Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mi tahle exkurze do maloměšťáckého života ležela v myšlenkách. Talentovaný Todd Field opět zdařile konstruuje vztahové drama, zrovna jako ve své prvotině V ložnici z roku 2001. A nejen on, ale řada dalších renomovaných tvůrců má k americkému předměstí co sdělit – hořkosladké společenské drama Ledová bouře (Ang Lee, 1997), existenciální drama O Schmidtovi (Alexander Payne, 2002) nebo naprosto odzbrojující Americká krása (Sam Mendes, 1999), kde tvůrci líčí prostředí a mentalitu maloměsta jako hotové peklo na zemi. Jako něco zchátralého a odcizeného. Americká krása je stejně jako výše zmiňované filmem o zajetí a o útěku z něj. Za dokonalou fasádou se postupně představují lidé, jejichž vzájemné vztahy jsou disharmonické a vyprahlé a osudy zoufalé a ponižující. Zároveň si svoji samotu a zoufalost nedokáží ani sdělit, protože mezi nimi vyprchal i jakýkoli náznak komunikace a vzájemného pochopení. Společnými silami vše pohřbili pod frázemi a nucenými úsměvy pro stejně okoralé okolí. Prvotním zásadním pojítkem je fakt, že se nacházíme v americkém maloměstě, kde manželské páry s potomky žijí život na dálku podobný tomu našemu. Field opět sklízí ze „všech“ stran jen pochvalné ohlasy. Jeho úžasně sebejisté druhé představení nás zavádí do osudů matky a manželky Sarah, která v novém známém vidí šanci na změnu (bravurní Kate Winslet ji dodala uvěřitelnost a lidskost pochybující a chybující ženy – ostatně všechny postavy působí kompaktním dojmem), k tomu nabaluje i další postavy, rodinu zbloudilého Brada, fanatického kamaráda, pedofilního loosera, jeho matku a podobně jako u Mendesova debutu se celým filmem nese svíravý a lehce ironický opar, dávaje tušit nevyhnutelnost (mírně sešroubované) tragédie. Má to atmosféru, jízlivě úsměvné dialogy, i přes přepálenou stopáž spád a silné sekvence, které nesklouznou do uslzeného klišé. Navíc Field nahlíží na své ovečky s upřímným pochopením!! Moc příjemný filmový zážitek. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s velmi sympatickým párem v hlavní roli mne mile překvapil, neboť se v něm stále něco dělo a byla radost sledovat osudy všech zůčastněných. Na druhou stranu jsem ale od finále čekal rozhodně více, takže se nedá říci, že by mě trochu nezklamal. Jinak si ale myslím, že celkové vyznění filmu je až na tuto menší výtku bezchybné. Navíc jsem si u toho parádně pokecal s přítelkyní v reakci na jednotlivé scény. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten film, u kterého se vám líbí pár scén, stejně tolik vám přijde na hlavu padlých a na ostatní si nikdy nevzpomenete... Navíc mám zažitou averzi vůči otravnému vypravěčovu hlasu a hraní Kate Winslet, které spočívá v tom, že opět ukazuje prsa. Nechám to na remíze, protože první půle téhle ukrutné stopáže byla opravdu hodně dobře rozehraná. A Jennifer Connelly je nejlepší..:) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé ´vztahové drama´, které stojí především na vynikajícím scenáři, plném svěžích neokoukaných situací a v závěru nečekaně vygradovaném. Postava sexuálního devianta Ronnieho mi zpočátku přišla až příliš násilně vsazena do příběhu, ale nakonec se jeho osud stal nejemocionálnějším prvkem celého vyprávění, s jedním mrazivým momentem v závěru, při kterém by se ve mě krve nedořezal. V téhle souvislosti nemohu než si na adresu oscarových akademiků zaklepat na čelo, že dali před působivým výkonem Jackieho Haleye přednost trapnému Arkinovu dědečkovi v ´Little Miss Sunshine´. To, že v závěru Field v případě obou hlavních postav se nesnažil se o co nejfatálnější vyznění jejich vztahu, kvituji s povděkem. Není pokaždé, pro vyvolání intenzivních emocí, třeba příliš ´tlačit na pilu´. A vůbec poprvé musím vyzdvihnout také geniální trailer, který je díky použití netradiční minimalistické zvukové stopy přijíždějícího vlaku, perfektně sladěné se střihem záběrů, takovým malým uměleckým dílem (a i díky němu jsem ´Little Children´ očekával s netrpělivostí, navzdory skutečnosti, že trailery vždy beru s rezervou). ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborné vztahové drama. Film se mi přesně trefil do noty. Podobná dramata opravdu můžu, hlavně když mají tak kvalitní scénář, jako tento a ještě k tomu podpořený skvělými a silnými hereckými výkony. Všichni herci se vzájemně skvěle doplňují. Další perfektní výkon Kate Winslet, charisma Patricka Wilsona také udělalo své, Jennifer Connely tady sice nedostala moc prostoru, ale herečka je to výborná, ovšem z Jackieho Earleho Haleyho v roli sexuálního devianta mi naskakovala husí kůže. Poklona scénáristovi, protože jeho postava je fakt dobře napsaná. Když se snímek chýlil ke konci, upřímně už jsem se připravovala na závěr opravdu tragického rázu, nestalo se tak a pro mě to bylo velké překvapení. Celý film tak vyzněl zase o něco reálněji. Postavy Sarah a Brad mohou být klidně Vaší sousedé, nebo Vy samotní. Celé to závěrečné propletení jednotlivých postav a to jak nenápadně jedna malá událost navazovala na tu další a ta zase na tu další na mě docela zapůsobilo. Původně jsem chtěla dát 5*, jenže pak se mě zmocnil pocit, že tomu přece jen ještě něco chybí. K plnému hodnocení mi ale vážně nescházelo mnoho. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)
  • V románe je postava Ronnieho vykreslená fyzicky úplne inak ako vyzerá Jackie Earl Haley. Má nadváhu, plešinu, je fajčiarom, ktorý nosí okuliare. (megajalec)
  • Do titulků se nedostalo jméno vypravěče, kterým je Will Lyman. Jeho hlas je známý z množství televizních dokumentů a seriálů. Slyšet jsme ho mohli například v Západním křídle. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama