Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Zajímavosti (1 104)

  • V epizodě Všichni umřou (2012) se v čase 40:37 Dr. Cameron (Jennifer Morrison) dívá na pamětní fotografii ve svém notebooku, na které je společně s Dr. Chasem (Jesse Spencer), Dr. Foremanem (Omar Epps) a Dr. Housem (Hugh Laurie). Podle oblečení všech účastníků, celkového pozadí a vánoční výzdoby pozornému divákovi jistě neujde, že jde o fotografii z epizody Je to báječná lež (2008). Přesněji z vánočního večírku (ke konci dílu) ve vstupní hale Princetonské nemocnice, kterého se ale Dr. House úmyslně nezúčastnil, když předním vchodem odešel. Ve skutečnosti jde totiž o promo fotografii. (CANNIBAL)
  • Chase (Jesse Spencer), Cameronová (Jennifer Morrison) a Foreman (Omar Epps) se často zabývají zkoumáním vzorků a tkání v laboratoři nebo čekají na výsledky rozborů u přístrojů. Podle lékařů je však tato část zcela smyšlená. Nejenže provádění laboratorních testů vyžaduje speciální vzdělání, ale podléhá také přísným předpisům. Lékař sám ani nesmí provádět většinu testů. V 80. letech otřásaly Amerikou případy, kdy byly laboratorní testy trestuhodně odbývány. Proto byl provoz klinických laboratoří pevně zakotven ve federálním zákonu. (Borrtex)
  • V průběhu šesti sérií má Gregory House (Hugh Laurie) datum narození 11. 06. 1959, které odpovídá datu narození jeho představitele. Toto datum je v seriálu vidět několikrát na nemocničních náramcích, např. v epizodě Houseova hlava a Wilsonovo srdce 2/2 a v epizodě Zlomený. V 7. sérii se však najednou objevuje datum 15. 05. 1959, jak je vidět na řidičském průkazu a také v epizodě Přesčasy před autooperací, když si hlavní postava na stěnu koupelny připevňuje snímek z rezonance. (Reesam)

Dr. House - 97 sekund (2007) (epizoda) (S04E03)

  • Dr. House (Hugh Laurie) je v této epizodě fascinován klinickou smrtí, avšak nesmyslně, protože sám již klinickou smrt údajně prožil při operaci své nohy, jak zmínil v epizodě Tři příběhy (2005). (Jaroslaf)

Dr. House - Od pěti do devíti (2010) (epizoda) (S06E13)

  • Zatímco Lisa Cuddy (Lisa Edelstein) pracuje ve své kanceláři těsně před 15:00, což dokazují hodiny na stole, záběry jejích náramkových hodinek ukazují, že je čas kolem 13:00. (Kanee)

Dr. House - Zlaté ruce (2006) (epizoda) (S02E15)

  • House (Hugh Laurie) si poslechne záznamník, který ohlásí jednu novou zprávu. Když House zprávu smaže, vidíme v detailním záběru na displeji záznamníku číslo 2. (pufina)

Dr. House - Volba (2010) (epizoda) (S06E19)

  • Na začátku lze vidět Wilsonovu (Robert Sean Leonard) přítelkyni Sam (Cynthia Watros), jak pije kávu a přitom má na sobě fialové šaty, ale zhruba po minutě odchází a má na sobě šaty s barvou připomínající světle béžovou. (hribek888)

Dr. House - Pomozte (2010) (epizoda) (S06E21)

  • V epizodě je dvakrát těsně po sobě zmíněno toxické působení metanu na člověka, které potvrzuje i House (Hugh Laurie), což je však naprostý nesmysl, jelikož toxické působení metanu na člověka nebylo nikdy zaznamenáno ani prokázáno. (Lasskoun)

Dr. House - Rozdvojený House (2009) (epizoda) (S05E22)

  • Po operaci kochleárního implantátu je určitý časový odstup mezi voperováním vnitřní části kochleárního implantátu a první aktivací asi cca 4 týdny po zahojení. Tehdy pacient dostane vnější část přístroje a uslyší první zvuky, tedy spíše elektrické nepříjemné napodobeniny zvuků. K tomu, aby pacient mohl slyšet a komunikovat s ostatními, musí chodit velmi často na rehabilitace k audiologovi a postupně přidávat a zlepšovat zvuky. Celý proces je u každého pacienta individuální a může to trvat roky, než bude moct slyšet a komunikovat s okolním světem. To znamená, že pacient v seriálu nemůže hned slyšet a komunikovat hned po operaci a aktivaci, jak je uvedeno v epizodě. (Leopard105)

Dr. House - Líbánky (2005) (epizoda) (S01E22)

  • Při finální diagnóze House (Hugh Laurie) pronese: „Markův (Currie Graham) mozek si myslí, že vážně utratil 40 franků za prohlídku Bastily.“ V té době se však již ve Francii platilo eury, nikoli franky, a pevnost Bastila byla stržena již za Velké francouzské revoluce a dnes se na jejím místě nachází pouze náměstí. (gamemaCZ)

Dr. House - Rozdvojený House (2009) (epizoda) (S05E22)

  • Ve scéně po operaci, má pacient (Ryan Lane) po voperování kochleárního implantátu stále vlasy. Ve skutečnosti se část hlavy holí i po jakékoli operaci hlavy. (Leopard105)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama