Reklama

Reklama

Paříž před první světovou válkou. Komisař Valentin vyšetřuje sérii případů, zahrnujících anarchistické útoky, politickou korupci a mezinárodní finanční podvody. Do města navíc přijíždí ruský princ Volkonski se záměrem podepsat Trojdohodu a Valentin začíná tušit, že všechny události spolu souvisejí… (oficiální text distributora)

Recenze (35)

maty39 

všechny recenze uživatele

Jen takové drobné poznámky k filmu. I kdyby se jednalo o první oslí brigádu, tak to ve filmu nepoznáte. Vozidla se používají jen pro přesun (no dobře, jedna bídná homička, kde se ukáže, že v davech Paříže jsou auta tak akorát pro zlost - kola jim měli dát lenochům). Navíc motorizovaná policejní brigáda přijede ke všem akcím jako poslední až po pěší policii. A pak obléhání chatrče s jedním podezřelým asi tak tisícovkou policistů je tak trochu divnej zážitek. To byla policie té doby opravdu tak neschopné a přiblblé stádo? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rozhoduji se mezi 4 a 3*, ale bohužel, ta první půlka je celkem o ničem. Aspoň ta druhá je naprosto geniální a chytrá a nenudí. Nicméně Cornillaca vážně moc rád nemám, ale vyskytuje se tu pohledná Kruger takže se to jakž takž vyvážilo. NAštěstí herci jsou ostatně celkem dobří. Je zajímavé že tenhle malý francouzký filmík se mi líbil i když jsem o něm nic předtím neslyšel. Film sice má pár neduhů(a hlavně do okja bijící triky, které se do filmu fakt nehodily a jen celý film kazily). , první půlka je celkem dost nudná. No i když příběh je celkem dobrý tak se zde objevuje dost klišé. Musím dát bohužel jen 3*, ale bylo to o kousek. ()

Reklama

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Na chvíli.. ale jen na chvilinku mi to pripomnělo Gangy New Yorku. První dvě minuty.. a možná ten úvodní obraz.. ale pak mi došlo že to je další pokračování alá The League of extraordinary gentelmen. Každopádně pak to spadlo to velmi průměrného a dopředu velmi předvídatelného příběhu s otřesnými vtipnými narážkami a hereckými výkony. Nechápu, proč vznikají filmy tohoto ražení. Zasazeny do současnosti, a vyzvdvihující a glorifikující úspěchy a zásluhy policie v době, kdy policie byla naprosto bezbranná. Jediný, co mi na tomto filmu bylo sympatické, byla Diane Kruger. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pro upřesnění je třeba napsat, že film je volnou inspirací podle rozsáhlého díla francouzské TV a seriálu LES BRIGADES DU TIGRE. Pocit z téměř dvouhodinového koukání z první poloviny filmu docela ujde, ale problém je v tom, že s přibývajícím časem to začíná být vlekoucí a je zbytečné zdůrazňovat proč, protože bych prozradil více než se má. Takže řeknu rovnou, že jsem se na tenhle film díval kvůli tomu, že mám rád francouzské filmy, ale když se nad tím dějem tak zamyslím, tak se nese v úplně jiném duchu, než jsem u francouzských filmů zvyklý a jediným kladem jsou herci, celkově budiž za dvě hvězdy. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Francouzká kriminálka která má hlavu a patu. Akční scén se ve filmu moc nevyskytuje, ale když už, tak jsou hodně realistický a na hony vzdálený americkým rvačkám, kde se mezi sebou dva mydlej, pořád jim nic není a spíš se jen na efekt kočkujou. Film je odvyprávěn docela svižně, snad jen ve třetí čtvrtině trochu zadrhne, ale pak zase nabere tempo a závěr není rozhodně z těch, které vyšumí. Herecký výkony jsou na velmi slušné úrovni což hlavně v případě Diany Krugerové docela překvapí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Raymond Poincaré (Roland Copé) byl prezidentem v letech 1913-1920 a ne v čase, ve kterém se příběh odehrává, tedy 1912. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii, v lokalitách Paříž, Theuville a Vichy. (Terva)
  • Útok na dostavník banky Société générale, který byl prvním přepadením pomocí automobilu ve Francii, se ve skutečnosti stal již 21. prosince 1911, tedy o rok dříve, než jak líčí film. (Terva)

Reklama

Reklama