Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický, graficky krásný a předloze věrný filmek, jenž velmi překvapí. Oproti Kdovíkům v Grinchovi, se mi tihle hrozně líbili, to samé o tlustém Hortonovi. I přes fakt, že letošní rok na čáře animovaného filmu vyhrává Wall-E a Kung-Fu panda, tenhle malý filmek je krásně zpestření dne a dokáže zvednout náladu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Že tenhle animák je špatný, to bych si rozhodně nedovolil tvrdit, ale bohužel není ani nikterak extra povedený. Možná jsem od toho očekával trochu víc, než jsem ve skutečnosti dostal, možná je ten film opravdu jen průměrný, faktem ovšem zůstává, že jsem čekal trochu víc. To, co má být jedním z hlavních strůjců úspěchu tohoto filmu, totiž příběh, mi připadalo jen jako jakási slepenina několika k sobě nepadnoucích kusů, jen aby ten film vzniknul. Většina příběhu je totiž opravdu slabá, děje se tam něco, co není příliš zajímavé ani originální, Horton je v džungli jediným slonem, což mi připadalo docela zvláštní, a prostě z toho příběhu mám pocit, že to nebylo ono. Rozhodně příběh je nejslabším článkem filmu, i když sem tam tam něco vtipného zaznělo, tak přesto bohužel musím říci, že dějová část filmu ho táhne dost dolů. Naštěstí to ale zachraňuje docela dobrá animace, která se mi líbila, a potom závěrečná píseň, která byla povedená. A v tomhle případě je na místě pochválit i český dabing, Martin Dejdar jako dabér hlavní postavy film dost zachraňuje, Zdeněk Svěrák jako vypravěč je stejně jako v Grinchovi nepřekonatelný, a i díky těmto dvěma mužům to bylo nakonec docela příjemně strávených 85 minut. Takže z celkového pohledu je tohle průměrný animák, kterému uděluji tři hvězdy. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 54%***TV/// Dabing 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Animace 5/10/// PLUS: prvek malého světa ve velkém světě, že by i naše Země byla malý svět oproti jinému? Zajímaví myšlenka MÍNUS: měl jsem především problém s tím, že tento film není pro dospělého diváka, částečně mohl za to i český dabing, který je sice kvalitní a k filmu hodící se, nicméně jsem z něho měl divný dojem, animace je průměrná, občas sice lepší, ale jinak málo detailní./// Shrnutí: Na Hortona jsem byl zvědaví. Nečekal jsem kdo ví co, ale taky jsem si řekl že před pěti lety se průměrné animáky moc nedělali. To je ovšem chyba jak slon. Horton je spíš průměrný. A nikoliv svojí velikostí, ale svým obsahem. Mladé a hlavně malé diváky zaujme, dospělé nejspíš bude nudit. Přináší sebou morální ponaučení, které pro mě jako velkého diváka nemělo význam./// PS: Není dobré si za každou cenu stát za svým, i kdyby to byla pravda, ostatní vás budou mít za blázna. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sem se na Hortona těšila, na to smítko jakbysmet:) Ale naprosto tu náladu shodilo, když sem se dozvěděla, jaký skrývá smítko tajemství. Vtipy skoro žádný, eště že to mělo jakž takž smysluplnej děj. Ač Horton stoupal se smítkem do bezpečí hory, s filmem to šlo z kopce. Dalším z krátký řady nadějnejch scén byla snaha smítka zachránit si život. Tam sem vážně celá napjatá doufala, že se prokřičej až k uším "nepřátel". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Smutná sázka na jistotu kasovního úspěchu. Vzít slavnou knižní předlohu a přetavit ji do stylové animované podoby bez nějaké velké tvůrčí námahy. Americké peněženky se mohou zbláznit, ale ty české budou při otřásání jistě obezřetnější a ač se spousta českých recenzí nese v pozitivním (proč asi) duchu, skóre na naší db nezadržitelně míří do modrých, průměrných čísel. Tedy tam, kam Horton imho patří. ___ Snímek nabízí (obvyklý a zcela očekávaný) vytříbený vizuál, roztomilé zvířátka, skvělé hlasy dabérů. Jenže tím výčet kladů končí - nebo je vážně zábava "výpravný příběh" o záchraně civilizace ve smítku, honička se supem, umělé dýchání rybičce z plic do žáber anebo celý infantilní Kdosicov? I to, jak je na konci vše nuceně morální a dojemné? Jednu domněnku na závěr: děti, mimo pestrého, převážně do fialova laděného kabátku a roztomilé pralesní havěti, dění nejspíš příliš nezaujme ba ho nepochopí - dospělého/znalého diváka kýčovitý vizuál těžko dostatečně naplní a děj bude otravně nudit - byť k tomu John Powell tak dobře hraje a Pokemoní mezihra, jako jeden z mála momentů, loudí úsměv - na mě tak Horton působil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno