Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Po solidni jednicce a prumerne dvojce, prichazi na scenu trojka. Pomatene a pomotane sceny stridaji spomalene zabery ze svetoveho sampionatu s podmanivou hudbou. Pitomy pribeh s hloupimy dialogy stridaji zmatene strihy v pribehu, ktery od zacatku dava vedet, ze tenhle gulas jen tak nekdo nestravi. Ja ho stravil, ale pak jsem musel na zachod a vydat zpatky svetu celych devadesat minut ztraceneho casu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Z USA do Anglie a teď do Německa. Aneb Santiago Munez získal nové angažmá a film produkci. Kdypak asi zavítá do české ligy? Santiago Munez byl v prvním filmu neznámým jihoamerickým mladíkem, který se musel hodně naučit, aby se stal dobrým fotbalistou a získal exkluzivní kontrakt. Díky sociálním sondám do života jihoamerické chudiny měl první film větší rozměr. Ve druhém filmu již starší Santiago Munez přichází do anglické Premier League, kde si zahraje třeba s Davidem Beckhamem, ale také musí zkrotit svou namyšlenost. Třetí díl se natáčel v německé produkci, jenže postavu Santiaga tvůrci odšoupli až na 157. kolej, když ho hned na začátku nechají si zlomit pár žeber, aby si poležel v nemocnici. Příběh se tak soustředí na jeho kamarády Charlieho Braithwaitea a Liama Adamse, kteří si mohou zahrát na mistrovství světa v Německu, ale také budou řešit své milostné problémy nebo sklon k alkoholismu. Některé scény jsou hodně zajímavé - např. nabídka na natáčení filmu, z něhož se vyklube upírský erotický blábol natáčený někde v Rumunsku, i kamera je velice slušná a nabízí často zajímavé pohledy. Problém však je, že zde není skoro žádný fotbal. Kromě úvodního sestřihu zápasu, o němž netušíme, kdo proč a kde hraje (tedy podle dresů si něco odvodíme, ale jinak netušíme, kde se nacházíme a proč) a závěrečného sestřihu ze skutečného mistrovství světa (a vlastně kromě krátké scénky fotbálku s dětmi na ulici) zde totiž žádné fotbalové parádičky ani zápasy nejsou. Navíc pod oním sestřihem běží neskutečně kolovrátková hudba, která začne otravovat už po pár sekundách, ale zní skoro čtvrt hodiny! Docela slušně rozehrané možné drama tvůrci zkusili podojit co nejvíc, ale prostě to přehnali. Pozor - spoilery! Jeden z fotbalistů chlastá a je záletný. Druhý se zasnoubí s krásnou herečkou a je slušňák. Slušňák umře, a ožrala přestane chlastat, vrátí se k rodině a stane se z něho i příkladný fotbalista. Kdyby šlo o film, kde hlavními hrdiny nejsou fotbalisté, ale manažeři, vyznělo by to asi podobně. A produkce nemusela utrácet peníze za poskytnutí práv na sestřih gólů ze skutečných zápasů, do nichž naše hrdiny tvůrci jen počítačem naklíčovali. Disk také nijak nenadchne. Protipirát, dvě reklamy, tři upoutávky, reklama, to vše hned na úvod, a tři další trailery v hlavním - statickém - menu. Jinak vůbec nic navíc, tedy kromě originálního zvuku ve stereo u filmu, což není nic extra. ()

Reklama

serioga odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo oproti dvom predchádzajúcim dielom len slabý odvar.Aj to som ešte mierny.Po dlhej dobe som sa tešil na tento film a keď som ho pozeral nevychádzal som z údivu.Kuno Becker tam bol len ako vedľajšia postavička a hrdinovia boli tí dvaja tajtrlíci.Namiesto toho aby to v tretej časti vygradovalo,to tvorcovia zakopali hlboko pod čiernu zem. ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Takže si to zrekapitulujeme. Gól 1 - super film, který ukáže, jak se i z kluka co si čutá pralesní ligu se může pod velkým drilem a šikanou spoluhráčů může stát hráč premier league. Gól 2 - názorná ukázka toho, jak se z začínající hvězdy světového formátu může stát nafoukaný blbeček, který myslí jen na sebe a lehce se dostane do problémů. Opět krásně natočené. Gól 3 - Telenovela o absolutním hov.... o absolutnímu ničemu! Neustále rodinné krize, prostě řešení blbostí, které s fotbalem nesouvisí. Prostě blbiny kraviny hovadiny na usnutí a konec, který divák očekává už na začátku... Lituju dne, kdy jsem se rozhodl koukat na tyhle filmové Velmi křehké vztahy! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

No tak co si budem povídat. Jde o jednoznačně nejslabší díl ze série. Záčatek smrděl odpadem, ale pak se to už začalo pomalu zlepšovat. Nemůžu si pomoct ale přítomnost hlavní postavy Santyho Muneze mi v trojce přidala trochu jako páte kolo u vozu. Takže pro mě slabší dvě a to především za vzpomíku na pardání mistrovství světa v Německu 2006. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)
  • Finále Svetového Pohára bolo nakrútené na štadióne Stade de Soleil vo Francúzsku namiesto štadiónu v nemeckom Berlíne. Dôvodom boli vysoké dane a nedostatok financií na prenájom štadiónu. Približne 60% hereckých výstupov na ihrisku bolo nakrútených pred zeleným alebo modrým plátnom, a zladených s reálnym meradlom Svetového pohára. (ČSFD)
  • Každý díl trilogie má jiného režiséra a jiný původ vzniku. (Mara97)

Reklama

Reklama