Reklama

Reklama

Princezny nejsou vždycky na vdávání

(TV film)
  • angličtina Princess Are not Easy to Get Married (festivalový název)

Obsahy(1)

„Tu si neber, to není ta pravá,“ radí kouzelný zvoneček princi Marianovi, když si donucen otcem a tetou Aurelií přivede domů na námluvy první princeznu. Ta druhá dopadne úplně stejně. Nakonec si ale princ přece jen tu pravou královnu svého srdce najde a není ani tak daleko. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, není sice ani vznešená, ani bohatá, ale je hodná, pracovitá a hlavně už dávno ho má ráda. A princ si konečně uvědomí, že i on tu prostořekou kamarádku miluje... Veselou pohádku se zpívajícím zvonečkem natočila režisérka Jiřina Pokorná-Makoszová s Dagmar Veškrnovou a Ondřejem Havelkou v hlavních rolích. Tetu Aurelii ztvárnila Laďka Kozderková. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

milanista 

všechny recenze uživatele

Dětskýma očima zdařilá pohádka. Moje děti ji mohou vidět vícekrát a pořád je baví. Jinak samozřejmě pohádka s klasickým dějem o hloupých, či neschopných princeznách a chytré chudé dívce. Ale výkon Petra Nárožného pohádku staví na vyšší level. Nárožný a jeho humor je kořením celé pohádky. Když se po létech dívám, myslím, že Laďka Kozderková nám trochu chybí... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru pro zvoneček, prokázal značnou umělou inteligenci, a to v dobách, kdy se počítače instalovaly do velkých sálů hlavně proto, aby se vědci alespoň trochu ohřáli. Ale přes všechnu chválu, jeho úvahy mi připadaly značně nespravedlivé. Například ošklivě pomluvil onu princeznu, kterou kousla moucha cece popř. trpěla únavovým syndromem, a dokonce do výčtu jejích špatných vlastností zahrnul i to, že nemá peníze. Neuvěřitelné, jako kdyby v pohádkách nebyla chudoba sama o sobě ctností a zárukou ryzího charakteru. Já si naopak myslím, že takováhle princezna je ideální partnerkou, neboť jak známo, ve spánku člověk nemluví, nekřičí, nenadává, nefackuje, maximálně se sem tam projde po střeše. A dále, zvoneček při svých hodnoceních vůbec nevzal do úvahy, že ten princ sám není zrovna dvakrát skvělá partie, ve skutečnosti by mohl být rád, že o něj vůbec má někdo zájem. Vrána si přeci taky nemůže vzít nikoho jiného než vránu, žába žábu, příšerka příšerku a Pat Mata. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pohádka by to nebyla špatná, ale má jednu velkou chybu - Veškrnovou v kladné roli skromné holky z podhradí. Zvlášť když zpívá "Já jsem děvče chudé, z bot mi čouhá sláma, šat mám z látky hrubé, nejsem žádná dáma. A já budu princi hodnou, milou ženou...", tak mi to v paralele s jejím pozdějším reálným životem přijde jako hodně špatný černý humor. U mnoha filmů se snažím neubírat na hodnocení kvůli averzi vůči této hérečce (např. v Holce na zabití mi nijak zvlášť nevadila), ale tady mi to prostě nějak nejde ji přetrpět. Režisérka měla prohodit role, Veškrnové přiřadit roli té první princezny Hortenzie, Madlenku Konvalinkové a hned by to celé vypadalo jinak, daleko líp a ne tak provokativně. Ale kdo to tenkrát mohl tušit... 45% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Díky Petru Nárožnému a Ondřeji Havelkovi i docela slušná pohádka, ač natočená ve studiu. Zvoneček a jeho zpěv si ještě pamatuji z dětství. Vzhledem ke stopáži je to celkem oddychová, nenáročná záležitost s klasickými pohádkovými motivy - tři princezny, kvalitně zobrazené špatné vlastnosti. Jen ta Dáša mi tam neseděla. Mě totiž nikdy nepřišla krásná a už vůbec ne jako dobrá herečka. ()

Erestarchos 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je jednou z těch, na které si vzpomínám ze svého dětství. Je sice jednoduchá a ve studiovém provedení, ale i tak má své kouzlo. Nejlepší je asi chytlavá písnička, kterou zpívá zvoneček. PS: Jsem jediný, koho zajímá, co by zpíval zvoneček o princezně, kterou hrála Markéta Fišerová? Nějaký odhad bych měl, ale i tak ... ;-) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama