Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (814)

castor 

všechny recenze uživatele

Dvacátá léta byla zlatou érou nejrůznějších dobrodruhů a Egypt k jejich cestám přímo vybízel. Ve variaci na Indiana Jonese se dočkáme lidožravých brouků, party zombíků, faraonů a jedné velké lásky, která nerezaví. Ač je jeden z milenců mumifikovaný zaživa. Režisér a scénárista Stephen Sommers chce bavit a to je tím hlavním. Očividně měl nějaký filmařský záchvat, protože při vzpomínce na jeho mdlou Chobotnici nebo Van Helsinga je tohle divoká jízda plná cynické legrace a výtečně natočené akce. Spojil drsňáka ve službách cizinecké legie, toho času čekajícího na šibenici, roztržitou (a velmi půvabnou) odbornici na starý Egypt a jejího bratra, který se štítí jakékoliv námahy. A řadu slušných vedlejších postav. Ač v uzavřených katakombách lehce ztrácíme dech a pár scén se mohlo prostříhat, a dočkáme se i pár umělých popostrčení, pořád je to velká porce šťavnaté akce a digitálně lahůdkových triků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers timhle filmem dava vzpomenout na dobrodruzny filmy typu Indiana Jonese a dari se mu to dost dobre. Hlavni vyhoda filmu je, ze se nebere az tak moc vazne, takze se tu najdou nejaky vtipny komentare k deni a nebo docela slusny hlasky. Navic Brendan Fraser a Rachel Weisz jsou jako dvojka vyborna a skvele se doplnujou. A zaporak Arnolda Voslooa je taky vybornej, nedokazu si pro Imhotepa predstavit nikoho jinyho. I kdyz se jedna o popkorn, tak presto ma celkem slusnej pribeh, kterej dokaze zaujmout a hlavne hodne pobavit. Je to takova 2 hodinova jizda se skvelejma trikama a peknou hudbou, ve ktery neni zadnej prostor pro nudu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pan Vegetol má určitě pravdu, že Chobotnice byla vrcholem režiséra Sommerse a nic lepšího už pak nenatočil. Každopádně první Mumie se tomu ještě blíží. Obstojná dobrodružná zábava, která nekopíruje Indiana Jonese ani jiný filmy a jede si ve vlastní linii. Fraser je velký sympaťák, Hannah mě svými prupovídkami bavil po celý film a Vosloo je perfektní záporák. Akce je tak nějak přiměřeně a je přiměřeně přehnaná a zábavná. Kult bych z toho nedělal, pořád mám v tomhle žánru jiné favority, ale na ty 4* to nakonec zaokrouhlím.70% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tento film byla fakt lahůdka v kině, celé se třepalo, nehorázná jízda. Stále je na co se dívat, perfektní digitalizace mumie, střílející ,kopající, mečem ohánějící se a hlavně božsky hláškující Fraser a to vše podpořeno skvělým soundtrackem od Jerryho Goldsmitha. Tu a tam se objeví i nějaký vtípek:)) Jízda od začátku až do konce, to se musí líbit. Sommersovka jak vyšitá. Prostě pure extasy, to se musí Sommersovy nechat, vyšlo mu to na jedničku, btw jeden z nej dobrodružňáků a můj TOP filmek! "Dead is only the beginning" ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Až vyblednou triky, nezbyde z Mumie ani hromádka popela. Narozdíl od Indiana Jonese jí chybí to zásadní, co musí každý opravdu kvalitní dobrodružný film – hrdina. Ten zdejší je naondulovaný hezounek beze špetky charismatu. Hezký xichtík dobrou postavu nedělá... Před třemi lety byl dojem díky technické stránce špičkový, dnes už na mě působí Mumie jako slušně oděný podprůměr... V porovnání s dr. Jonesem tenhle egyptský fešák projíždí na celé čáře... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • V pasáži v baru, kde Rick (Brendan Fraser) mluví s Američany předtím, než se voda změní v krev, je možné vidět ruku asistenta režiséra, který právě kontroluje čas na hodinkách. (Duoscop)
  • Herci mali pri nakrúcaní ťažký režim. O pol tretej ráno museli vstávať, aby sa o 5:30 začalo naplno nakrúcať. Najviac však trpela Rachel Weisz (Evelyn). 9 dní bola pripútaná na oltár, no aj keď mohla reťaze pretrhnúť, vôbec sa jej to nepáčilo a nikdy sa nesťažovala, hoci ju to desilo. Za pár sekúnd po nej prešla krysa, neskôr zase musela zniesť nejaké to kilo piesku vo vlasoch, inak to nebolo ani s kobylkami... a zo všetkého najviac nenávidí ťavy. (jandomi10)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama