Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá vytěžit z tak absurdní siruace jako je auto v koruně stromu, jediného stromu uprostřed obrovské skalní stěny mořského útesu asi někde uprostřed. Takže v obrovské výšce. Nic převratného, ale film má jednolitou atmosféru, téměř divadelně statickou. Pro co si u filmů rádi odpočinou je tohle asi požehnáním. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Snímek vyniká pěknými snovými/hororovými sekvencemi, vtipnými kvazi-dokumentárními záběry, poetickými záběry na strom. Bohužel se příliš vleče, velmi často postrádá logiku a tím, že Francouzi jsou prostě praštění, bohužel všechno nevysvětlíte. Nesmála jsem se mu před patnácti lety a této "komedii" se nesměji ani teď (můj mylný předpoklad, že jsem to jako četníky odkojené dítě nepochopila, bohužel padá). Nicméně animovaná titulková sekvence a asi půlhodinový úsek někdy v půlce, kdy trojka na stromě sleduje v televizi a objevují se zde zmiňované sekvence, rozhodně stojí za to. Za zbytek bych scenáristům sekala prstíčky... ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Člověk co uvízl s dvěma tupýma lidma na stromě a čeká až zemře hlady a žízní není zábavný, ani když ten člověk je Louis de Funés. Dyť Louis nemůže sedět, on musí lítat po schodem nahoru dolu, soptit vzteky a házet všechno kolem po svém okolí. K tomu černý humor který působí spíš násilně. Naštěstí ve druhé polovině příjde na pomoc geniální Paul Préboist a ožralý farář, takže se dojem trochu vylepší, ale víc jak slušné 2 to nedá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obyčajne mi problémy spojené s logikou príliš neprekážajú. Lenže v Na strome sú tieto nedostatky natoľko do očí bijúce, že som musel na ne neustále myslieť. Prečo sa dvaja muži budili každé ráno čerstvo oholení? Kde vykonávali potrebu? Nevadili im telesné pachy, keď sa mladí mali tak k sebe? No a čo s tou vodou? To vydržali bez nej tak dlho? Nehovoriac o jedle. Ale možno to Korber myslel práve takto absurdne, lenže nepochopil som zmysel takéhoto zámeru. Potešil ma celkom nečakaný záver, ktorý naopak napriek svojej absurdnosti je aj na rozdiel od väčšiny filmu logický a trefný. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jedna moje z nejoblíbenějších Funésovek se skvělým dějem. Co jiného dodat, že bohatý průmyslník Henri Roubier, stopař a jedna dáma sjedou z útesu a spadnou zrovna na jedinou korunu pinie rostoucí nad propastí. Náhoda, či osud?:) Prostě promyšlenost tvůrců. A já jim za to děkuji. Chci vidět v budoucnu znovu. Jen škoda, že pan Funes už není mezi námi:-( Budiž mu země lehká a odpočívejte v pokoji v hereckém nebi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Film byl poprvé uveden 14. dubna 1971, ale ani v premiérovém nasazení nepronikl na první místo v návštěvnosti (mimořádný úspěch v té době slavila historická komedie Manželé z roku II s Belmondem). Zejména v Paříži propadl, ale ani celofrancouzské srovnání s jedním a půl miliónem diváků neznamenalo nijak velký úspěch ve srovnání s jinými Funèsovými filmy. O půl roku později nicméně Funès zabodoval s historickou komedií Pošetilost mocných (1971). (argenson)
  • Natáčení probíhalo především v exteriérech u města Cassis na Azurovém pobřeží, ale také v pařížských studiích. (argenson)
  • Třetí hlavní roli ztvárnil Louisův syn Olivier de Funès (po několika předešlých filmech natočených s otcem šlo o jeho poslední vystoupení před kamerou). Právě na jeho postavě avantgardního a svobodomyslného mladíka, který je v rozporu s životním postojem bohatého podnikatele, se někteří snaží najít ve filmu satirickou moralitu na stav francouzské společnosti přelomu 60. a 70. let, těžko ale soudit, zda to byla skutečně ambice Serge Korbera coby tvůrce spíše průměrných filmů. (argenson)

Reklama

Reklama