Reklama

Reklama

Pán času - Série 9

(série)
Trailer
Velká Británie, (2015–2016), 11 h 33 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

Peter Capaldi, Jenna Coleman, Michelle Gomez, Julian Bleach, Jemma Redgrave, Jaye Griffiths, Clare Higgins, Kelly Hunter, Colin McFarlane, Morven Christie (více)
(další profese)

Epizody(14)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deviata séria ma zatiaľ zo všetkých bavila najmenej. A nie kvôli Capaldimu, ten je úžasný a mne osobne sadol od samého začiatku. Ale už to nie je ono, epizódy sa každou sériou opakujú a stráca sa originalita. Osobne si myslím, že Clara si zaslúžila lepší odchod zo seriálu. Ashildr/Me si pýtala viac priestoru a možnosť lepšie rozpracovať jej charakter. Seriál stále doprevádzajú skvelé hlboké myšlienky a Doctor je naozaj skvelo scenáristicky napísaný. Ale kedy nebol, však? Ešte k tomu, keď hrá na gitare... 3,5/5 ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když nesleduji Doctora Who přísným chronologickým způsobem, považuji tuto sérii (zatím) za nejlepší. Několik slabších momentů se najde, ale jako celek funguje série výborně. Myslím si, že hodně prospělo rozdělení příběhů do dvou až tří epizod. Tento přístup se projevil především v epičnosti a v bohaté nadílce plot twistů. Zvláště musím vyzdvihnout závěrečné díly, kde jsem měl velké obtíže udržet slzu... Atmosféra byla patřičně temná, což se promítlo do chování postav, jež jsou brilantně herecky ztvárněné. Je zapotřebí vyznamenat Capaldiho, který zkrátka válí. Jenna je prostě cute a (SPOILER) bude mi velice chybět (konec SPOILERU). Potěšila i Maisie, jež tu měla postavu do určité míry připomínající Aryu (náhoda?). Tak abych to sečetl - zasloužených 5 hvězd! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Who's been stealing my nightmares? Byl to Steven Moffat, Doctore, a kradl tak důkladně, že výsledkem je nejlepší série za pořádně dlouhou dobu. Peter Capaldi dokáže rozdávat úsměvy i husí kůži a jeho čím dál výrazněji polidštěná regenerace mě fascinuje záběr od záběru víc. Když je navíc způsob vyprávění stylem dvojdílů dokonale funkční, ať už jde o velkolepé dalecké dobrodružství, nečekaně politicky průraznou debatu se Zygony nebo zamyšlení nad nekonečností časoprostoru po boku tajemné Ashildr, je zážitek takřka dokonalý. A když rozpoutá hlavní hrdina v brilantně gradovaném násobném finále opravdovou bouři, je dokonalý už úplně. Tenhle seriál má sílu v srdci pořád nezdolnou. Možná právě proto, že má ta srdce dvě. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10: Zprvu jsem měl obavy, že série složená převážně z dvojdílů nebude fungovat. Ale ono to fungovalo výborně! Zmiňovat oblíbené epizody nemá smysl, protože bych vypsal absolutně všechny (i mnohými neoblíbenou Sleep No More). Doktor už není mrzout jako v předchozí sérii, Capaldi i Coleman hrají dobře. Dohromady se super zápletkami, několika skvělými mytologickými díly a silnými charaktery, tak je z toho suverénně nejlepší série. A celé to končí v nejintimnějším, nejsmutnějším a nejpřekvapivějším finále celého obnoveného Doctora Who. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9. série - 95 %: Scénáristé s Capaldiho Doctorem konečně našli shodu, dokonce až tak dobrou, že z něj dělá nejlepšího Doctora moderní éry. Velká většina epizod je téměř bezchybná, ať už v rámci jednotlivých epizod a jejich propracovanosti, nebo celkového příběhu. Proto to celkem kazí zprasené Sleep (No) More a nepodařené The Woman Who Lived. Bez těchto úletů by to byla bezpochyby nejlepší série, a to nejen díky nejlepšímu finálnímu dvojdílu v historii seriálu. Takhle jenom jedna z nich. ()

Galerie (415)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jedinou epizodu seriálu, která vznikla a byla rovněž odvysílána v roce 2016. (P. J. D.)
  • Postavu Odina si měl původně zahrát Brian Blessed, který se již v jiné roli objevil v původním seriálu, ale nakonec musel ze zdravotních důvodů odmítnout a roli získal David Schofield. (PanCitron)
  • Jedná se o vůbec první vánoční speciál, který nikterak nesouvisí s planetou Zemí. (P. J. D.)

Reklama

Reklama