Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

chessbeer 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem každý den, kdy to vysílali (už nevim kdy), slintal u televize už hodinu předtím. Výborná soutěž se zajímavými disciplínami, kde se navíc účastnili i čeští borci a tak bylo komu fandit. Spoustu disciplín jsem poté zkoušel ve svém malém pokojíčku a ne vždy to dopadlo dobře. Několik dílů jsem viděl asi dva roky zpátky a občas mě to dost nudilo. Ale ne, nenechám si zkazit dětský ideál a sen! Takže 4* (přeci jen bych to dokázal udělat lépe). ()

werus 

všechny recenze uživatele

Existovala kdy lepší soutež než Hry bez hranic?? Troufám si říct, že kdo nesledoval, o hodně přišel. Dost dobře si to pamatuju, hodně si pamatuju díl, kdy se pořádaly u nás, pamatuju si, že to dávali o víkendu po obědě a dala bych dohromady i barvy týmů a státy. Na tuhle věc se prostě nedá zapomenout. A přesně jak tady už někdo psal - dnešní soutěžní pořady se můžou jít klouzat! Hry bez hranic jsou zkrátka pětihvězdičková zábava. Kdyby se to ČT rozhodla opakovat, nenechám si to ujít.. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to miloval a fandil naší zemi, ať to bylo Československo, Československá federativní republika, nebo už Česká republika. Dneska, když už mi dětství odešlo kamsi do dávných vzpomínek, jsou pro mě hry bez hranic často monotématickým pořadem s nevyváženými epizodami. Některé soutěže byly skvělé, jiné státy to s organizací měly velmi pofiderní. Přesto si ty tři slunce zaslouží. Alespoň z nostalgie. 65% ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Krásné to časy...takový první pokus o FearFactor:D Strašně rád vzpomínám na hry z Itálie, Portugalska a Švýcarska..tam byly překážky a úkoly krásné. Co ale z hlavy nemůžu vytěsnit jsou ty české verze...Kdy ve chmurném počasí před poloprázdnými tribunami závodí účastníci ve velice levných modelech úborů na překážkách z kulisárny Kavčích Hor vyrobených rukou Stanislava Holého, jenž mi vždycky připadaly víc než depresivní. To bere pořadu v mých očích jednu hvězdu dolů:/ ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Nostalgických 5*. Tento pořad byl skvělý, zábavný, jedinečný... prostě samá superlativa bych musel vyjmenovat. Sledoval jsem jej jako malý a rád se podívám i dnes na reprízy v tv. Dnes (13.7.2011) jsem viděl zrovna reprízu dílu s Třebíčí a i dnes to mělo spád. I když jsem věděl, jak to dopadne, tak jsem se bavil. Dokonalost ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama