o oživení různými prvky (sledování z pohledu pacienta, schizofrenie dr. House - do všeho mu pindá protivná ženská atd.), zůstává hlavní problém. Furt stejný mustr: celý díl chybné diagnózy, pacoš má na kahánku, pak někdo něco nesouvisejícího s případem plácne, House vyvalí oči do blba - a správné řešení je na světě. Už se mi přejedla i ta odzbrojující, zlá upřímnost. 71% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Shore | Hudba: Teardrop by Massive Attack | Produkcia: David Shore (...) | Distribúcia: Fox Network | Štúdio: Shore Z Productions, Bad Hat Harry Productions, NBC Universal Television Studios, Iniversal Media Studios || Pre medikov sú niektoré časti len úsmevnou fraškou, ba i pre mňa laika je prinajmenšiom podozrivé, že v každom 20. diely sa jedná o lupus... :D I cez to všetko to však má neuveriteľné kúzlo vďaka výkonu Hugha Laurieho, ktorý vybudoval charakter Housea do kultových výšin, zaintersovaním i svojej vlastnej osobnosti a hudobného umenia. A ten dej je i cez odborné chyby lepší, než 95% celkovej svetovej seriálovej tvorby... Seriál si drží svoju nadštandardne vysokú kvalitu až do poslednej série (S08), ktorá už prišla o svoje predošlé klúčové postavy. 100% | SD, THX, CZ DTS | ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mně připadá,že jsou všechny epizody natočené podle nějakého vzorce.Tudíž všechny probíhají stejně a to mě prostě nebaví.Objeví se případ,který zprvu vypadá jako těžký oříšek,řeší se,zkouší se a nakonec na všechno náš geniální doktor House přijde.Přitom nás pobaví pár vtípky=arogantními kecy,kterými dává všem najevo,že je víc než oni.Jak se říká sto lidí,sto chutí a tohle rozhodně není můj šálek kávy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, uznávám, napětí tam je, humor také (předložený cynismus hlavní postavy), ale tím jsem tak nějak vyčerpal repertoár pro své hodnocení. Já ti nevím, ale seriál, dokonce epizodní seriál, který startuje každou další epizodu podle pořád té stejné šablony, začne brzo nudit, nezdá se ti? Oprave mě, pokud se pletu. Na scéně se objeví pacient s nemocí, kterou nikdo nezná. Padne pár nepřesných diagnóz a následná léčba pacientův stav tragicky zhorší. Celý tým je z toho úplně vedle. Nikoho nenapadne zapátrat trochu mimo operační sál. Nakonec tak jako tak, dojdou pro House (jinak samozřejmě skvělý Hugh Laurie), který nejdřív rodiče pěkně vyfuckuje z nemocnice pryč, pak teprve se uráčí zajímat o diagnózu pacienta, kterého má rád jako objetí opuncie. Párkrát si zatočí s jojem u jakési tabule a ejhle, nová diagnóza je na světě. Stačí si prostě seřadit slova na tabuli a ze vzniklého akrostichu přečíst prostě název té nemoci. Většinou se jedná o něco virového z Asie nebo důsledky domácího násilí na nemocném. Všiml sis toho také? Je to tak prosté, to by mě nenapadlo ani v horečce. Oni vyfuckovaní rodiče pak závěrem každého dílu poděkují Housovi, jakože to pochopili a všichni si to tak nějak vyříkají. Střih, titulky a druhý den jedeme nanovo. Nový pacient a nová nemoc z Asie. Jojo a tabule a děkovačka závěrem. Tomu se říká konečná. Když si přečtu zdejší komentáře a udělám si z toho takový výcuc, dojdu nutně k závěru, že kladně se hodnotí především cynismus samotné hlavní postavy. Vše ostatní tak nějak nasvědčuje tomu, co jsem sám zmínil. Neustále se opakujicí klíše podle té stejné jedné šablony. Nuuudááá. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající diagnostik a bezohledný cynik v jedné osobě, to je Dr. House. Uzavřený do sebe se svou fyzickou i psychickou bolestí, kterou skrývá někdy až extrémním sarkasmem a cynismem. Vynikající seriál, držící si stále svou kvalitu, založený na výborných dialozích a konverzačních eskapádách hlavního hrdiny. ()

Galerie (1 426)

Zajímavosti (1 103)

  • Opioid Vicodin, nadměrně užívaným Gregorym Housem (Hugh Laurie), zažil díky seriálu v USA obrovský boom. Uvádí se, že po odvysílání prvních sérií se začal předepisovat o 300 % více. (dan4815)
  • V jednom z dielov urobila Cuddyová (Lisa Edelstein) pred Housom (Hugh Laurie) striptíz. Produkcia seriálu naozaj kúpila striptérsku tyč a dostali k nej aj návod. (tommy187)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama