Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (922)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jsem až šokován náhlým zjištěním, jak málo mi stačí k divácké spokojenosti. Šílený scénář dávající slovu 'prostoduchý' nový rozměr, amatéřinou zavánějící režie, sexy Monica Belucci a samozřejmě neprůstřelný Clive Owen - drsňák s mrkví proklatě nízko u pasu. Srovnávání Shoot 'Em Up s tvorbou Johna Woo by bylo bláznovství i kacířství v jednom. Michael Davis sice hong-kongského mistra akce občas cituje, ale rozhodně do filmu nevnáší ani kousek z jeho tradiční filmové koncepce, natož pak talentu. Sejmi je všechny patří do jednoho pytle spolu se zábavnými úlety typu Crank, tohoto svého konkurenta ovšem snímek překonává překvapivě z toho důvodu, že je ještě mnohem ulítlejší a lacinější. Davis chtěl stvořit kult za každou cenu a nijak ho v honbě za nucenou coolovosti netrápí nízká vizuální atraktivita přestřelek, jenž většinou sestávají se střídajících se záběrů na padající nepřátele a Cliva zuřivě mačkajícícho spoušt(ě). Poslat Shoot 'Em jedním vrzem do hlubin pekelných je snadné, já to ovšem nemám důvod dělat. Bavil jsem se u toho totiž náramně a jen racionální myšlení, jako vždy nahlížející na věc dost kriticky, mi nedovoluje vystřelit pro Shoot 'Em Up čtvrtou hvězdičku. V noci si asi nechám zdát o pokračování s nápaditější akcí a režií Edgara Wrighta... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film kde se bude kosit, ale rozhodně ne film kde se fakt kosí od začátku do konce. Dokonce i při sexu. Clive Owen tady hraje sráče s muškou jak kdyby byl robot, cpe se mrkví, zabíjí mrkví a hláškuje každých třicet sekund. Podle mě je tohle role na něj jak ušitá (jo přesně a co teprve Max Payne) a doslova v ní exceluje, naproti němu Paul Giamatti jako pěkně kurevskej boss je snad ještě lepší, něco takovýho jsem neviděl. K akční/thriller/krimi bych určitě přidal komedie, nepamatuju kdy jsem se naposled takhle nasmál (možná u Planety Teror). Malou chvilku sice trvalo než mi došlo, že tohle je rozhodně ten typ filmu u kterýho by mi přemýšlet všechno úplně posralo, no a od tohohle bodu to byla stoprocentně skvělá zábava. A hlavně jsem rád, že mě všechny ty negativní recenze a ohlasy nezastavily na to zajít. Kéž by bylo podobných filmů v kinech víc. Eat your vegetables. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nic se nemá přehánět. A v SEJMI JE VŠECHNY na tohle pořekadlo očividně zapoměli. Michael Davis měl dobré úmysly ale nedokázal z nich vytřískat nic víc než lehký nadprůměr. A to hlavně díky skvělým hercům, podařeným hláškám a novým neokoukaným nápadům. Možná kdyby to podle jeho scénáře natočil někdo jiný. Třeba takový... no já nevím... Míša Bayů? :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nebýt to celé natočené se skutečně obrovskou nadsázkou, byl by z toho jen další stupidní akční film. Ani Clive Owen a jeho charisma by to neuchránil od jedné hvězdičky (míň bych nedala kvůli uhrančivých očí zmíněného herce:-)). Ale ten film je jako knihy J. Kulhánka - hrozný brak, pitomý až na hůru, jenže ohromně zábavný tou neustálou sérií přemrštěné akce kombinované s černočerným humorem. Nebere se to ani v nejmenším vážně, jde prostě o zábavu:-). Bylo to zkrátka jako relax u FPS střílečky, jen mnohem, mnohem větší sranda:-). Klidně si ťukejte na čelo, mně se "Shoot'em up!" líbilo - a to už mám ten věk, kdy jsem hltala akční filmy, pěkných pár roků za sebou... A možná se mi film líbil právě proto, možná bych v 16 letech nepřežila, že si někdo takhle utahuje z mého oblíbeného žánru:-). A chtělo by to za akční/thriller/krimi doplnit to nejdůležitější: komedie. 80% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem se docela těšil. Podobné akčňáky, které jsou správně ulítlé a zábavné, nikdy neurazí. Tady to ale vyšlo jenom tak z půlky. Nápady a dostatečný nadhled tomu nechybí. Příběh je jedna velká patlanina, ale to tady není podstatné, protože se nebere vůbec vážně. Clive Owen navíc hraje toho killera, kterého jsme v jeho podání chtěli vždycky vidět a je vážně dobrej. Jeho protivníkem je navíc Paul Giamatti, kterej si svou roli náramně užívá a je snad ještě lepší než Owen. A pak je tam ještě Monica Belucci, které to pořád ještě sluší. V hereckém obsazení a ve scénáři problém není. Problém je totiž v režii. Michaelu Davisovi totiž moc nejdou točit akční scény a někdy zabijí veškerý potenciál, který v nich je. Jindy je zase neumí vyždímat na maximum. Zvláště v první půlce jsou ty akční scény dosti nepovedené. A to je u filmu, který je postaven na akci, docela problém. I tak je to ale docela sranda. Hlášky fungujou, docela rychle to uběhne a hraje k tomu pořádnej rockovej soundtrack. Mohlo to bejt ale o dost lepší. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • V scénke, keď Smith (Clive Owen) skočil cez strešné okno do červeného BMW je vidieť, že to okno je veľké, avšak v ďalšom zábere, keď do BMW narazilo čierne auto, je už malé. (ČSFD)
  • Smith (Clive Owen) ve filmu oblékne nemluvně do neprůstřelné vesty, která by sice možná kulky zastavila, ovšem předaná kinetická energie střel by křehké dítě stejně zabila. (HectorHagman)
  • Jedním ze zákazníků Moniky Bellucci je i chlapík v plenkách, který se od ní nechává kojit. Tato úchylka se jmenuje autopedofilie. (Siriuss)

Reklama

Reklama