Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Anime jsem ještě neměla šanci vidět, takže s tím to srovnat nemůžu. Četla jsem však mangu a té se to opravdu nevyrovná. Ve filmu byla vypušťěna spousta věcí, dokonce několik hlavních postav, zato přidána jedna, která se v manze nevyskytuje. To vše ale jenom proto, aby se příběh vlezl do dvou filmů, což by jinak nebylo možné, takže tohle filmu nijak nezazlívám. Celkově si myslím, že se film docela povedl, dokonce i výběr postav nebyl vzhledově tak špatný (především L, Watari...), i když Tatsuya Fujiwara mě v roli Lighta nejdřív trochu šokoval. Po shlédnutí jsem ale přecejen měla pocit, že zfilmování mé oblíbené mangy nedopadlo špatně, právě naopak. ~(4,4)~ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Triky 6/10/// +námět, příběh, děj, poutavé -škoda, že není víc akce a efektních záběrů/// Když se totiž na tento film podíváte s přetáčením po kapitolách (jako když se chcete podívat o čem to bude), tak vás asi nic nezaujme. Jenže stačí pár minut sledovat od začátku a film vás dokáže tak dokonale zaujmout, že už od něj neodejdete. Teď následuje SPOILER: je to vlastně výborná krimi detektivka kde hlavní hrdina je záporák a naopak "kladným" vyšetřovatelem je tajemný L, který hraje až druhé housle. Hlavní hrdina Light dokonale využívá (zneužívá) možnosti zapsat do zápisníku smrti jméno a tím danou osobu usmrtit. Kdyby se závěr filmu podobal klasickému klišé amerických filmů, tak bych byl asi zklamán. Jenže tůrci překvapili a v závěru nám přednesli něco, na co není středoevropan úplně zvyklí. Chytře a dokonale zvítězil záporák v podání našeho hlavního hrdiny. Konec SPOILERU. Zpracování sice úplně neohromí, je jen mírně nadprůměrné, ale celkový dojem z filmu je hodně dobrý. A hlavní postavu (herce) už od filmu Battle Royale zbožňuji./// Celkem 73%/// ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nevyčítám jim, že vypadají tak nějak jinak než jejich kreslení předchůdci... Takže jsem zapomněla na svého oblíbeného L a nechala se bavit těmito živými bytostmi a musim říct, že docela obstojně splnili, co jsem očekávala. A dokonce moje sestra neusnula - to už něco znamená! ;-) Ptž všechno, co se vysílá po 22. hodině ona většinou prospí, ale tohle se jí zalíbilo :-) ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak u Death Note se asi nikdo opravdu nudit nebude. Námět je dostatečně našláplý, aby byl poslán přes možná až příliš teenagerský scénář a rutinní vymazlenost obrazu k absolutní zábavnosti. Což se teda opravdu daří, a já byl hodně natěšen, co všecho povede k předpovídatelnému zvrhnutí hlavní postavy. Což jsem se teda nedočkal. Ale furt mě to děsně bavilo. I navzdory faktu, že ty plány hlavního -náctiletého byly až moc divně vypečené. Ale furt dobrý. Do té doby než se objevil ten emo Japonec, hrajícího nějakého šéfa vesmíru. Ten když se objevil na obrazovce s tou loknou a hlavu měl posunutou dopředu jak velbloud, tak jsem z něj fakt pokaždé dostával tanec svatého Víta. Pitomec roku. A závěrečná vysvětlovačka se taky mohla zkrátit. A třeba na její úkor rozvinout ty nedostatky. L bude Lightův nemesis v dalším díle? To jsem zvědav, jak to přežiju. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

70%. I keď anime seriál mi prijde pochopiteľne hlavne z hľadiska vykreslenia postáv oveľa precíznejší, tak na hranú verziu je to stále obstojná adaptácia komixu, ktorá mi miestami dokázala evokovať pocity napätia a zvedavosti podobné ako pri sledovaní anime verzie. Ovšem uznávam, že bez znalosti komixovej predlohy, či anime verzie je samotný film (hlavne prvá polovica) občas príliš skratkovitý na úkor zrozumiteľnosti. To ovšem vôbec neuberá na mojej zvedavosti vidieť druhý diel s podtitulom "Last Name". ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)
  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)

Reklama

Reklama