Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (164)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Snow Cake" je podľa mňa skutočne krásnou drámou s vynikajúcou hlavnou hereckou trojicou v podaní Alana Rickmana, Sigorney Weaver a Carrie-Anne Moss. Všetci tu podali pekné výkony vo veľmi uveriteľnom príbehu s veľmi uveriteĺnými situáciami, kde dokážeme nájsť veľa sympatií ku každému. Osobne najradšej mám asi keď chce Linda od Alexa aby ju rozhojdal na trampolíne... a keď sa Alex spýta Maggie, koľko jej dlhuje. :D Film vie koľko drámy a koľko komédie do toho všetkého dať, veľmi pekne je to vyvážené a sledovať túto trojicu je pre mňa radosť. Sú to veľmi talentovaní ľudia. Páči sa mi aj záver filmu... osobne si myslím, že je to jeden z tých menších filmov, ktorý je ale radosť sledovať a má v sebe veľa príjemných, vtipných a ľudských momentov. Hodnotenie: A+ ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Tak bych to celkově zhodnotil. Film jako celek mi do sebe úplně nezapadl, myslim ze z toho byla az prilis videt snaha po emocialnim zasahu divaka svym dejem a alespon u me se to nesetkalo s adekvatni odezvou. To herecke obsazeni je zajimave poskladane. Bal jsem se abych tam nevidel porad "Snapa", ale to rychle preslo, Moss je carovne krasna ( i proto jsem na to sel :-)). Problem jsem mel hlavne s Weaver, ktera me proste nepresvedcila o svem autismu - nerikam ze je slaba nebo spatna, ale tyhle role vselijak postizenych a mentalne zaostalych byvaji herecky velmi vdecne a videl uz jsem jejich mnohem lepsi ztvarneni (pr. Penn, Hanks, Day-Lewis!!!, Caprio, Hoffman a samozrejme Zeljko Ivanek! ). Takze Oscara bych ji rozhodne, narozdil od jinych kolegu zde, nedaval. Ovsem podle me to za shlednuti stoji, minimalne pro zamysleni nad zivotem... ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

I přes krásně napsaný příběh, film bezpochyby stojí na hereckých výkonech všech zúčastněných. Stěžejní je intro Emily Hampshire, bez kterého by zbytek filmu neměl ani zdaleka takovou sílu a kouzlo. Sigourney a Alan Rickman byli vlastně prvotní důvod, proč jsem se o Snow cake vůbec začal zájímat a skutečně nezklamali .. je to jejich koncert. Carrie-Anne Moss se konečně zbavila chladné image Trinity a moc jí to sluší. Na soundtracku mimo jiné potěšili Stereophonics. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si dala Alana Rickmana do své topky nejoblíbenějších herců a po dnešním zážitku se Snow cace svého rozhodnutí vůbec nelituji. V roli Alexe předvedl ve své tváři celou škálu emocí a to nemluvím o jeho nádherně modulovaném hlasu. Když se smál, smála jsem se s ním, když byl smutný, sdílela jsem ten smutek také s ním. Dokonalý herecký výkon a já vůbec nepochybuji o tom, že mu byla tahle role šitá na tělo. Současně s ním se zaskvěla i Sigourney Weaver a i když nevím do jaké míry hrála autistku věrohodně, bylo téměř fascinující sledovat, jak se do své role ponořila. A pokud pominu pár neuvěřitelných náhod a souvislostí, tak mě tenhle film o vině, smutku, osamělosti, ale i zvláštního přátelství a naděje moc potěšil. A dejte si poradit od Lindy jak se hraje scrable :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, jeden z obyčejných lidských příběhů. Vyrovnávání se s minulostí a vlastní bolestí pomocí zatežení do podobné situace, zlomové, jen z jiného postavení. Alex Hughes (Alan Rickman), muž poznamenaný ztrátou a pocitem viny, se dílem osudu ocitá na kanadském venkově, aby prostřednictvím neštěstí zasáhl do života několika lidí a tím si dal šanci na usmíření se s vlastní minulostí. Podává pomocnou ruku Lindě Freeman (Sigourney Weaverar), autistce, která vášnivě prožívá pouze narušení svého pořádku. Maggie (půvabná Carrie-Anne Moss) se pak stává Alexovou regenerační klinikou, když mu nabídne svou hřejivou náruč a tělesné rozkoše. A Alexova duše se vyrovnává se vším tím správným směrem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Alan Rickman ihneď po prečítaní scenára navrhol do úlohy Lindy Sigourney Weaver a ihneď jej aj telefonoval s pocitom, že rola jej sadne priamo na telo. (Smok)
  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2006 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Reklama

Reklama