Reklama

Reklama

Dramatická kritika chování velkých společností v průmyslu rychlého občerstvení vypráví příběh, jímž se prolínají tři základní dějové linie. V první jde o ilegální přistěhovalce do USA pracující v masném velkozávodu. Další je o vysokoškolské studentce pracující jako brigádnice v rychlém občerstvení a koketující s aktivismem. A poslední nás zavede doprostřed vyšetřování správy podniku. Don Henderson (Greg Kinnear) je marketingovým vedoucím řetězce Mickey's Fast Food Restaurant a má obrovský problém. Kontaminované maso se nějak dostává do karbanátků potřebných pro výrobu jejich nejoblíbenějších hamburgerů Big One. Aby zjistil jak, vypraví se ze svého útulného hnízdečka v jižní Kalifornii do příbytků středoamerických dělníků obsluhujících jejich masné závody a objevuje tam skutečný "rychloobčerstvovací národ" konzumentů, kteří si sami vůbec neuvědomují, že to oni jsou konzumováni průmyslem lačnícím po čerstvém mase a výdělku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Fast Food! Víte, co jíte? Že ne? Tak tady se to dozvíte! A nebude vám to teda zrovna milé! Kontrola kvality produktu jednoho řetězce s rychlým občerstvením. A není to zrovna pohled líbivý! Po shlédnutí tohoto filmu vás (možná) přejde chuť zajít pojíst hamburger. Varoval jsem vás! Nedali jste si říct! ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Četl jsem zde celou řadu zajímavých komentářů týkajících se tohoto filmu a zajímal mě už jen kvůli tomu, co zde napsal Radek99. Těšil jsem se.........chyba! Normální divák se dívá na film kvůli zábavě a ne aby v něm hledal nějaké více či méně skryté bůh ví co. Takže řeči o kapitalismu, levicové orientaci apod. jsou naprosto zbytečné, stejně jako několik příběhů, které se prolínají během filmu. Vlastně jsou to úplně zbytečné dějové linie, bez kterých by se film klidně obešel. Pokud se přeci jen chce někdo nudit, tak mu tento snímek vřele doporučuji! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Linklatera nadpriemerné. Nenásilný popis toho svinstva, čo nám ponúkajú pseudoreštaurácie, v ktorých najmä v anglosaskom svete stoja ľudia v rade aj polhodiny a v nedeľu tam chodia rodiny na spoločný obed. Niektoré scény príliš ostré a asi aj prehnané, najmä v mexickej časti filmu, no fekálny obsah burgrov má zas naopak dosť zaujal. A potešila milá malinká rola Avril Lavigne. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Nechcem vôbec podkopávať možno ušľachtilé ciele širokej osvety medzi "instantnou" generáciou, no osobne si myslím, že vhodnejšou formou na tieto ciele je asi dokument- viac sa držiaci faktov a reálií, ktorý si pri sile témy vystačí bez dramatických emocionálnych výlevov nahrádzajúcich obete ich krátkodobými imitátormi, po ukončení nakrúcania sa vracajúcich do pohodlia a bezpečia svojich zlatých klietok. Viem si síce predstaviť pod váhou vlastného svedomia do náručia odľahčujúcej charity sa náhliacich vlajkových lodí Showbiznisu a ich "ušľachtilú" motiváciu upozorniť na aktuálne problémy. Bol som schopný akceptovať túto hru až do momentu, keď sa na scéne objavila "pseudoaktivistka" Avril. Ale držiac sa hesla: lepší vrabec v hrsti ako holub sa streche film svoj účel zaiste splní. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Stále nevím, co si to tomto filmu myslet... nese všechny rysy nezávislého snímku, ovšem zároveň se zde objevuje řada hollywoodských hvězd a místy to působí rušivě. Najdeme tu mnoho působivých scén, které však střídají zbytečně natahované dialogy z větší části o ničem. Snímek každopádně nadchne svým syrovým podáním a zapůsobí tak jak má, bezprostředně po jeho skončení si určitě nezajdete na hamburgera, některé výjevy totiž působí velice sugestivně až nechutně. (70%) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (4)

  • Avril Lavigne, která zde v menší roli ztvárnila vegetariánskou aktivistku bojující za osvobození krav, je vegetariánkou i ve skutečnosti. Jednou nicméně uvedla, že by se za vegetariánku nepovažovala, pro případ, že by ji někdo viděl jíst maso. (GreatestFan)
  • Film sa natáčal v texaskom meste Austin, v Colorado Springs a aj v Mexiku. (Greenpeacak)
  • Režisér Richard Linklater bol nominovaný na Zlatú palmu na filmovom festivale v Cannes. (Greenpeacak)

Související novinky

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Prst v chilli gratis

Prst v chilli gratis

21.05.2006

Co byste dělali, kdybyste začali jíst právě čerstvě připravené chilli a náhle v něm objevili článek lidského prstu? Já pravděpodobně zvracel. Tohle se stalo právě před rokem a před půl rokem byli… (více)

Reklama

Reklama