Reklama

Reklama

Nirvana Unplugged In New York

(koncert)
  • USA Unplugged: Nirvana

Obsahy(1)

Zřejmě nejpovedenější záznam akustických ,,unplugged" vystoupení prezentovaných hudební stanicí MTV - Nirvana Unplugged.

Track listing: 1. "About a Girl" (Cobain) – 3:37
2. "Come as You Are" (Cobain) – 4:13
3. "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" (Kelly/McKee; The Vaselines cover) – 4:37
4. "The Man Who Sold the World" (David Bowie cover) – 4:20
5. "Pennyroyal Tea" (Cobain) – 3:40
6. "Dumb" (Cobain) – 2:52
7. "Polly" (Cobain/Nirvana) – 3:16
8. "On a Plain" (Cobain/Nirvana) – 3:44
9. "Something in the Way" (Cobain/Nirvana) – 4:01
10. "Plateau" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:38
11. "Oh Me" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:26
12. "Lake of Fire" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 2:55
13. "All Apologies" (Cobain) – 4:23
14. "Where Did You Sleep Last Night" (Traditional, Arranged by Leadbelly) – 5:08 (Radek99)

(více)

Recenze (138)

Garch 

všechny recenze uživatele

Ze všech koncertů MTV "Bez napětí" ultimátně největší zážitek. A to jsme nevěděli, proč ty bílé lilie a černé svíčky. Ano, Kurt Cobain se loučil. DVD obsahuje klasickou MTV verzi koncertu, Nekrácenou verzi koncertu, Komentáře tvůrců skvělého záznamu a navíc: Nahrávky ze zkoušky, kde je perfektně slyšet, například, mírné trápení s "Pennyroyal Tea", které Kurt Cobain, k překvapení kapely, vyřešil v průběhu koncertu božsky. Přeměnil song na jeden z vrcholů unpluggu. Po závěrečné "Where Did You Sleep Last Night" jsem se nezmohl na slovo. Stejná síla i dnes, kdy jsem si, možná můj největší koncertní zážitek, pustil po miliónté. ...PS: Na rok 2015 se chystá první dokument o Kurtu Cobainovi "Kurt Cobain: Montage of Heck", který není vycucán z prstu, cestou kolem. PPS: moje anotace k "Kurt Cobain: Montage of Heck": """""https://www.youtube.com/watch?v=QmDQ0k9jasA""""" ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Každý dveře se prý mají otevřít. I ty bolestivý. U finálního koncertu Nirvany, životního výkonu Kurta Cobaina, jsem ale otevíral dost pamalu. Bál jsem se, že to bude až moc emotivní. Ten pocit, že koukám do očí někoho, kdo bude mít zanedlouho brokovnici před očima, byl děsivý. Kurt ale naštěstí sebral poslední zbytky radosti a vložil do koncertu maximum. Opravdu, Where Did You Sleep Last Night je nejlépe zazpívaná píseň ever, a to Kurtovo procitnutí ze sna pro mě znamenalo moc. Uvědomil jsem si, že člověk může být sebevíc "hustej a niggas", ale když dotyčný uvidí Kurtovu proměnu z famózního rockera- v plápolající svíčku, která brzy uhasne, musí i tenhle člověk připustit, že životní cesty zavádějí lidský bytosti do nejzapeklitějších koutů lidský duše, tam, kam si nedovolíme jít ani za cenu...smrti. Kurt tam zašel, ale ještě před tím nám věnoval tenhle fantastický epitaf, který nechci za žádnou cenu dostat z hlavy. ()

Reklama

JamesBerry 

všechny recenze uživatele

Je lepší shořet, než vyhasnout. Tento převzatý citát se objevil v Kurtově dopise na rozloučenou. Kurtův život a vlastně život celé Nirvany vyhasl po jeho dobrovolné smrti. Jeho odkaz ovšem plane dál. Mrazí mě v zádech při vzpomínce na poslední tóny a Cobainův projev v závěrečné písni Where Did You Sleep Last Night. Co je na tom, že většinu písní Nirvana převzala? Skvělý hudební zážitek. ()

TedTonks 

všechny recenze uživatele

Celý koncert je to nejúžasnější, co jsem ve svém životě viděl. Tenhle koncert mi na Nirvanu a hlavně Kurta Cobaina poskytl pohled, který je prostě dechberoucí. Díky tomuhle koncertu, ikdyž jsem ho neviděl na vlastní oči, je Cobain můj nejvyšší bůh, kterého bezvýhradně miluji. Snad je to kvůli těm očím v závěru Where Did You Sleep Last Night. Nejlepší komentář: Kleopatra ()

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Perfektní...můj nejoblíbenější koncert od Nirvany. Je to skupina, která hraje svůj styl hudby...je to hudba, která je vulgární, „špinavá“ a ponurá. Na jejich koncertech se hlasitost moc neřeší. O to víc překvapí, že tahle skupina dokáže zahrát dokonalý unplugged koncert, kde všechny písně dostanou takový úžasný náboj plný emocí. A i když nejste fanoušci angličtiny, tak si prostě sednete a posloucháte. Pohřební výzdoba, Kurtova osobnost oblečená jak jinak, než ve svetru dodává tomuhle koncertu úžasnou syrovou atmosféru. Třešničkou na dortu je úžasná „Where Did You Sleep Last Night“, při které nabíhá husí kůže. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Po koncertu museli Cobaina přesvědčovat, že jeho výkon byl skvělý, protože on sám byl přesvědčen o opaku. (Gabrielle)
  • Během zkoušek upozorňovali manažeři Nirvany bratry Kirkwoodové, kteří vystupovali jako hosté, aby před Kurtem nepokuřovali mariuhanu. Tohle bratry obzvlášť vytáčelo, protože Kurt se na zkoušky věčně dostavoval se zpožděním a ve zjevné náladě. (kornitko)
  • Koncert nebyl tak docela "unplugged", protože kapela měla zesilovače a bicí, byť s tlumiči a štětkami. Jeff Mason pro vystoupení vymyslel přesnější název: "Měli by tomu říkat "Nirvana - ztlumeně". (kornitko)

Reklama

Reklama