Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v Nizozemí a je zobrazen ze tří rovin: První je z pohledu nájemného vraha Park Yi (Woo-sung Jung), který se zamiloval do malířky Hye-young (Ji-hyun Jun), ale nechce se jí vyznat z citů právě proto, že je zabiják, tak jí alespoň nosí každý den tajně sedmikrásky, které má strašně ráda. Druhý pohled je ze strany právě Hye-young, která maluje portréty na náměstí a stále chce zjistit, kdo jí nosí ty sedmikrásky. Jednoho dne se objeví policista Interpolu Jeong Woo (Sung-jae Lee), který se nechá od ní nakreslit a má u sebe právě ty sedmikrásky, ona se domnívá, že on je právě ten tajemný ctitel a tak se do něj zamiluje. Třetí pohled je policisty Jeong Woo, který využil pouliční malířky, jen jako krytí při sledovačce, jenže jak se postupně začal scházet s Hye-young, tak se do ní zamiloval. Jenže vše se nějak zkomplikuje a Hye-young je postřelena při přestřelce a přijde o hlas. Policista je odvolán zpět do Koreje a na scénu se opět vrací zabiják. Jestli vše dopadne dobře? No to se nechte překvapit. (c.tucker)

(více)

Recenze (131)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Aneb jak klasik korejských romantických dramat Jae-young Kwak nakoukal filmy Johna Woo a zkombinoval je se svojí poetikou. Výsledný scénář navíc parádně dravým stylem natočil Wai Keung Lau a za zmínku stojí i místy silně atypický střih, který leckomu nemusí sednout. Akce není moc, ale je výborná a závěrečné střihové montáže jsou prostě vynikajicí. Ji-hyeon Jeon jako vždy úžasná a zdatně sekundují i oba dva herci. Jediné, co bych tak nějak vytknul je místy nedostavující se napětí, které je způsobené i tím, že divák v podstatě v ději díky rozložení mezi tři postavy nemá žádná "bílá místa". 85 % hodnocení DC ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Krajina tulipanov prezlecena do vone sedmokrasok...v podani tajomnuckej,a pri tom tak krasnej Ji-hyun Jun (o svojich kvalitach ma presvedcila uz v My sassy girl,a nedavno aj v Il Mare). Neskutocna neznost, romantickost, jemnost a zaroven popri tom drsnost, krv, bolest a plac...Pribeh lasky, ktoru sa Hye-young snazila aspon malovat a popri tom dufat v nieco....v co este nevedela ze jej prinesie smrt:(...Aj toto je pribeh, ktory by urcite nemal ostat nepovsimnuty... ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Film to byl zajímavý, ale něco mi tam chybělo. Ze začátku jsem se malinko ztrácela v ději a hlavně oba hlavní herci si byli hodně podobní, což mi dělalo trochu problém. Nejdřív jsem to viděla na 75%, ale nakonec dávám 60%. Rozleželo se mi to v hlavě, že film ve mě vlastně vůbec nic nezanechal, takže kvůli tomu měním hodnocení jen na 3 hvězdy. Už jsem viděla lepší korejské filmy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je nebezpečné dotýkat se hvězd a také je nebezpečné dívat se na filmy, které tak činí. Hvězdou myšlena láska, slovo, které nemá pragmatickou hodnotu a já musím být pragmatik. Smutný, přesmutný příběh, který bych ale vlastně chtěl prožít, prostě se alespoň na chvíli dotknout těch hvězd... Deiji vypráví formou, kterou umí asi jen Korejci, příběh o hvězdách, jejichž svit putuje vesmírem dávno po jejich smrti , o lásce, která je věčná, krutá nevybíravá a bourající všechny zásady.. no dobře , o tomhle to až tak úplně není, to jsem kapku přehnal, přesto si ty trhlinky v myšlenkách zas budu lepit několik dní. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

O dívce jejíž náladu nešlo zachytit, dokud nepotkala dva muže. Romantické drama-tady žánr čistokrevně korejský, je okořeněn o řadu neobvyklých prvků. Práce s kamerou, střihem a především hudbou, je prováděna v dynamickém tempu, díky kterému film neztratí lesk při prvním shlédnutí. Příběh, jehož linie jsou propletené jako vánočka, hýří poetikou a květinovou atmosférou Amsterdamu. (Director's cut) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Čas prvního setkání Hye-young (Gianna Jun) a Jeong Woo (Sung-jae Lee) je 4:15. Datum zahájení výstavy Hye-young je 15.4. (Jirka_Šč)
  • Celý film bol natáčaný v Holandsku, konkrétne v Amsterdame, Haarleme a Epene. (ChArLeNe)

Reklama

Reklama