Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 2

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (251)

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Příběh o inkrikách na císařském dvoře se rozvíjí hodně slibně, postupně se z něj ale vynořuje obludná překombinovanost, která v poslední třetině vrcholí podobně tragicky jako v Klanu létajících dýk a kazí dojem z realisticky pojaté zápletky. Některé momenty jsou excelentní, noční útok maskovaných bojovníků svou chladnou samozřejmostí zamrazí v zádech, naopak dlouhé prostřihy mezi uslzenými obličeji těžce vypracovanou atmosféru bortí. Jak v zápletce, tak vizuálním zpracování je až příliš patrná hra na efekt, než aby to dohromady mohlo dávat smysluplnou podívanou. Příběh místy drhne, herci nevědí, co mají hrát (vrcholem je tapně roztřesený výkon Ye Liu jako prince Wan), a tak to mají zachránit souboje. Čang místy stále ukazuje, že výtvarný talent neztratil, žel zdá se mi, že se až příliš nechal unést megalomanií možností, které má. Interiéry a kostýmy jsou na velmi vysoké úrovni, ale bojové scény už jsou (až na pár vyjímek) spíše jen barevnou nudou. Nekouká se na to špatně, ale něco podstatného chybí. Totéž platí o celém filmu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Většině se to tu nelíbí, ale mě to přišlo jako naprosto úchvatná tragédie s nejperfekcionističtějším výtvarným zpracováním, co jsem kdy viděl. Zhang Yimou se zde soustředí na život a intriky v paláci a dovolí nám nahlédnout i do systematických procedur služebnictva a opět musím napsat, že je to úchvatné. Herecky velice zdařile obsazené. Co se týče akčních scén, nejvíce se mi líbily ty, kde se vyskytují císařovi ninjové. Bohužel celkový konec byl pro mne až moc hořký. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čínské tragické drama plus pěkné barvičky. I když se mi Kletba zlatého květu nelíbila zdaleka tolik jako jiné Zhangovy filmy, ať už Klan létajících dýk nebo Cesta domů, myslím, že Zhang Yimou opět nezklamal. Celý tragický příběh je slušně promyšlený a i když možná postrádá tu pravou hloubku, u sledování se nudit nebudete. Dokonce bych řekla, že mě celý film bavil mnohem více než tak chválený Hrdina, i když možná poutá divákovu pozornost hlavně svým podivně laděným barevným prostředím a celkovou vizuální stránkou. Ale co? Tohle filmu nijak nezazlívám, vlastně se mi to docela líbilo. ~(3,7)~ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Shigeru Umebayashi: 1. Opening ,2. Tai-He-Song ,3. Return to the Palace ,4. Theme of the Emperor ,5. Theme of the Empress ,6. Empress's Solitude ,7. Shadow & Escape ,8. Again ,9. Mother & Jai ,10. Portrait ,11. Theme of the Empress Fate ,12. Fight of the Sickle Troops ,13. Emperor & Empress ,14. Behind Pageant ,15. Huang Jin Jia ,16. Rebellion ,17. Price Yu's Ambition ,18. Betray to the Emperor ,19. Heroic Battle ,20. Wan's Last Moment ,21. End of the War ,22. Imperial Ceremony ,23. Curse of the Golden Flower ,24. Ending Title , ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Promiň Zhangu, ale mně křiklavá výtvarná stylizace Tvého filmu a zejména závěrečná bitva na nádvoří paláce přišly i po třetím zhlédnutí přeplácané a kýčovité. Už při Hrdinovi jsem se cukal, ale tam to vybalancovala křehká milostná linka ruku v ruce s dechberoucími baletními bojovými scénami. Kdežto v Curse of the Golden Flower mi melodramatické pozadí příběhu přišlo jen o málo lepší než v The Banquet a žádná bojová scéna v Tvém bijáku nepřekonala úvodní krvavý přepad divadelníků. Je fajn, že do paláce nahrneš tisíce chlapů v blyštivých zbrojích a ještě do toho vrhneš létající maskované bojovníky s lany a srpy a necháš většinu zkrápět mračny šípů, ale méně přehnaného megalomanství by neškodilo, nemyslíš? Hodně divákům v kinech asi z toho barevného reje klesne čelist, ale mně tedy rozhodně ne. Největší devízu Tvého snímku spatřuji ve skvělé Gong Li (po čtyřítce stále velmi přitažlivé a ženské). Zbytek filmu je pro mě poněkud zklamáním. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)
  • Filmové kostýmy byly dobově věrné. Herci na sobě nosili až šest vrstev oblečení. (Rodriguez)
  • Celý interiér zlatého paláce vznikal ve filmových studiích v Pekingu. (Rugero)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama