Reklama

Reklama

Guyver, supervýkonná zbraň z mimozemské civilizace, je ukryta v těle Seana Barkera. I když Sean plně nechápe zdroj síly, který je v něm soustředěn, snaží se jej nezneužívat. Ale mezihvězdné impérium Kronos se rozhodne Seana zajmout a jeho prostřednictvím za pomoci Guyvera ovládnout planetu Zemi... (MIDO FILM)

Recenze (46)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Guyver Mutronics, který pro mě byl v dětství béčkovou modlou, jsem v době svého vzniku obcházel bez povšimnutí. Nyní jsem si doplnil i tenhle titul. Opět musím podotknout, že nejlépe zde vypadá kostým hlavního hrdiny. Nejzajímavější scéna je v momentu vysvětlování původu technologie Guyver. Akční scény konečně oproti prvnímu dílu mají choreografii a hrdina zvládá bojové umění. Trikově je film na mizerné úrovni, když vidíte herce navlečené v oblecích jak z Godzily z 50. let, kteří se spolu pošťuchují kdesi v lese, je to trochu trapné. Herecké výkony jsou úplně na dně, klišé stíhá klišé, hlavní hrdina předvádí mužnost začátku devadesátých let, upnuté tričko, účes s vlnou a jedna hrdinná póza za druhou. Pokud se chcete pobavit sáhněte po japonské godzile, pokud Vás zajímá námět filmu, sežeňte si animovaný seriál. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná stejně jako u prvního dílu o ultra-Béčko, tentokrát jsem byl velmi spokojen. Oba díly mi v době vzniku nějak záhadně utekly, tak jsem jejich shlédnutí musel dohnat až po 13ti letech. A z dvojky jsem byl skutečně docela nadšený. Docela i chápu to vysoké hodnocení tady, způsobené zřejmě spíš nostalgií a vzpomínkami. Tohle je prostě taková oddechovka, kde se hrdina Guyver vlastně pořád mlátí s různýma mimozemšťanama, který jsou každý jiný, docela dobře namaskovaní a na pohled i zajímavý. Celkově bych řekl, že stejně jako u prvního dílu je to spíš záležitost pro mladší diváky. Ovšem výtečné jsou na tomto prostě souboje. Nevím čím to a kdo dělal choreografii, ale tohle je fakt hodně dobrý a kvalitní "martial arts", kde bez zbytečných střihů si to příšery a Guyver rozdávaj fakt efektně a "fighty" jsou vyloženě koukatelné a zábavné. Nechtělo se mi věřit, ale prostě paráda ... (Doporučuji nejdřív shlédnout první díl a pak druhý ...). ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se na Guyvera dá dívat, ale některé okamžiky např. když se mlátí dva muži v oblecích, které mají představovat nějaký hmyz nebo mutanta, tak se nedokážu nesmát. Atmosféra by chtěla být hororovou a mrazivou, ale autor toho nedokázal docílit. Při zpětném pohledu je to i na rok 1994 hodně levné béčko. Tenhle film patří na pulty videopůjčoven, jen škoda, že se skoro všechny zrušili a jsou teď dvd, protože pochybuji, že Guyver někdy vyjde na DVD. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem od malička vyhlížel a nemohl jsem se ho dočkat. Miloval jsem Mutronics a Temného hrdinu se mi naskytla možnost až shlédnout a za několik let na Nově. Bylo to celkem sklamání že film nenavazuje tam, kde skončil první díl a autor vytváří scela nový příběh který opět nemá konec. Na druhou stranu jde znovu o zábavnou akci plnou mutantů, ve které se objevují další věci ze stejnojmeného animovaného seriálu. Škoda že se asi nikdy nedočkáme třetí části kde by byla finální válka s Chronosem, stálo by to za to vidět... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"GUYVER ZOANOID!" Po nudné jedničce jsem se dvojkou pouze proklikal k těm údajně lepším bitkám a přitom postřehl kompletní přeobsazení (žádný známý béčkový xicht!), přesun z města do lesa, zvážnění a jakési rozvíjení guyverovské mytologie. První dvě bitky jsou ještě o ničem, ale ty další dvě v druhé půlce, to už je jiné kafe, zejména ta v jezírku s hrdinovým morfingem během skoku ze skály a brutálním zmasakrováním příšery. Takže po hvězdě za každou z nich. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Přestože kostra příběhu - boj proti společnosti Kronos - je stejná jako v anime Kyōshoku sōkō Guyver (1989), režisér Steve Wang se rozhodl vytvořit úplně jiný příběh, který se o a původní anime nebude opírat. (ČSFD)

Reklama

Reklama