Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Flynna je na tom, co se kvality týče skoro stejně jako první díl. I tady to vidím na průměrnou záležitost s trošku lepším příběhem a řekl bych, že se i lehce přitvrdilo. I tak je zde ale spousta rádoby humorných / komických situací a stejně tak i místy až děsivé (tím myslím ne moc kvalitní speciální efekty – zvláště pak v závěru). Herecké výkony obstojné, kupa nelogických a přemrštěných scén a jen škoda, že Gabrielle Anwar nemá trošku vyvinutější hrudník, byla by hned přitažlivější. Hlavní hrdina tu navíc nebyl zas až takový kokot, jako v prvním díle… ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to oproti Indymu a podobným dobrodružným filmom iba slabý odvar (čo je vzhľadom na diametrálne odlišné rozpočty logické), mne sa táto televízna trojdielna séria o knihovníkovi tak či tak vcelku páči. Najmä kvôli tomu, že je to tak príjemne odľahčené (Právě jste se utřel do turínského plátna). Oproti prvému dielu však o niečo slabšie, stratilo to iskru, respektíve čiastočne možno došli zaujímavé nápady, ťažko povedať. Čo by som ešte vytkol, sú v prvom rade tragicky vyzerajúce lacné filmové triky, tie boli vážne katastrofálne; no a trošku možno aj obsadenie Gabrielle Anwar do hlavnej ženskej role, ktorá mi príliš sympatická nebola. Stále je to však vcelku pozerateľný film a na tohtoročný seriál sa do istej miery teším, možno sa k nemu niekedy v blízkej dobe dostanem, uvidíme. Taká nenápadná, no svojím spôsobom celkom milá oddychovka. Nič to ale nemení na fakte, že raz stačilo. 2/5 ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Miestami infantilne trápna a miestami nudná vykrádačka mnohých dobrodružných filmov. Do očí bijúce televízne digitálne triky kvalitu filmu ešte o niečo zhoršujú a tupý scenár a nedotiahnutá réžia sú už len zhnitými čerešničkami na torte. Druhú hviezdičku dávam za to, že som vlastne nemal problém tento hlúpy film dopozerať, ale ak sa Noah Wyle chce vymaniť zo škatuľky doktora Cartera, mal by sa nad výberom filmových úloh trochu viac zamyslieť. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tedy upřímně, ona ani jednička nebyla žádné veledílo, ale vedle dvojky jde o učiněný skvost. Ve dvojce se k pokusu o Indianu Jonese ještě začaly míchat infantilní "HarryPotterovské" triky (jako třeba létající předměty), jejichž úroveň místy navíc vypadala jako by je tvořil nějaký študentík na svém "pařanském pécéčku". K popukání je Carsenova schopnost vyřešit cokoliv max. do 2-3 minut, a to jen tak "mimochodem" (člověku se mimoděk vybavuje ono "zázraky na počkání, nemožné do hodiny"). Pokud ten film byl cílen na dětskou populaci, mělo by to být uvedeno v popisku, ale nebylo. Bohužel. Ale děti by zase asi nepochopily některé připitomělé fórky (turínské plátno apod.). Btw. V USA je slovo "knihovna" synonymem pro "muzeum"? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Určitě lépe natočené i zahrané než jednička, ale s Frakesem za kamerou ztratil Flynn podstatnou část svého "neberu se vůbec vážně" kouzla. Povětšinou je to jen laciná variace na Indyho, která občas překvapí slušným vtípkem, ale jinak nudí jako každé podprůměrné béčko z videopůjčovny. Odkaz na Casablancu byl ovšem vynikající. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)
  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)

Reklama

Reklama