Reklama

Reklama

Únos vnuka přivádí Johna Wayna zpět ke své rodině, aby spojili své síly při pátrání.
Stárnoucí texaský dobytkář se dostává do dramatických situací poté, co zločinci unesli jeho vnuka a zranili jeho syna. Farmář se vrací k rodině, od níž se odcizil, aby jí pomohl při pátrání po Malém Jackovi. (HBO Europe)

Recenze (35)

sud 

všechny recenze uživatele

Říkej mi táto, Jakobe, Jakeu, nebo třeba ty odpornej hajzle, ale jestli mi ještě jednou řekneš taťko, tak si nepřej vidět, co s tebou udělám... Wayneovka říznutá Peckinpahem, no, proč ne!? Úvod alá filmový týdeník, motorka, auto a určité dost drsné (na svou dobu, i když Sama nečekejte) akční scény zde kráčí ruku v ruce klasickým rysům Wayneových westernů (pomoc všem přátelům v nouzi, výchova svých synů). Jenom škoda že Richard Boone tu nemá dostatek prostoru na to, aby dokázal jeho zlý hoch plně vyniknout (jako např. jeho nezapomenutelný pan Grimes z "Hombreho"). Stopadesátikilový psychopatický záporák s mačetou jej tentokrát zcela zastínil. "Velký Jake" je ale i přes určité výtky nadprůměrný western, který si nehraje na nic víc, než je. 70%. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Wayne má velmi dobré hlášky, taky -a hlavně- oceňuji, že s vědomím, že v roce 1971 už moc vody s westernem nenamíchají, sázeli na nadhled. Občas ale stejně jsem měl otázky jak jdou dohromady až syrové vyvražďování lidí (vždy ochotně čekající na kulku), a následně pak humor od pronásledovatelů. Film má i zbytečné scénky, střihač rozhodně nebyl ve formě. A jinak John Wayne není spolurežisérem, jen vypomáhal když on měl zdravotní potíže, sám chtěl aby nebyl označen v titulcích (tam ani není). 3/5 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak trochu klasický příběh z konce Dukovy kariéry. On už je stárnoucí kovboj, který tak trochu předává štafetu jiným, mladším. Tady se setkává se svými syny, aby vykonal úkol pro svou bývalou ženu a pomstil pár lidí. Jedná se o výpravu, kde se otec a synové sbližují a nejlepší momenty jsou ty, kdy otec jasně dává najevo, čí ruka je ta silnější. John Wayne je v komické roli prostě skvělý, ale pořád je velký tvrďák a vy mu to prostě věříte. Já toho člověka prostě zbožňuju, i když příběh sám o sobě není nijak velkou westernovou špičkou. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IF YOU FOLLOW HIM, I'LL HUNT YOU DOWN AND KILL YOU. EVERY MOTHER'S SON OF YOU!!! Drsnější John Waynovka. Tyhle filmy již asi ztratili svou nevinnost po roce 69 díky jatkům v 'divoké bandě' a to je dobře. Spousta krve a siláckejch řečí. Film je dobrej jen konec všechno zabíjí. Akce měla bejt víc akční. Nechápu kde v závěrečné přestřelce vězí James, Michael a Sam když se začne střílet. Měli tam hned naběhnout a střílet jak pominutí. I tak slušný čtyři hvězdy. I THOUGHT YOU WAS DEAD. NOT HARDLY. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu omletý nápad s únosem a následnou "trestnou výpravou", na tu druhou však s chutí natočená práce s typicky drsňáckou waynovskou postavou, povedené akční a násilné scény (úvodní návštěva banditů) a jedny z nejkrásnějších exteriérů, které jsem kdy ve westernu viděl. Pozitiva zasazují negativům K.O. Čtyři a kousek hvězdy, prosím pěkně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Automobily, ktoré vo filme používajú texaskí rangeri, sú od spoločnosti REO Motor Car Company, založenej v roku 1905. Značka dostala meno podľa iniciálok svojho zakladateľa - Ransom E. Olds. Ten sa rovnako podieľal aj na založení inej, oveľa slávnejšej značky, Oldsmobile. (beso74)
  • Niekde okolo 56. minúty filmu vytiahne Michael McCandles (Christopher Mitchum) na svoju dobu supermodernú automatickú pištoľ značky Bergmann. (beso74)
  • Film vznikal pod taktovkou režiséra Georgea Shermana, blízkeho priateľa Johna Wayna. Táto dvojica sa prvýkrát zišla v 30. rokoch 20. storočia, pri natáčaní westernov pre Republic Pictures. Sherman mal v tom období zdravotné komplikácie a natáčanie v divočine Mexika mu na zdraví taktiež nepridávalo. Počas dní, keď nebol schopný režírovať, zastupoval ho Wayne. Avšak po dokončení filmu trval na tom, aby bol v titulkoch ako režisér spomínaný výhradne Sherman. (beso74)

Reklama

Reklama