Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednou mě zmate upoutávka a musí to být zrovna tím špatným směrem. Naprosto sterilní, přehnaně moralizující romantická komedie. Chvililinku to i vypadá na něco slibného, ale to jsme si možná jen naivně přál. Angelina je fantastická, o tom ani sebemenší pochyby, ale moc ji nemusím, takže pro mě zbytečný film. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Vôbec tento typ filmov nevyhľadávam, pravdu povediac sa im priam vyhýbam, a práve preto, že tým nie sú natoľko otrepané, vždy, keď sa už prinútim alebo k ním nejakou náhodou dostanem, zistím, že ich mám vlastne celkom rád, a vždy prilepším radšej im, pretože ma tešia, ako nejakej omnoho populárnejšej sračke plnej krutosti a trápenia, ku ktorej ma to aj omnoho viac ťahá a dokonca ju priam vyhľadávam. Aj tento strašne nenápaditý film, kde som sa pri prepínaní zasekol len preto, že sa mi tá blondína vykladajúca ako o týždeň zomrie, zdala nejaká povedomá, som potom sledoval s potešením aj napriek tej príšernej šablónovitosti a predvídateľnosti, pretože túžim uveriť a verím tomu rád, že svet je dennodenne plný takýchto malých i veľkých zázrakov. Isteže je, aspoň čo sa romantiky týka, v tom je pre každého každý ( hlavne ten jeho ) príbeh výnimočný, na druhej strane pochybujem, že by sa tak výrazne hocikedy a jednorázovo mohla zmeniť taká postava, ktorá dosiahla v evidentne dokonale odľudštených amerických médiách takého úspechu ( pre názornosť si predstavujem niekoho konkrétneho, napríklad Eriku Judínyová alebo nejakú podobnú paródiu ženstva ) - a pravdaže bez nadprirodzeného zásahu - len kvôli nejakým "citom". .... "Miláčik, jediný pre koho ste výnimočná, ste Vy sama." ( a samozrejme ešte muž, ktorý Vás miluje, čo už ale tá stará krava zabudla doplniť...) ()

Reklama

Lolita 

všechny recenze uživatele

A mně se to celkem líbilo. Co bylo na tomto filmu nejhorší, byl jednoznačně Angelinin kadeřník, tomu chlápkovi bych urazila ruce, Angie rozhodně není typ na perixodovou blondýnku (což jsme zjistili už ve filmu 60 sekund, kde jí to přeci jen ale slušelo o chlup (či blond vlas) víc). Některé scény zavání předvídatelným klišé a některé další jsou možná trochu zbytečné.. ale i tak to pro mě byla vcelku příjemná podívaná a nebráním se tomu, vidět to znovu. Ale bože Angie, opravdu doufám, že se od toho chlápka, co ti takhle zprznil vlasy, držíš dooost daleko, ta tvoje bílá natupírovaná hlava je prostě hrozná. Fakt puding. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Schéma samotné je otřesně klišovité! Mladá kariéristka obětuje vše své práci a myslí si, že je šťastná! Je bohatá, má známého snoubence a nové pracovní možnosti o kterých vždy snila! Pak jí ale jeden bezdomovec sdělí, že příští týden zemře - a jí dojde, že celý její dosavadní život bylo mrhání časem při honu za kariérou. K prozření jí pomůže zpustlý kameraman v podání E. Burnse! A ona si uvědomí, co je ten pravý život, ale už nemá čas! To tu bylo už milionkrát, snad jen s tím rozdílem, že hlavní hrdiny a hrdinky nečekala smrt, ale svatba s pitomcem, práce na druhém konci světa, celibát, nebo něco takového! Nejdhorší je, jak je hrdinka schopná trávit poslední týden života - prohlíží si staré fotky, chodí do práce, celý den stráví s dítětem svého přítele tlacháním o ničem a příbuzných se ptá, jak jsou spokojeni s vlastním životem! Jednou se ožere a zasouloží a to jsou snad jediné dvě věci, které mi přijdou logické v takovéto situaci! No a nakonec to stejně skončí uplně blbě Hollywoodsky - tedy dobře a s ponaučením!...Vlastně až na pár dobrých hlášek je nejzajímavějším na celém filmu blonďatá hlava A. Jolie, ale to už bylo vidět i v 60 sekundách a to s mnohem lepším účesem! ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný, velmi jednoduchý a jednotvárný film, od kterého nelze očekávat zázraky, Lanie si vyslechla proroctví a to se nakonec vyplnilo, sice ne doslova, ale určitá podobnost tady je, celý film působil velmi poklidným dojmem a stačilo vidět jen útržky, abyste věděli, co se stane, proto tenhle film ani nedoporučuji, kdo chce, ať se na něj podívá, ale je to jen další romantická komedie, která vám jedině pomůže k usnutí u televize. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Když se ve 41. minutě Cal (Christian Kane) vrací domů, Lanie (Angelina Jolie) poslouchá píseň „Story of My Life“ od kapely Social Distortion. (Zix.)
  • Ve 3. minutě zní píseň „Wonders Dub I“ od kapely Long Beach Dub All Stars. V 58. minutě hraje píseň „Ladyshave“ od Gus Gus. V čase 01:01:00 zní píseň „Jimmy Eat World“ od The Middle. V čase 01:05:00 hraje píseň „This Way“ od Jewel. V čase 01:11:00 hraje píseň „Mercy Street“ od Petera Gabriela. V poslední scéně a při závěrečných titulcích zní píseň „Learn To Fly“ od Foo Figjters. (Zix.)
  • Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) má na sebe v jednej scéne tričko s logom americkej skupiny Social Distortion. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama