Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (352)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dětské, ale když je předlohou Dr.Seuss, ani se nedá čekat nic moc jiného. Na víc si to vyloženě nehraje, tedy kromě anime sekvence, u které se dá upřímně pobavit. Na rozdíl od sequelů Doby ledové je to skutečně o něčem, i když slovní vata může dřív či později unavovat. Z děje si už moc nepamatuju, ale malý svět (stejný jako v Grinchovi?) byl fajn a Jim Carrey se se Stevem Carrellem setkal od dob Bruce Almighty. Kdyby novodobé přemnožené animáky pro děti vypadaly nějak takhle, v poho. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz priemerný animák pri ktorom som mal po 50 minútach pocit, že ho sledujem už 2 hodiny. Množstvo banálnych a triviálnych vtipov ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Na druhej strane hudobná zložka a kamera si pochvalu zaslúžia, animácia však bola iba priemerná. Keby sa celý animák niesol v takom duchu ako v poslednej 10 minútovke hodnotenie mohlo byť oveľa vyššie. Veľká škoda takto premrhanej šance ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Poměrně nabušené Hortonovy eskapády se trochu tlučou s vyloženě dětinskými fórky v Kdovíkově, ale protože si film slušně drží tempo a má krátkou stopáž, nudit jsem se nestihnul. 7/10 P.S. Pokémon sekvence je naprosto geniální! (pozn. Český dabing je velice slušný, akorát zpočátku geniální komentář Zdeňka Svěráka začne být po deseti minutách tak trochu nadbytečný a otravný.) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, výborný hudební doprovod. Solidní dětský scénář, místy velice povedené vtípky a vše završuje povedený český dabing. Na druhou stranu si řeknete, že jste to už asi někde viděli a že tento animák nepřichází s ničím novým... Máte pravdu! Přesto se jedná o nadprůměrnou rodinnou zábavu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě animáky nikdy nebraly. Všechno to mentorství mi leze na nervy ať už ho pronáší úchvatně zpracovaní krysí kuchaři nebo třeba šedokožec slyšící jako jediný tvor v džungli malé Kdovíky. Horton je ale docela prima. Ač mi infantilní fóry lezly s přibývající stopáží krkem a práce animátorů rozhodně není bez chyb (chudé prostředí, nízké detaily), nemůžu říct, že bych se výrazně nudil. Pár hluchých míst zvládne zakrýt tvůrčí nápaditost (parodie na Pokémony ruluje), jiné zase kreativita Dr. Seusse. Ale znovu bych to vidět nemusel. 7/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama